2008

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
saankarite

Mesaj de saankarite »

hehe.. Eu am primit deja (de la acelasi chiosc de cartier) 5 bani si 10 bani 2008 (2 buc).
Moneda de 5 bani arata foarte bine (aUNC as putea zice, dar who cares about that? :D), insa cele de 10 bani arata de parca au circulat cel putin 1 an!

Si eu ma mandresc cu noua moneda de 2 EURO Germania - Hamburg (2008)
:twisted:
banivechi

Mesaj de banivechi »

saankarite scrie:Si eu ma mandresc cu noua moneda de 2 EURO Germania - Hamburg (2008)
:twisted:
Fac pariu ca e din acelasi roll cu ale mele...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

1 ban si 50 bani 2008 au aparut pe undeva ?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

N-am vazut. Dar monede de 1 ban nu prea mai vad in ultimul timp, nici pe la supermarketuri, deci slabe sanse. Oricum, cred ca, costul producerii unei monede de 1 ban depaseste valoarea inscrisa pe ea.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:N-am vazut. Dar monede de 1 ban nu prea mai vad in ultimul timp, nici pe la supermarketuri, deci slabe sanse. Oricum, cred ca, costul producerii unei monede de 1 ban depaseste valoarea inscrisa pe ea.
Si centul american costa mai mult si totusi luna trecuta a fost o dezbatere parca in Congres iar centul va ramane in circulatie in continuare, evident din motive psihologice.
Tot din acelasi motiv ramane in circulatie si bancnota de 1 dolar.

Relativ la disparitia monedelor marunte a fost un foc de paie pe la inceputul lunii aprilie , cand s-au trambitat amenzi de pana la 4000 lei pentru cei ce nu dau restul sau il dau in bomboane , dar treaba a ramas "ca-n tren".
BNR sustine in continuare ca monede exista in stoc dar comerciantii nu le solicita.
Evident ca nu le solicita fiindca e mai comod si mai profitabil sa nu aiba rest.
A incercat cineva la BNR sa gaseasca monede din 2008 ?
miguelito

Mesaj de miguelito »

sorin70 scrie:Relativ la disparitia monedelor marunte a fost un foc de paie pe la inceputul lunii aprilie , cand s-au trambitat amenzi de pana la 4000 lei pentru cei ce nu dau restul sau il dau in bomboane , dar treaba a ramas "ca-n tren".
Ar merita amendate angajatele de la casieriile Orange care iti opresc un leu intreg pentru 10 bani, daca nu ai sa le dai marunt.

Cred insa ca nu doar comerciantii sunt de vina pentru necircularea monedelor de 1 ban, cel putin. Din cate cunosc opinia oamenilor despre aceste monede mici si dupa cate monede de 1 leu 1994-1996 am cules de pe jos la vremea respectiva, as zice ca publicul larg le desconsidera pentru valoarea lor modica si le arunca. Desigur, mai sunt si "ticalosi" ca mine care le tezaurizeaza in loc sa le puna in circulatie. :wink:
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Aldor scrie:N-am vazut. Dar monede de 1 ban nu prea mai vad in ultimul timp, nici pe la supermarketuri, deci slabe sanse. Oricum, cred ca, costul producerii unei monede de 1 ban depaseste valoarea inscrisa pe ea.
Finlandezii, o natiune extrem de rationala si calculata, nu emit monedele de 1 si 2 eurocenti pentru circulatie din exact acelasi motiv: costul de productie depaseste valoarea nominala.

Deci daca 2 centi valoreaza peste 7 bani si nu e rentabila, putem presupune ca doar incepand de la moneda de 10 bani valoarea nominala depaseste costul de productie.

Din acest punct de vedere ar fi fost logica o denominare 1:100.000, ipotetica moneda de 1 ban valorand astfel cat 10 bani actuali.

Evident insa ca denominarea 1:10.000 a fost aleasa pentru a pastra acelasi ordin de marime intre leu si euro in vederea unei viitoare adoptari a monedei unice europene.

Aceste aspecte ale denominarii au mai fost discutate insa intr-un alt topic.
claus

Mesaj de claus »

a vazut cineva 50 bani 2008 sau se repeta povestea cu 2007?
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

claus scrie:a vazut cineva 50 bani 2008 sau se repeta povestea cu 2007?
S-a vorbit mai sus...nu cred ca o sa mai apara in circulatie.
-- DuMy --
babanezu

Mesaj de babanezu »

nu stiu daca sa mai anuntat insa eu am capata astazi un fasic de 1 ban 2008

l-am capata de la un supermarket din bucuresti
sorin70

Mesaj de sorin70 »

babanezu scrie:nu stiu daca sa mai anuntat insa eu am capata astazi un fasic de 1 ban 2008

E prima mentiune despre 1 ban 2008 !
La BNR a incercat cineva ?
sebii

Mesaj de sebii »

babanezu scrie:nu stiu daca sa mai anuntat insa eu am capata astazi un fasic de 1 ban 2008

daca ati pune si o poza ar fi super....si daca aceti donatii ma inscriu pe lista :D
Freddy

Mesaj de Freddy »

Mai repede primiti 1 ban 2008 de la supermarket decat de la banci, cel putin la mine asa a fost. La banca s-au uitat ciudat la mine cand am intrebat daca nu au fisicuri de 1 ban. A mers tipa de la ghiseu sa intrebe directoru si a venit si m-a intrebat la ce ii folosesc.......si normal, nu aveau
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

La B.N.R. Iasi doamnele de la casa incep sa rada daca le ceri monede de un ban, indiferent de an sau daca le mai spui de un fasic.......... :roll: :shock: :shock:
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
babanezu

Mesaj de babanezu »

cam asa arata moneda
Fişiere ataşate
Resize of IMG_3396.jpg
Resize of IMG_3396.jpg (30.05 KiB) Vizualizat de 10437 ori
Scrie răspuns