Bancnote anulate 1927-1930

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
Faszika

Bancnote anulate 1927-1930

Mesaj de Faszika »

Buna Ziua tuturor!

As vrea sa stiu daca a mai vazut cineva asa ceva si cam ce valoare au?!

Multumesc
Fişiere ataşate
20 LEI 1927 ANULAT
20 LEI 1927 ANULAT
20 lei 1927.jpg (64.3 KiB) Vizualizat de 7639 ori
100 lei 1930 ANULAT
100 lei 1930 ANULAT
100 lei 1930.jpg (53.97 KiB) Vizualizat de 7639 ori
badin19

Mesaj de badin19 »

hmmm .... cam ciudate, bancnotele par a fi ok adica nu sunt false .... oricum cred ca stampila a fost aplicata mai recent, din cate stiu eu la acea vreme se scria ANULATU. oricum e prea atent aplicata...
Divide et impera
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

tind sa fiu de acord cu dl baldin, nu am bancnote din perioada respectiva dar am in schimb acte de vanzare-cumparare, chitante etc; pe unele apare "anulatu" sau "vazutu spre neschimbare"
totusi foarte frumoase bancnotele!
draglion
*
*

Mesaj de draglion »

badin19 scrie:hmmm .... cam ciudate, bancnotele par a fi ok adica nu sunt false .... oricum cred ca stampila a fost aplicata mai recent, din cate stiu eu la acea vreme se scria ANULATU. oricum e prea atent aplicata...
bancnotele de mai sus fac parte din colectia mea, cumparate acum 15 ani la Brasov si facea parte dintr-o colectie destul de mare cu multe curiozitati, nu se punea problema fasificarii la nici o piesa vazuta in colectia respectiva.

Bancnotele cu supratipar ''ANULAT'' avea rol de Specimen, din aceste emisii probabil nu sunt specimene sau daca sunt inseamna ca nu erau destule pentru de a trimite la banci ca si model.

cu stima

draglion

tot aici mai sunt listate vreo 15 bancnote , majoritate specimene , unele chiar rare :

http://coins.shop.ebay.com/Paper-Money- ... 86.c0.m282
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

nu a pus nimeni problema autenticitatii acestor bancnote, "problema" ridicata era despre contemporaneitatea bancnotei cu stampila de "anulat"; despre asta discutam.
p.s. o colectie foarte frumoasa intradevar
draglion
*
*

Mesaj de draglion »

luchesse5508 scrie:nu a pus nimeni problema autenticitatii acestor bancnote, "problema" ridicata era despre contemporaneitatea bancnotei cu stampila de "anulat"; despre asta discutam.
p.s. o colectie foarte frumoasa intradevar
Nu este nici o problema din partea mea :-)) Dupa parerea mea ar fi posibil si chiar dupa aparitie sa fie stampilat cu ''ANULAT'' fiind vorba deja despre perioada interbelica.Specimenele din perioada respectiva in general nu erau cu zerouri, au luat din bancnote pentru a se stampila.
Este posibil ca o banca din Ardeal , probabil la Brasov a suprastampilat dupa ordinul Bancii Nationale fiind lipsa de specimene....dar totul ce scriu sunt numai posibilitati neavand informatii exacte.

cu stima

draglion
Scrie răspuns