Moneda de 5 bani arata foarte bine (aUNC as putea zice, dar who cares about that?
Si eu ma mandresc cu noua moneda de 2 EURO Germania - Hamburg (2008)

Si centul american costa mai mult si totusi luna trecuta a fost o dezbatere parca in Congres iar centul va ramane in circulatie in continuare, evident din motive psihologice.Aldor scrie:N-am vazut. Dar monede de 1 ban nu prea mai vad in ultimul timp, nici pe la supermarketuri, deci slabe sanse. Oricum, cred ca, costul producerii unei monede de 1 ban depaseste valoarea inscrisa pe ea.
Ar merita amendate angajatele de la casieriile Orange care iti opresc un leu intreg pentru 10 bani, daca nu ai sa le dai marunt.sorin70 scrie:Relativ la disparitia monedelor marunte a fost un foc de paie pe la inceputul lunii aprilie , cand s-au trambitat amenzi de pana la 4000 lei pentru cei ce nu dau restul sau il dau in bomboane , dar treaba a ramas "ca-n tren".
Finlandezii, o natiune extrem de rationala si calculata, nu emit monedele de 1 si 2 eurocenti pentru circulatie din exact acelasi motiv: costul de productie depaseste valoarea nominala.Aldor scrie:N-am vazut. Dar monede de 1 ban nu prea mai vad in ultimul timp, nici pe la supermarketuri, deci slabe sanse. Oricum, cred ca, costul producerii unei monede de 1 ban depaseste valoarea inscrisa pe ea.