bancnota Cehoslovacia

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
ius1984

bancnota Cehoslovacia

Mesaj de ius1984 »

am gasit intr-un lot de bancnote pe cea din imagine. are un timbru special aplicat.
care este istoricul acestei bancnote? presupun ca a fost aplicat dupa 1992...
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (95.63 KiB) Vizualizat de 9541 ori
moderator1

Mesaj de moderator1 »

edit 1.02.2010 Pentru a numai exista confuzii am editat mesajul strict legat de respectiva bancnota.

Slovacia pick 15 20 korun 1993( timbru aplicat pe bancnota de 20 korun 1988 Cehoslovacia)
Ultima oară modificat 31 Ian 2010, 19:08 de către moderator1, modificat de 2 ori în total.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Am si eu o problema, nu vreau sa deschid un topic nou, asa ca postez aici...

Vreau sa cumpar acest spcimen, este autentic?
Fişiere ataşate
242001305-223445-700_700.jpg
242001305-223445-700_700.jpg (96.47 KiB) Vizualizat de 9394 ori
danutz

Mesaj de danutz »

http://www.okazii.ro/catalog/37470793/r ... 4-10-.html

la pretul la care este cam greu de crezut ca e autntic
totusi intersant cum evalueaza vanzatorul starea bancnotelor de la 0 la 10
Mihai

Mesaj de Mihai »

E ca in bancurile cu Radio Erevan: autentice sunt, numai ca nu prea sunt specimene... Sunt bancnote autentice, pregatite pentru a fi puse in circulatie, bancnote care insa din diferite motive nu au mai ajuns pe piata. Banca Cehoslovaciei, ceva mai "bine educata" decat altele, le-a perforat cu "specimen" si le-a oferit, contracost, colectionarilor. Asta ar fi, pe scurt, explciatia acestor asa zise specimene. Mai exista cu perforatii care formeaza litera "S" sau pur si simplu, trei gauri unele sub altele.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Va multumesc mult! Deci bancnotele sunt originale, atat timp cat sunt facute de banca... Ca nu sunt niste specimene in adevaratul sens al cuvantului, asta e altceva.
Zdenek Kutina
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Zdenek Kutina »

Mihai scrie:

E ca in bancurile cu Radio Erevan: autentice sunt, numai ca nu prea sunt specimene... Sunt bancnote autentice, pregatite pentru a fi puse in circulatie, bancnote care insa din diferite motive nu au mai ajuns pe piata. Banca Cehoslovaciei, ceva mai "bine educata" decat altele, le-a perforat cu "specimen" si le-a oferit, contracost, colectionarilor. Asta ar fi, pe scurt, explciatia acestor asa zise specimene. Mai exista cu perforatii care formeaza litera "S" sau pur si simplu, trei gauri unele sub altele.
Mai exista perforatia "NEPLATNE" (= scos din uz). Sint si cazuri ca pe o bancnota sint aplicate doua tipuri de perforatie- SPECIMEN si NEPLATNE.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Mai exista perforatia "NEPLATNE" (= scos din uz). Sint si cazuri ca pe o bancnota sint aplicate doua tipuri de perforatie- SPECIMEN si NEPLATNE.
Corect, am uitat de "neplatne". Multumesc pentru completare.
Scrie răspuns