ocupatia romana in odessa?

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
stefan vasilita

ocupatia romana in odessa?

Mesaj de stefan vasilita »

bonul din imagine a fost recent de la vanzare pe un site rusesc de licitatii, asemanator okazii. licitatia a inceput pe la 1 rubla si a ajuns cu 2 zile inainte pe la 18000 ruble( aproximativ 17 milioane?!) dar banuiesc ca vanzatorul s-a supralicitat. nu stiu cu cat s-a terminat.
acelasi vanzator a mai avut unul identic sau poate acelasi in urma cu vreo 3 luni. comentariul lui era foarte spumos, isi exprima multumirea ca emitentii lor au ajuns prin Kolama...
nu am putut afla dimensiunile filigranul... intrebarea mea in rusa a fost la fel de proasta ca raspunsul lui in engleza
este un notgeld? bancnota? bon? nu stiu dar sper ca imaginile sa fie utile.
Fişiere ataşate
odesa 1941av.jpg
odesa 1941av.jpg (61.87 KiB) Vizualizat de 4619 ori
1941odessa rv.jpg
1941odessa rv.jpg (95.01 KiB) Vizualizat de 4619 ori
Mihai

Mesaj de Mihai »

Interesanta piesa. Bancnota sau notgeld nu e, din timp ce se putea folosi doar la o anumita cantina pentru a achizitiona paine. Mi se pare mai aproape de acele jetoane cu care se putea lua - asa cum scria si pe ele - un tap de bere, o paine, etc. Oricum, mi-as dori sa fie in colectia mea.
Despre parerea omului (Kolîma) nici nu prea vad de ce ne-ar iubi asa mult. Armata romana nu s-a acoperit de prea multa glorie prin Odessa, parerea mea.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Revin: piesa mi se pare un portret perfect al situatiei in care se afla armata (tara): bonul e cu legenda in romana si rusa, e bagat un motiv -doua romanesti (moldovenesc - bourul, codrii - frunze de stejar) si valoarea e in moneda germana, cu scriere in rusa si germana.
Scrie răspuns