Evaluare Moneda Franc Ios. I 1888

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Thumbellina
nou in forum
nou in forum

Evaluare Moneda Franc Ios. I 1888

Mesaj de Thumbellina »

As dori va rog o evaluare a unei monede de 1FL. Franc Iosif.I D.G. 1888, cred ca este de argint. Am descoperit-o de curand si as dori sa stiu cam ce valoare are pe piata. Pe muchie are scris VNITIS VIRIBVS
Va multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ar trebui sa fie o moneda de 1 florin de argint. Este o piesa comuna, in catalogul austriac in stare VF pretul dat este de 5euro.
Thumbellina
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Thumbellina »

Multumesc
vasil

Mesaj de vasil »

Numai 5 euro pentru 1 florin VF Aldor..?? Hmm..
Thumbellina
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Thumbellina »

Ma gandeam si eu la o valoare ceva mai mare avand in vedere ca este vechi de 118 si e de argint. Oricum acest domeniu reprezinta o noutate pentru mine, mai am un numar de monede, sic red ca am sa aprofundez putin mai mult istoria lor.Multumesc oricum inca o data, astept si alte pareri.
consult

Mesaj de consult »

vechimea este doar un criteriu de determinare a valorii...trebuie sa luati in considerare si raritatea monedei respective, precum si starea de conservare.
PRONUMISMATICA
Site Admin

vasil scrie:Numai 5 euro pentru 1 florin VF Aldor..?? Hmm..
Nu eu am facut catalogul respectiv. O sa scanez mai tarziu pagina respectiva se vedeti preturile daca credeti ca imi arde de glume. Este a n oara cand incerc sa ajut pe cineva si sunt luat peste picior. Cred ca o sa renunt sa mai raspund la mesaje de genul "evaluare".
SI dupa cum a zis si consult, vechimea nu are nici o legatura cu valoarea. O moneda poate sa aiba 1600-1700 ani vechime si sa valoreze 1-2 euro iar alta poate sa fie batuta acum 5 ani si sa valoreze 1000 de euro.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Asa este.
PRONUMISMATICA
Site Admin

scanul promis cu lista de preturi de catalog la florini, in prima coloana sunt preturile pt. stare VF iar in a doua pt. XF
Fişiere ataşate
florin.jpg
florin.jpg (16.47 KiB) Vizualizat de 18050 ori
vasil

Mesaj de vasil »

Imi cer oficial scuze. Sper ca sunt acceptate.

1 florin 1859 cam cat valoreaza?

Sunt cam necajit. Piesele achizitionate online vin in proportie de 40-50% cu defecte, asa ca trebuie sa cumpar de cateva ori la rand, ca sa am o piesa buna. Tocmai am incetat colaborarea cu unul din site-uri, din vina mea (prea multe remarci caustice din partea mea). Uneori cam dau cu bata in balta. Cred ca ma voi rezuma la targurile numismatice sau la intalnirile sporadice cu colegii colectionari din teritoriu.

vasil
PRONUMISMATICA
Site Admin

1 florin 1859 cam cat valoreaza?
Depinde de monetarie, ca s-au batut si la Wiena, si la Kremnitz, si la Alba Iulia, si la Milano si la Venetia. Ce litera apare sub efigia lui Franz Iosef?
vasil

Mesaj de vasil »

A, probabil Alba Iulia. Imi inchipui ca fiind autohton, nu are valoare prea mare. Firimituri......
PRONUMISMATICA
Site Admin

A, probabil Alba Iulia. Imi inchipui ca fiind autohton, nu are valoare prea mare.
Daca era de Alba Iulia atunci nu era rea. Dar A este semnul monetariei de la Wiena, iar florinii batuti acolo in 1859 sunt cei mai comuni din cele batute in acelasi an la celelalte monetarii. In stare VF 6EURO, la XF 14EURO.
Scrie răspuns