Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote
Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote
Am incercat sa scanez o bancnota de 1000 de franci elvetieni, dar scanerul meu refuza sa scaneze bancnota. Am incercat chiar sa scanez bancnota alaturi de un alt document. Acesta apare, bancnota nu. Scanerul e un Canon Pixma. Care este problema?
Re: Scanerul meu nu vrea sa scaneze bancnote
La unele scanere si copiatoare moderne s-a implementat un soft care recunoaste bancnotele si refuza copierea.mariko scrie:Am incercat sa scanez o bancnota de 1000 de franci elvetieni, dar scanerul meu refuza sa scaneze bancnota. Am incercat chiar sa scanez bancnota alaturi de un alt document. Acesta apare, bancnota nu. Scanerul e un Canon Pixma. Care este problema?
-
laurentiu c

Am incercat pe un CanoScan LIDE 25 si merge foarte bine, cu 3 bancnote - 10 ron, 5 ron, 1 ron, toate in dublu, fata, verso. 800 dpi, color .
Nici o problema .
Poate ar trebui sa va orientati catre scanner stand-alone si nu multifunctionale sau copiatoare. Acestea sunt de ceva vreme gandite sa nu mai copieze bancnote "pe banda" si sa va "protejeze" sa nu produceti copii fiedele ale originalelor. Chiar Adobe Photoshop stiu ca de la o anume versiune in sus nu mai poate opera cu imagini de bancnote.
Scanerele nu au procesor sau sistem de operare, asa ca sunt mai "proaste", nu pot alege. In schimb, copiatoarele sunt mult mai dotate la acest capitol.
Nici o problema .
Poate ar trebui sa va orientati catre scanner stand-alone si nu multifunctionale sau copiatoare. Acestea sunt de ceva vreme gandite sa nu mai copieze bancnote "pe banda" si sa va "protejeze" sa nu produceti copii fiedele ale originalelor. Chiar Adobe Photoshop stiu ca de la o anume versiune in sus nu mai poate opera cu imagini de bancnote.
Scanerele nu au procesor sau sistem de operare, asa ca sunt mai "proaste", nu pot alege. In schimb, copiatoarele sunt mult mai dotate la acest capitol.
Pecunia non olet.
- valentinian

Mecanismul care impiedica scanarea si copierea bancnotelor se numeste 'constelatia EURion' si sunt grupuri de 5 punctulete/cerculete orientate intr-un anume fel ce apar pe suprafata bancnotei; in unele cazuri apar direct ca cerculete, alte cazuri ca zerouri, alte cazuri ca note muzicale.
Wikipedia are un excelent articol pe aceasta tema:
http://en.wikipedia.org/wiki/EURion
Teoretic si bancnotele noastre au asta, nici ele n-ar trebui sa poata fi scanate.
Wikipedia are un excelent articol pe aceasta tema:
http://en.wikipedia.org/wiki/EURion
Teoretic si bancnotele noastre au asta, nici ele n-ar trebui sa poata fi scanate.