Ce ziceti de aceasta piesa?
Ce ziceti de aceasta piesa?
1 dollar 1844 Eu nu prea am gasit-o pe internet. Daca imi poate spune cineva mai multe despre aceasta moneda, si cam cat ar valora. Pozele sunt foarte proaste, facute cu telefonul. Voi pune altele bune peste cateva zile cand voi avea la dispozitie un aparat foto performant.
- Fişiere ataşate
-
- 1 dollar 1844 avers copy.jpg (78.66 KiB) Vizualizat de 12624 ori
-
- 1 dollar 1844 revers copy.jpg (77.88 KiB) Vizualizat de 12624 ori
IVS EST ARS BONI ET AEQVI
-
stefan vasilita

ati incercat cu un magnet? iar daca e ce cred eu ca e linkul acesta va va lamuri. inclusiv cu locul de provenienta
http://cgi.ebay.com/Replica-1844-Seated ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/Replica-1844-Seated ... dZViewItem
-
stefan vasilita

-
stefan vasilita

ori va inselati dvs, ori chinezul de pe ebay pierde o avere...banivechi scrie:In starea asta, as evalua-o la 50 bani. Maxim 75, nu-mi dau seama bine dupa poza, e neclara. In cazul in care n-am vazut eu bine, iar moneda e din argint 900, cintareste 26,73 grame si are un diametru de exact 38,1mm atunci valoreaza ceva mai mult. Cam 2000$. Insa rareori ma insel...
-
sigmaringen1

...
Daca tot le falsifica , macar sa le faca de argint
. Sunt satul cate monede care le iei cu magnetul am vazut la targuri, si ce e mai trist e ca unii le vand, fara sa spuna ca sunt replici.
- andi_codescu

Re: ...
Totusi e mai bine ca sunt facute dintr-un aliaj cu proprietati magnetice, deoarece in acest fel sunt usor detectabile si de cei mai putin experimentati. Cred ca daca ar fi de argint tepele ar fi si mai mari.sigmaringen1 scrie:Daca tot le falsifica , macar sa le faca de argint. Sunt satul cate monede care le iei cu magnetul am vazut la targuri, si ce e mai trist e ca unii le vand, fara sa spuna ca sunt replici.
- marcus aurelius

Am fost de curand prin alte tari si m-a surprins faptul ca aceste falsuri ordinare se vand pretutindeni. Am vazut nu doar dolari americani "de argint" ci si monede franceze , italiene si germane si austriece , toate realizate in aceeasi maniera. Mai mult decat atat o multime de militaria din al treilea Reich , toate false (insigne , decoratii , stilete , busole, etc). Culmea era ca lumea cumpara , iar preturile erau chiar cele practicate pentru piesele autentice...
. Imi venea sa-i trag de maneca pe oameni si sa le spun sa nu dea banii aia pe niste porcarii cand cu aceeasi bani pot cumpara acelasi lucru original. Asta e , traim intr-o epoca unde cererea pentru antichitati este in crestere , iar obiectele originale nu mai sunt suficient de multe sa satisfaca piata.
pe doua dintre ele le-am cumparat... pe sume simbolice (15-20 lei), iar pe alte doua le-am primit. destul de reusite falsurile, dar tot se cunosc daca te uiti cu atentie (monedele sunt ''inchise'' pe muchie, daca imi permiteti o astfel de exprimare). o sa pun totusi pozele in cateva zile... cu scopul de studiu de caz.
PS: am mai invatat ceva cu aceasta ocazie...
PS: am mai invatat ceva cu aceasta ocazie...
IVS EST ARS BONI ET AEQVI