100 coroane 1913 Arad

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
badin19

100 coroane 1913 Arad

Mesaj de badin19 »

de curand am achizitionat acest bilet (pret modic). eu credeam ca este o simpla reclama, dar din descrierea vanzatorului am inteles ca valoarea sa de 100 de coroane se putea cheltui pentru a cumpara produse din frabrica respectiva (sampanie) stie cineva daca aceste informatii sunt corecte? daca ar fi corecte atunci nu ar insemna ca biletul este un notgeld? si rog cunoscatorii de limba maghiara sa imi traduca ce scrie pe bilet. multumesc
Fişiere ataşate
240549140-223445-700_700.jpg
240549140-223445-700_700.jpg (82.83 KiB) Vizualizat de 8114 ori
Divide et impera
banivechi

Mesaj de banivechi »

Parca erau si ceva PET-uri nu de mult cu 50 lei pe eticheta... si asta nu insemna ca puteai lua bere de 50 lei cu eticheta aia. Reclama vad ca e datata 1 mai 1913 Arad. Pai in 1913 un chintal de porumb costa 15 coroane si 45 filleri. Parerea mea: e doar o reclama, nu un bon valoric.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pai nici nu valoreaza mai mult decat un pret modic.

Hartia nu are nici legatura cu notgeldurile.
din descrierea vanzatorului am inteles ca valoarea sa de 100 de coroane se putea cheltui pentru a cumpara produse din frabrica respectiva (sampanie) stie cineva daca aceste informatii sunt corecte?
Total incorect. Este o simpla reclama care imita bancnota de 100 kronen. Sus in dreapta scrie cam asa ceva (lb. magh): "Cine stie sa faca diferenta intre sampania noastra si cele mai fine sampanii franceze, ii platim pe loc 100 korona...". Mai jos scrie "..cei interesati sa ne caute pentru detalii..." etc.

Din cate tin minte s-a mai discutat pe forum, cautati printre topicurile mai vechi.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Aldor scrie:
Din cate tin minte s-a mai discutat pe forum, cautati printre topicurile mai vechi.
Eu am deschis respectiva discutie cu ceva timp in urma. Am achizitionat si eu doua astfel de "hartii" UNC, care erau vandute ca notgelduri Arad.

Am cautat discutia respectiva, dar numai o gasesc.
badin19

Mesaj de badin19 »

atunci stiam eu bine ca este doar o reclama si cum a spus vanzatorul ca avea putere de cumparare in fabrica respectiva.
Divide et impera
cristoph

Mesaj de cristoph »

Dupa cum arata pe verso, eu cred ca mai mult erau un fel de nota de plata pe care o dadeau chelnerii clientilor in restaurante. Ar fi culmea sa poti folosi aceste foii pe post de bani si intr-o fabrica.
badin19

Mesaj de badin19 »

inca nu am primit biletul si nu stiu cum are verso
Divide et impera
andreka

Mesaj de andreka »

Este doar o reclama.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Scrie răspuns