Publicatii numismatice

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
moderator1

Mesaj de moderator1 »

Se gaseste de vanzare la MNIR, desi nu este trecut pe site, sambata trecuta am fost sa achizitionez ultimul numar si inca mai sunt de vanzare ultimele 4 numere.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Stiti cumva ce preturi aveau CN nr. 7, 8, 12-13?
In alta ordine de idei: A aparut un nou buletin SNR, costa 30 lei si se gaseste la sediul SNR.
moderator1

Mesaj de moderator1 »

dorelb scrie:Stiti cumva ce preturi aveau CN nr. 7, 8, 12-13?
In alta ordine de idei: A aparut un nou buletin SNR, costa 30 lei si se gaseste la sediul SNR.
Numerele 7 si 8 amandoua 30 lei, numerele 12-13 si 9-11 fiecare in jur de 50-60 lei. Nu stiu preturile exacte.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Catalogul expozitiei de monede grecesti si celtice de la Banca Centrala din Luxemburg :
http://www.bcl.lu/fr/media/communiques/ ... alogue.pdf
dorelb

Mesaj de dorelb »

sorin70 scrie:A aparut numarul 14 din "Cercetari numismatice" editat de MNIR:

http://www.mnir.ro/ro/Publicatii/Editie ... DEditie=38
CN 14 nu a parut inca. In schimb se gasesc la MNIR nr 7,8, 12-13 la 79 lei toate.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

http://www.bnro.ro/files/d/Noutati/Prez ... 223guv.pdf

Ultima pagina ne anunta ca se pregateste o surpriza foarte frumoasa :

" Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)

Istoria leului de la aceste prime bilete ale băncii până la cele pe care probabil că le aveţi la dumneavoastră astăzi va fi prezentată integral în albumul Bancnotele şi monedele BNR (1880-2009), la care se lucrează în prezent la Banca Naţională."

Poate va apare si in format .pdf pe situl BNR in mod similar cu cataloagele editate de Banca Nationala a Bulgariei.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

sorin70 scrie: " Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)

Istoria leului de la aceste prime bilete ale băncii până la cele pe care probabil că le aveţi la dumneavoastră astăzi va fi prezentată integral în albumul Bancnotele şi monedele BNR (1880-2009), la care se lucrează în prezent la Banca Naţională."

Poate va apare si in format .pdf pe situl BNR in mod similar cu cataloagele editate de Banca Nationala a Bulgariei.
Sa nu fie o surpriza asa de mare, la fel cum au fost albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921 :twisted:
Acestea de mai sus, chiar au fost o surpriza. Asa de mare incat pentru majoritatea dintre noi sunt cvasinecunoscute :lol:
Sincer, m-as multumi si cu un album scos la comercializare. Insa depinde doar de BNR.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
rammoss

Mesaj de rammoss »

Yu_L.Yan scrie:
sorin70 scrie: " Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)

Sa nu fie o surpriza asa de mare, la fel cum au fost albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921 :twisted:
Acestea de mai sus, chiar au fost o surpriza. Asa de mare incat pentru majoritatea dintre noi sunt cvasinecunoscute :lol:
Sincer, m-as multumi si cu un album scos la comercializare. Insa depinde doar de BNR.
salut ...."albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921" ...eu nu stiu nimica despre acestea ..ne poti da mai multe informatii ... multumesc
danutz

Mesaj de danutz »

sunt cele aparute la bnr

unul pe okazii

http://www.okazii.ro/catalog/39457819/C ... ml#galerie
rammoss

Mesaj de rammoss »

danutz scrie:sunt cele aparute la bnr

unul pe okazii

http://www.okazii.ro/catalog/39457819/C ... ml#galerie
:) ...si de unde ar putea fi achizitionate ? unde sunt puse in vanzare aceste publicatii ? tot in sala de unde se pot achizitiona si mondele comemorative ? ma refer la BNR Bucuresti, Lipscani

multumesc mult
cu respect
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Din cate stiu au fost doar "de protocol", nu cred ca au fost si de vanzare.
picard

Mesaj de picard »

Sau numai pentru biblioteci!
De la TV am aflat ca s-a editat si Istoria BNR dar ca se distribuie numai in biblioteci (nu stiu in care).
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

sorin70 scrie:Istoria Bancii Nationale a Romaniei in date, vol I ( 1880 - 1914 ) si vol II ( 1915 - 1918 ), aprox 1200 pag impreuna, pret 45 lei + 85 lei.
Azi le-am primit de la Editura Oscar Print ( www.oscarprint.ro ).
Abia le-am frunzarit , nu sunt foarte bogate in ilustratii desi au si cateva poze de bancnote , sedii ale BNR precum si multe documente .
La prima vedere sunt pline de informatii. Ramane sa le citesc si apoi pot spune mai multe.
Despre Istoria BNR in date am anuntat eu la momentul respectiv in postul de mai sus.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Am retinut "Ramane sa le citesc si apoi pot spune mai multe". E ceva interesant pe-acolo?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

E o cronologie a activitatii BNR, cu mentionarea diverselor evenimente si a documentelor.
N-am reusit sa parcurg decat o parte din vol I.
Am pe lista de asteptare vreo 5 carti cumparate si necitite :oops: .
E cam greu cu cititul. Cand eram in liceu citeam cate o carte pe zi, acum nu prea mai am rabdare.
Raman insa dator cu impresiile dupa lectura completa.
In opinia mea merita cumparata. Nu este o carte de numismatica dar este o carte de istorie bancara utila in cercetarea numismatica.
Scrie răspuns