bancnote 1952

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

sorin70 scrie:Nu poate fi vorba de asa ceva, pentru ca placile s-au executat la GOZNAK nu in Romania, si tot acolo se puteau si modifica.
Daca ar fi adaugat steaua la stema, implicit ar fi trebuit sa modifice si anul emiterii, iar stiuta fiind secretomania din epoca stalinista, probabil ca un destept s-a gindit ca imperialistii vor putea deduce volumul banilor in circulatie in RPR dupa procentul bancnotelor fara stea dintr-un numar oarecare de bancnote luate aleator. La cit era de paranoica lumea in anii '50 nu m-ar mira...
sorin70

Re: bancnote 1952

Mesaj de sorin70 »

Ieri am achizitionat o brosura care contine printre altele "Hotararea Consiliului de Ministrii al RPR si a CC al PMR cu privire la efectuarea reformei banesti " publicata in 1952 la Editura PMR.

Brosura contine si o plansa format A2 cu imaginile bancnotelor si monedelor reprezentate aproximativ in marime naturala.
Bancnotele prezentate sunt cele cu serie rosie ( sera A1 No 000000 ).
Inclin sa cred ca acestea au fost primele puse in circulatie , ulterior punandu-se in circulatie doar bancnote cu seria albastra.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Am reusit sa o scanez si o pun la dispozitia colegilor.

Mai ramane sa scanez plansa cu monede si bancnote, dar e format A2 si nu am un astfel de scaner.
Poate gasesc undeva si revin.
Fişiere ataşate
HCM 1952.pdf
(1.82 MiB) Descărcat de 251 ori
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Mulțumim!
Scrie răspuns