Ce ziceti de aceasta piesa?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Tribonian
**
**

Ce ziceti de aceasta piesa?

Mesaj de Tribonian »

1 dollar 1844 Eu nu prea am gasit-o pe internet. Daca imi poate spune cineva mai multe despre aceasta moneda, si cam cat ar valora. Pozele sunt foarte proaste, facute cu telefonul. Voi pune altele bune peste cateva zile cand voi avea la dispozitie un aparat foto performant.
Fişiere ataşate
1 dollar 1844 avers copy.jpg
1 dollar 1844 avers copy.jpg (78.66 KiB) Vizualizat de 12612 ori
1 dollar 1844 revers copy.jpg
1 dollar 1844 revers copy.jpg (77.88 KiB) Vizualizat de 12612 ori
IVS EST ARS BONI ET AEQVI
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

ati incercat cu un magnet? iar daca e ce cred eu ca e linkul acesta va va lamuri. inclusiv cu locul de provenienta
http://cgi.ebay.com/Replica-1844-Seated ... dZViewItem
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

care e ideea cu magnetul? moneda e de argint.
stefan vasilita

in proportie de 90 % dolarii de pe piata sunt falsuri si provin din china. de obicei sunt atrasi de magnet fiind doar argintati.
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

trist. e argintata. mai am una 1 dollar 1894. clar replici. am incercat cu magnetul si alte monede de argint romanesti si antice, si acelea nu sunt atrase.
banivechi

Mesaj de banivechi »

In starea asta, as evalua-o la 50 bani. Maxim 75, nu-mi dau seama bine dupa poza, e neclara. In cazul in care n-am vazut eu bine, iar moneda e din argint 900, cintareste 26,73 grame si are un diametru de exact 38,1mm atunci valoreaza ceva mai mult. Cam 2000$. Insa rareori ma insel...
stefan vasilita

banivechi scrie:In starea asta, as evalua-o la 50 bani. Maxim 75, nu-mi dau seama bine dupa poza, e neclara. In cazul in care n-am vazut eu bine, iar moneda e din argint 900, cintareste 26,73 grame si are un diametru de exact 38,1mm atunci valoreaza ceva mai mult. Cam 2000$. Insa rareori ma insel...
ori va inselati dvs, ori chinezul de pe ebay pierde o avere... :twisted:
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

o sa pun maine - poimaine niste poze foarte bune. dupa parerea mea moneda e cel putin VF+. pozele sunt foarte slabe. moneda are 3,7 mm diametru
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

3,7 cm* sau 37 mm
sigmaringen1

...

Mesaj de sigmaringen1 »

Daca tot le falsifica , macar sa le faca de argint :P . Sunt satul cate monede care le iei cu magnetul am vazut la targuri, si ce e mai trist e ca unii le vand, fara sa spuna ca sunt replici.
andi_codescu

Re: ...

Mesaj de andi_codescu »

sigmaringen1 scrie:Daca tot le falsifica , macar sa le faca de argint :P . Sunt satul cate monede care le iei cu magnetul am vazut la targuri, si ce e mai trist e ca unii le vand, fara sa spuna ca sunt replici.
Totusi e mai bine ca sunt facute dintr-un aliaj cu proprietati magnetice, deoarece in acest fel sunt usor detectabile si de cei mai putin experimentati. Cred ca daca ar fi de argint tepele ar fi si mai mari.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Am fost de curand prin alte tari si m-a surprins faptul ca aceste falsuri ordinare se vand pretutindeni. Am vazut nu doar dolari americani "de argint" ci si monede franceze , italiene si germane si austriece , toate realizate in aceeasi maniera. Mai mult decat atat o multime de militaria din al treilea Reich , toate false (insigne , decoratii , stilete , busole, etc). Culmea era ca lumea cumpara , iar preturile erau chiar cele practicate pentru piesele autentice... :roll: . Imi venea sa-i trag de maneca pe oameni si sa le spun sa nu dea banii aia pe niste porcarii cand cu aceeasi bani pot cumpara acelasi lucru original. Asta e , traim intr-o epoca unde cererea pentru antichitati este in crestere , iar obiectele originale nu mai sunt suficient de multe sa satisfaca piata.
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

deci daca e atrasa de magnet e clar ca e un fals... mai am cateva dubioase... o sa le pun pozele pe forum in curand sa va dati cu parerea. :roll:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca mai aveti "monede" cu cote de catalog din 4 cifre, cumparate din talcioc sau de aiurea cu 1-2% din valoare, nici nu mai are rost sa pierdeti timpul cu fotografierea lor. E suficient sa cititi pe aici, cred ca majoritatea au fost aduse in discutie. Citind mai si invatati cite ceva...
Tribonian
**
**

Mesaj de Tribonian »

pe doua dintre ele le-am cumparat... pe sume simbolice (15-20 lei), iar pe alte doua le-am primit. destul de reusite falsurile, dar tot se cunosc daca te uiti cu atentie (monedele sunt ''inchise'' pe muchie, daca imi permiteti o astfel de exprimare). o sa pun totusi pozele in cateva zile... cu scopul de studiu de caz. :D

PS: am mai invatat ceva cu aceasta ocazie...
Scrie răspuns