Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
mariko

Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote

Mesaj de mariko »

Am incercat sa scanez o bancnota de 1000 de franci elvetieni, dar scanerul meu refuza sa scaneze bancnota. Am incercat chiar sa scanez bancnota alaturi de un alt document. Acesta apare, bancnota nu. Scanerul e un Canon Pixma. Care este problema?
sorin70

Re: Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote

Mesaj de sorin70 »

mariko scrie:Am incercat sa scanez o bancnota de 1000 de franci elvetieni, dar scanerul meu refuza sa scaneze bancnota. Am incercat chiar sa scanez bancnota alaturi de un alt document. Acesta apare, bancnota nu. Scanerul e un Canon Pixma. Care este problema?
La unele scanere si copiatoare moderne s-a implementat un soft care recunoaste bancnotele si refuza copierea.
mariko

Mesaj de mariko »

Deci scanerul meu ma protejeaza, altfel as putea deveni un infractor :oops: .
Fotografierea unei bancnote este munca de precizie...si chiar si asa rezultatul nu se compara cu un scan bun!
amonra

Mesaj de amonra »

Cauta pe net, s-ar putea sa gasesti un hack pt driverele scannerului. Mi-e greu sa cred ca au bagat o baza de date in cd-ul de instalare cu genotipurile tuturor bancnotelor.
Pecunia non olet.
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Uite cum sta treaba cu "sculele " astea de ultima generatie , exemplu HP
Fişiere ataşate
200.jpg
200.jpg (23.25 KiB) Vizualizat de 11906 ori
laurentiu c
mariko

Mesaj de mariko »

Am incercat cu alte setari, am acoperit unele elemente ale bancnotei...nu merge!
Va trebui sa caut scanerul cel vechi. Poate merge cu cel vechi.
amonra

Mesaj de amonra »

Am incercat pe un CanoScan LIDE 25 si merge foarte bine, cu 3 bancnote - 10 ron, 5 ron, 1 ron, toate in dublu, fata, verso. 800 dpi, color .
Nici o problema .

Poate ar trebui sa va orientati catre scanner stand-alone si nu multifunctionale sau copiatoare. Acestea sunt de ceva vreme gandite sa nu mai copieze bancnote "pe banda" si sa va "protejeze" sa nu produceti copii fiedele ale originalelor. Chiar Adobe Photoshop stiu ca de la o anume versiune in sus nu mai poate opera cu imagini de bancnote.
Scanerele nu au procesor sau sistem de operare, asa ca sunt mai "proaste", nu pot alege. In schimb, copiatoarele sunt mult mai dotate la acest capitol.
Pecunia non olet.
mariko

Mesaj de mariko »

Am renuntat. Am fotografiat bancnota. Nu stiu daca este deosebita, pentru a o incarca in albumul de imagini!
Fişiere ataşate
1000 franci.jpg
1000 franci.jpg (89.41 KiB) Vizualizat de 11831 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

:D :?: valoreaza cel putin 2400 ron la cursul de azi de la casa de schimb.. e superba si moderna ...peste ceva timp o da valoreze si mai mult ca francul elvetian e valuta stabila... 8)
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
stfp

Mesaj de stfp »

Mecanismul care impiedica scanarea si copierea bancnotelor se numeste 'constelatia EURion' si sunt grupuri de 5 punctulete/cerculete orientate intr-un anume fel ce apar pe suprafata bancnotei; in unele cazuri apar direct ca cerculete, alte cazuri ca zerouri, alte cazuri ca note muzicale.

Wikipedia are un excelent articol pe aceasta tema:
http://en.wikipedia.org/wiki/EURion

Teoretic si bancnotele noastre au asta, nici ele n-ar trebui sa poata fi scanate.
amonra

Mesaj de amonra »

Intrebarea e daca exista chipset-uri dedicate indeajuns de ieftine ca sa poata fi echipamente toate masinariile electronice care pot tipari.
Pecunia non olet.
Scrie răspuns