bonul din imagine a fost recent de la vanzare pe un site rusesc de licitatii, asemanator okazii. licitatia a inceput pe la 1 rubla si a ajuns cu 2 zile inainte pe la 18000 ruble( aproximativ 17 milioane?!) dar banuiesc ca vanzatorul s-a supralicitat. nu stiu cu cat s-a terminat.
acelasi vanzator a mai avut unul identic sau poate acelasi in urma cu vreo 3 luni. comentariul lui era foarte spumos, isi exprima multumirea ca emitentii lor au ajuns prin Kolama...
nu am putut afla dimensiunile filigranul... intrebarea mea in rusa a fost la fel de proasta ca raspunsul lui in engleza
este un notgeld? bancnota? bon? nu stiu dar sper ca imaginile sa fie utile.
ocupatia romana in odessa?
-
stefan vasilita

ocupatia romana in odessa?
- Fişiere ataşate
-
- odesa 1941av.jpg (61.87 KiB) Vizualizat de 4617 ori
-
- 1941odessa rv.jpg (95.01 KiB) Vizualizat de 4617 ori
Interesanta piesa. Bancnota sau notgeld nu e, din timp ce se putea folosi doar la o anumita cantina pentru a achizitiona paine. Mi se pare mai aproape de acele jetoane cu care se putea lua - asa cum scria si pe ele - un tap de bere, o paine, etc. Oricum, mi-as dori sa fie in colectia mea.
Despre parerea omului (Kolîma) nici nu prea vad de ce ne-ar iubi asa mult. Armata romana nu s-a acoperit de prea multa glorie prin Odessa, parerea mea.
Despre parerea omului (Kolîma) nici nu prea vad de ce ne-ar iubi asa mult. Armata romana nu s-a acoperit de prea multa glorie prin Odessa, parerea mea.