Centenarul Mircea Eliade - emisiune jubiliara

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Alex
moderator
moderator

Centenarul Mircea Eliade - emisiune jubiliara

Mesaj de Alex »

BNR scrie:În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 26 martie 2007, o monedă din aur, o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat, dedicate aniversării centenarului naşterii lui Mircea Eliade - scriitor, filozof şi istoric al religiilor.
http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20070326num.htm
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Au aparut si imaginile, dar pe eBay nu de la BNR sau MS :roll:

100 lei
Imagine
BNR scrie:valoare nominală: 100 Lei;
formă: rotundă;
titlu: 900/1000;
calitate: proof;
greutate: 6,452 grame;
diametru: 21 mm;
margine: zimţată.
Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "100 LEI", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007" şi inscripţia "ROMANIA".

Reversul prezintă, în centru, portretul lui Mircea Eliade, iar la exterior, inscripţia circulară "MIRCEA ELIADE" şi anii între care a trăit "1907-1986", despărţiţi printr-un element floral.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

5 lei
Imagine
BNR scrie:valoare nominală: 5 Lei;
titlu: 999/1000;
greutate: 15,55 grame;
diametru: 30 mm;
Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "5 LEI", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007" şi inscripţia "ROMANIA".

Reversul prezintă, în centru, portretul lui Mircea Eliade, iar la exterior, inscripţia circulară "MIRCEA ELIADE" şi anii între care a trăit "1907-1986", despărţiţi printr-un element floral.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

1 leu
Imagine
BNR scrie:valoare nominală: 1 Leu;
greutate: 23,25 grame;
diametru: 37 mm;

Aversul conţine, în centru, valoarea nominală "1 LEU", deasupra, stema României, iar dedesubt, anul de emisiune "2007"şi inscripţia "ROMANIA".

banivechi

Mesaj de banivechi »

Voua va plac monedele astea?
consult

Mesaj de consult »

Cred ca macar Eliade merita mult mai mult. E drept ca a primit un set de trei monede, dar sunt urate rau. Nu-i fac cinste. Si cred ca BNR-ul a reusit si o premiera: a gresit textul din pliantele de prezentare, astfel incat a fost necesara si emiterea unei erate!!!
vasil

Mesaj de vasil »

Tipul de pe moneda e chiar Eliade? :D
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mie imi seamana cu jetoanele alea ieftine de benzinarie... cu mutre de fotbalisti de la nu's ce campionat mondial...
Uite unde se ajunge cind se scot pe banda comemorative, contra cronometru si fara un concurs de grafica!
banivechi

Mesaj de banivechi »

vasil scrie:Tipul de pe moneda e chiar Eliade? :D
Ii lipseste pipa, i-au rotunjit ochelarii, i-au dat citiva pumni peste ochi, i-au mai pus ceva par pe cap si l-au mai ingrasat... Cred ca nici mama lui nu l-ar recunoaste :lol:
Unde sint Kullrich, Jalea sau Haralamb Ionescu????
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Cu toate ca sunt nou pe forum o sa imi dau si eu cu parerea, mai ales ca sunt un "fan" al lui Eliade. O imagine graitoare a marelui scriitor ar fi fost el in India in tinerete cand se cauta. E faimoasa imagine a lui cu barba. Iar pe reversul monedei ceva legat de religie, doar e autorul Istoriei religiilor, nu?

Cred ca au vrut sa copieze monedele de 1sau 2 euro, voua nu vi se pare? Iar Ciornei parea mai talentat decat V.G (Vasile Gabor), nu se explica piesele...
DEUS FORTITUDO MEI
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Faza tare sunt acei minunati trifoi ( sau trefle ) dispusi ca stelutele UE de pe monedele euro.
vladmario

Mesaj de vladmario »

banivechi scrie:Voua va plac monedele astea?
Mie nu-mi plac deloc. Sint mult prea simplist realizate.
Dar mai vinovat pentru uritenia monedelor este cel care a aprobat varianta finala decit designerul (care a facut si el ce a putut).
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pai daca n-o fi avut de unde alege. :noidea:
Au fost alegeri cu candidat unic , ca pe vremuri....
Eu tot sper sa se miste ceva la BNR , sa vina putin in intampinarea colectionarilor nu sa ramana inchistata intr-o conceptie invechita cum ca vanzatorul e suveran si serveste pe cine vrea si cum vrea pe sub tejghea.
Asta a fost in comunism , acum " clientul nostru e stapanul nostru " caci traim in economia de piata.
Sper din tot sufletul ca ANR va fi ascultata si macar cateva sugestii sa fie puse in practica de BNR.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Din cate stiu eu, se prezinta cateva proiecte, si apoi se alege unu si asta chiar daca este un singur candidat. Ceea ce ar rezulta ca ori celelalte variante erau jalnice, ori cei care au ales nu au pic de simt estetic.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Cand totul merge ''ca pe rulete'' de ce sa isi deranjeze ''mesterii'' de la BNR demersul intemeiat de ani de zile, trebuie sange nou la BNR in opinia mea, daca nu, numai semne de mirare si exclamatii vom pune la emiterea in viitor a fiecarei monede comemorative.
Scrie răspuns