Publicatii numismatice
-
moderator1
-
moderator1
Catalogul expozitiei de monede grecesti si celtice de la Banca Centrala din Luxemburg :
http://www.bcl.lu/fr/media/communiques/ ... alogue.pdf
http://www.bcl.lu/fr/media/communiques/ ... alogue.pdf
CN 14 nu a parut inca. In schimb se gasesc la MNIR nr 7,8, 12-13 la 79 lei toate.sorin70 scrie:A aparut numarul 14 din "Cercetari numismatice" editat de MNIR:
http://www.mnir.ro/ro/Publicatii/Editie ... DEditie=38
http://www.bnro.ro/files/d/Noutati/Prez ... 223guv.pdf
Ultima pagina ne anunta ca se pregateste o surpriza foarte frumoasa :
" Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)
Istoria leului de la aceste prime bilete ale băncii până la cele pe care probabil că le aveţi la dumneavoastră astăzi va fi prezentată integral în albumul Bancnotele şi monedele BNR (1880-2009), la care se lucrează în prezent la Banca Naţională."
Poate va apare si in format .pdf pe situl BNR in mod similar cu cataloagele editate de Banca Nationala a Bulgariei.
Ultima pagina ne anunta ca se pregateste o surpriza foarte frumoasa :
" Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)
Istoria leului de la aceste prime bilete ale băncii până la cele pe care probabil că le aveţi la dumneavoastră astăzi va fi prezentată integral în albumul Bancnotele şi monedele BNR (1880-2009), la care se lucrează în prezent la Banca Naţională."
Poate va apare si in format .pdf pe situl BNR in mod similar cu cataloagele editate de Banca Nationala a Bulgariei.
Sa nu fie o surpriza asa de mare, la fel cum au fost albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921sorin70 scrie: " Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)
Acestea de mai sus, chiar au fost o surpriza. Asa de mare incat pentru majoritatea dintre noi sunt cvasinecunoscute
Sincer, m-as multumi si cu un album scos la comercializare. Insa depinde doar de BNR.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
salut ...."albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921" ...eu nu stiu nimica despre acestea ..ne poti da mai multe informatii ... multumescYu_L.Yan scrie:Sa nu fie o surpriza asa de mare, la fel cum au fost albumul cu monedele si bancnotele aparute intre 1990 si 2004, sau cele 2 volume dedicate bancnotelor romanesti, emise intre 1877 si 1921sorin70 scrie: " Albumul Bancnotele şi monedele Băncii Naţionale a României (1880-2009)
Poate va apare si in format .pdf pe situl BNR in mod similar cu cataloagele editate de Banca Nationala a Bulgariei.![]()
Acestea de mai sus, chiar au fost o surpriza. Asa de mare incat pentru majoritatea dintre noi sunt cvasinecunoscute
Sincer, m-as multumi si cu un album scos la comercializare. Insa depinde doar de BNR.
danutz scrie:sunt cele aparute la bnr
unul pe okazii
http://www.okazii.ro/catalog/39457819/C ... ml#galerie
multumesc mult
cu respect
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Sau numai pentru biblioteci!
De la TV am aflat ca s-a editat si Istoria BNR dar ca se distribuie numai in biblioteci (nu stiu in care).
De la TV am aflat ca s-a editat si Istoria BNR dar ca se distribuie numai in biblioteci (nu stiu in care).
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Despre Istoria BNR in date am anuntat eu la momentul respectiv in postul de mai sus.sorin70 scrie:Istoria Bancii Nationale a Romaniei in date, vol I ( 1880 - 1914 ) si vol II ( 1915 - 1918 ), aprox 1200 pag impreuna, pret 45 lei + 85 lei.
Azi le-am primit de la Editura Oscar Print ( www.oscarprint.ro ).
Abia le-am frunzarit , nu sunt foarte bogate in ilustratii desi au si cateva poze de bancnote , sedii ale BNR precum si multe documente .
La prima vedere sunt pline de informatii. Ramane sa le citesc si apoi pot spune mai multe.
E o cronologie a activitatii BNR, cu mentionarea diverselor evenimente si a documentelor.
N-am reusit sa parcurg decat o parte din vol I.
Am pe lista de asteptare vreo 5 carti cumparate si necitite :oops: .
E cam greu cu cititul. Cand eram in liceu citeam cate o carte pe zi, acum nu prea mai am rabdare.
Raman insa dator cu impresiile dupa lectura completa.
In opinia mea merita cumparata. Nu este o carte de numismatica dar este o carte de istorie bancara utila in cercetarea numismatica.
N-am reusit sa parcurg decat o parte din vol I.
Am pe lista de asteptare vreo 5 carti cumparate si necitite :oops: .
E cam greu cu cititul. Cand eram in liceu citeam cate o carte pe zi, acum nu prea mai am rabdare.
Raman insa dator cu impresiile dupa lectura completa.
In opinia mea merita cumparata. Nu este o carte de numismatica dar este o carte de istorie bancara utila in cercetarea numismatica.