http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20070326num.htmBNR scrie:În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 26 martie 2007, o monedă din aur, o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat, dedicate aniversării centenarului naşterii lui Mircea Eliade - scriitor, filozof şi istoric al religiilor.
Centenarul Mircea Eliade - emisiune jubiliara
Centenarul Mircea Eliade - emisiune jubiliara
Au aparut si imaginile, dar pe eBay nu de la BNR sau MS
100 lei

100 lei

BNR scrie:valoare nominală: 100 Lei;
formă: rotundă;
titlu: 900/1000;
calitate: proof;
greutate: 6,452 grame;
diametru: 21 mm;
margine: zimţată.
Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "100 LEI", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007" şi inscripţia "ROMANIA".
Reversul prezintă, în centru, portretul lui Mircea Eliade, iar la exterior, inscripţia circulară "MIRCEA ELIADE" şi anii între care a trăit "1907-1986", despărţiţi printr-un element floral.
5 lei

BNR scrie:valoare nominală: 5 Lei;
titlu: 999/1000;
greutate: 15,55 grame;
diametru: 30 mm;
Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "5 LEI", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007" şi inscripţia "ROMANIA".
Reversul prezintă, în centru, portretul lui Mircea Eliade, iar la exterior, inscripţia circulară "MIRCEA ELIADE" şi anii între care a trăit "1907-1986", despărţiţi printr-un element floral.
1 leu

BNR scrie:valoare nominală: 1 Leu;
greutate: 23,25 grame;
diametru: 37 mm;
Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "1 LEU", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007"şi inscripţia "ROMANIA".
- Tanatos2912

Cu toate ca sunt nou pe forum o sa imi dau si eu cu parerea, mai ales ca sunt un "fan" al lui Eliade. O imagine graitoare a marelui scriitor ar fi fost el in India in tinerete cand se cauta. E faimoasa imagine a lui cu barba. Iar pe reversul monedei ceva legat de religie, doar e autorul Istoriei religiilor, nu?
Cred ca au vrut sa copieze monedele de 1sau 2 euro, voua nu vi se pare? Iar Ciornei parea mai talentat decat V.G (Vasile Gabor), nu se explica piesele...
Cred ca au vrut sa copieze monedele de 1sau 2 euro, voua nu vi se pare? Iar Ciornei parea mai talentat decat V.G (Vasile Gabor), nu se explica piesele...
DEUS FORTITUDO MEI
Pai daca n-o fi avut de unde alege.
Au fost alegeri cu candidat unic , ca pe vremuri....
Eu tot sper sa se miste ceva la BNR , sa vina putin in intampinarea colectionarilor nu sa ramana inchistata intr-o conceptie invechita cum ca vanzatorul e suveran si serveste pe cine vrea si cum vrea pe sub tejghea.
Asta a fost in comunism , acum " clientul nostru e stapanul nostru " caci traim in economia de piata.
Sper din tot sufletul ca ANR va fi ascultata si macar cateva sugestii sa fie puse in practica de BNR.
Au fost alegeri cu candidat unic , ca pe vremuri....
Eu tot sper sa se miste ceva la BNR , sa vina putin in intampinarea colectionarilor nu sa ramana inchistata intr-o conceptie invechita cum ca vanzatorul e suveran si serveste pe cine vrea si cum vrea pe sub tejghea.
Asta a fost in comunism , acum " clientul nostru e stapanul nostru " caci traim in economia de piata.
Sper din tot sufletul ca ANR va fi ascultata si macar cateva sugestii sa fie puse in practica de BNR.
-
Olimpia