Buna Ziua tuturor!
As vrea sa stiu daca a mai vazut cineva asa ceva si cam ce valoare au?!
Multumesc
Bancnote anulate 1927-1930
-
Faszika
Bancnote anulate 1927-1930
- Fişiere ataşate
-
- 20 LEI 1927 ANULAT
- 20 lei 1927.jpg (64.3 KiB) Vizualizat de 7637 ori
-
- 100 lei 1930 ANULAT
- 100 lei 1930.jpg (53.97 KiB) Vizualizat de 7637 ori
- luchesse5508

bancnotele de mai sus fac parte din colectia mea, cumparate acum 15 ani la Brasov si facea parte dintr-o colectie destul de mare cu multe curiozitati, nu se punea problema fasificarii la nici o piesa vazuta in colectia respectiva.badin19 scrie:hmmm .... cam ciudate, bancnotele par a fi ok adica nu sunt false .... oricum cred ca stampila a fost aplicata mai recent, din cate stiu eu la acea vreme se scria ANULATU. oricum e prea atent aplicata...
Bancnotele cu supratipar ''ANULAT'' avea rol de Specimen, din aceste emisii probabil nu sunt specimene sau daca sunt inseamna ca nu erau destule pentru de a trimite la banci ca si model.
cu stima
draglion
tot aici mai sunt listate vreo 15 bancnote , majoritate specimene , unele chiar rare :
http://coins.shop.ebay.com/Paper-Money- ... 86.c0.m282
- luchesse5508

Nu este nici o problema din partea mealuchesse5508 scrie:nu a pus nimeni problema autenticitatii acestor bancnote, "problema" ridicata era despre contemporaneitatea bancnotei cu stampila de "anulat"; despre asta discutam.
p.s. o colectie foarte frumoasa intradevar
Este posibil ca o banca din Ardeal , probabil la Brasov a suprastampilat dupa ordinul Bancii Nationale fiind lipsa de specimene....dar totul ce scriu sunt numai posibilitati neavand informatii exacte.
cu stima
draglion