am gasit intr-un lot de bancnote pe cea din imagine. are un timbru special aplicat.
care este istoricul acestei bancnote? presupun ca a fost aplicat dupa 1992...
bancnota Cehoslovacia
bancnota Cehoslovacia
- Fişiere ataşate
-
- 5.jpg (95.63 KiB) Vizualizat de 9528 ori
-
moderator1
-
KLARK
-
danutz

http://www.okazii.ro/catalog/37470793/r ... 4-10-.html
la pretul la care este cam greu de crezut ca e autntic
totusi intersant cum evalueaza vanzatorul starea bancnotelor de la 0 la 10
la pretul la care este cam greu de crezut ca e autntic
totusi intersant cum evalueaza vanzatorul starea bancnotelor de la 0 la 10
E ca in bancurile cu Radio Erevan: autentice sunt, numai ca nu prea sunt specimene... Sunt bancnote autentice, pregatite pentru a fi puse in circulatie, bancnote care insa din diferite motive nu au mai ajuns pe piata. Banca Cehoslovaciei, ceva mai "bine educata" decat altele, le-a perforat cu "specimen" si le-a oferit, contracost, colectionarilor. Asta ar fi, pe scurt, explciatia acestor asa zise specimene. Mai exista cu perforatii care formeaza litera "S" sau pur si simplu, trei gauri unele sub altele.Am si eu o problema, nu vreau sa deschid un topic nou, asa ca postez aici...
Vreau sa cumpar acest spcimen, este autentic?
-
KLARK
-
Zdenek Kutina
- nou in forum

Mai exista perforatia "NEPLATNE" (= scos din uz). Sint si cazuri ca pe o bancnota sint aplicate doua tipuri de perforatie- SPECIMEN si NEPLATNE.Mihai scrie:E ca in bancurile cu Radio Erevan: autentice sunt, numai ca nu prea sunt specimene... Sunt bancnote autentice, pregatite pentru a fi puse in circulatie, bancnote care insa din diferite motive nu au mai ajuns pe piata. Banca Cehoslovaciei, ceva mai "bine educata" decat altele, le-a perforat cu "specimen" si le-a oferit, contracost, colectionarilor. Asta ar fi, pe scurt, explciatia acestor asa zise specimene. Mai exista cu perforatii care formeaza litera "S" sau pur si simplu, trei gauri unele sub altele.Am si eu o problema, nu vreau sa deschid un topic nou, asa ca postez aici...
Vreau sa cumpar acest spcimen, este autentic?