100 coroane 1913 Arad
100 coroane 1913 Arad
de curand am achizitionat acest bilet (pret modic). eu credeam ca este o simpla reclama, dar din descrierea vanzatorului am inteles ca valoarea sa de 100 de coroane se putea cheltui pentru a cumpara produse din frabrica respectiva (sampanie) stie cineva daca aceste informatii sunt corecte? daca ar fi corecte atunci nu ar insemna ca biletul este un notgeld? si rog cunoscatorii de limba maghiara sa imi traduca ce scrie pe bilet. multumesc
- Fişiere ataşate
-
- 240549140-223445-700_700.jpg (82.83 KiB) Vizualizat de 8115 ori
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pai nici nu valoreaza mai mult decat un pret modic.
Hartia nu are nici legatura cu notgeldurile.
Din cate tin minte s-a mai discutat pe forum, cautati printre topicurile mai vechi.
Hartia nu are nici legatura cu notgeldurile.
Total incorect. Este o simpla reclama care imita bancnota de 100 kronen. Sus in dreapta scrie cam asa ceva (lb. magh): "Cine stie sa faca diferenta intre sampania noastra si cele mai fine sampanii franceze, ii platim pe loc 100 korona...". Mai jos scrie "..cei interesati sa ne caute pentru detalii..." etc.din descrierea vanzatorului am inteles ca valoarea sa de 100 de coroane se putea cheltui pentru a cumpara produse din frabrica respectiva (sampanie) stie cineva daca aceste informatii sunt corecte?
Din cate tin minte s-a mai discutat pe forum, cautati printre topicurile mai vechi.
-
cristoph
-
cristoph