Plata ebay!

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu va mai certati! Daca berserkr a zis care sint comisioanele in Bucuresti, adib, cele din Iasi, eu ii cred pe amindoi. Si deduc ca la Timisoara trebuie sa fie si mai ieftin. Logica? Iasiul e mai departe de Frankfurt decit Bucurestiul, iar Timisoara e cea mai apropiata... :twisted:
Serios vorbind acum, eu am avut cont in Germania doi ani si ceva, cont deschis doar cu pasaportul. Problema este ca trebuie sa ai o adresa germana unde sa iti vina cardul si PIN-il (de doua ori: prima data vine un PIN fals, in cazul ca adresa e gresita sau altcineva pune mina pe card, PIN-ul bun vine in al doilea plic, nu in cel cu cardul) si asta la cam 10 zile dupa deschiderea contului. Asta a fost un Girokonto la Postbank.
Se poate plati oriunde si oricit atit timp cit ai bani in cont (card de debit, fiind strain normal ca nu mi-au dat card de credit). Dobinda 0% dar si comision de retragere 0%. Comision de administrare cred ca era la 2 sau 3 euro pe luna. Cardul valabil 2 ani si acceptat universal (am scos si lei in Romania si forinti in Ungaria).
Odata cu cardul iti dau si citeva carnete cu cecuri pretiparite cu numele tau, cu care poti plati la ei orice (gazul, telefonul, amenzi etc).
Dar, repet, trebuie sa ai adresa in Germania...
adib

Mesaj de adib »

banivechi scrie:Nu va mai certati! Daca berserkr a zis care sint comisioanele in Bucuresti, adib, cele din Iasi, eu ii cred pe amindoi. Si deduc ca la Timisoara trebuie sa fie si mai ieftin. Logica? Iasiul e mai departe de Frankfurt decit Bucurestiul, iar Timisoara e cea mai apropiata... :twisted:
Mda , asta ar putea fi o explicatie...logica :?: :D
Mircea

Mesaj de Mircea »

banivechi scrie:Nu va mai certati! Daca berserkr a zis care sint comisioanele in Bucuresti, adib, cele din Iasi, eu ii cred pe amindoi. Si deduc ca la Timisoara trebuie sa fie si mai ieftin. Logica? Iasiul e mai departe de Frankfurt decit Bucurestiul, iar Timisoara e cea mai apropiata... :twisted:
Serios vorbind acum, eu am avut cont in Germania doi ani si ceva, cont deschis doar cu pasaportul. Problema este ca trebuie sa ai o adresa germana unde sa iti vina cardul si PIN-il (de doua ori: prima data vine un PIN fals, in cazul ca adresa e gresita sau altcineva pune mina pe card, PIN-ul bun vine in al doilea plic, nu in cel cu cardul) si asta la cam 10 zile dupa deschiderea contului. Asta a fost un Girokonto la Postbank.
Se poate plati oriunde si oricit atit timp cit ai bani in cont (card de debit, fiind strain normal ca nu mi-au dat card de credit). Dobinda 0% dar si comision de retragere 0%. Comision de administrare cred ca era la 2 sau 3 euro pe luna. Cardul valabil 2 ani si acceptat universal (am scos si lei in Romania si forinti in Ungaria).
Odata cu cardul iti dau si citeva carnete cu cecuri pretiparite cu numele tau, cu care poti plati la ei orice (gazul, telefonul, amenzi etc).
Dar, repet, trebuie sa ai adresa in Germania...
Asta e valabil in aproape orice tara civilizata. Daca ai rezidenta in tara respectiva, adica sa fii acolo in mod legal ceea ce se dovedeste cu acte specifice, poti deschide conturi la cite banci vrei. Unele au conditii de minimuri de bani in cont sub care nu ti se taie capul ci platesti penalizare, altele sunt complet gratis, descihdere de cont, transactii, card de debit, carnet de cecuri personalizate, faptul ca iti trimite lunar balanta, dar de obicei ceri sa poti vedea on line ceea ce se intimpla in contul tau. In Canada nu este comision lunar la foarte multe din banci, ba mai mult inti la sfirsitul lunii si dobinda pentru ceea ce ai in cont. Cu cit banca este mai mare cu atit conditiile sunt mai aspre, cu cit este mai mica cu atit mai flexibila. Contul trebuie deschis in persoana, dar poate fi inchis prin telefon. Daca ai credit carduri, poti deschide cont pe internet la unele banci, daca ai posibilitatea si ei accepta sa transferi bani de pe credit card in cont.
Dupa cum se vede comisioanele astronomice se practica numai la noi, unde contul la banca este optional, inca, si nu necesar ca aici.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

adib scrie:
berserkr scrie:
adib scrie: Am fost acum jumatate de ora chiar la sediul sucursalei din Iasi . Raspunsul persoanei de la ghiseul "operatiuni persoane fizice" a fost ceva mai bine structurat : 10 EUR comisionul bancii din strainatate +20 EUR SWIFT +o,15% din suma de transferat . Totul nu mai putin de 45 EUR (!!!) . Dupa cum se vede a mai scazut un pic . :D .Desi am insistat cu ideea ca sunt ANORMAL de mari (mai ales ca este vorba de un transfer intre doua susursale ale aceleiasi banci) , nu am reusit sa mai obtin nici o reducere . :( .
Daca eu iti spun ca e 10 + 0,15% din suma dar nu mai putin de 15 euro de ce nu ma crezi? :D Am intrebat pe cineva care stie sigur ce vorbeste.
Pentru ca azi am fost la Raiffesisen , in doua locatii diferite din iasi , si am intrebat cat se poate de clar doua persoane diferite care se ocupa de operatiuni pentru persoane fizice (si repet , am explicat foarte clar ceea ce vreau sa fac : o plata externa de cca.100 eur , din Raiffeisen Iasi la o alta sucursala Raiffeisen din Germania) si am primit doua raspunsuri qvasiidentice .
Pe de alta parte , daca esti asa de sigur pe ceea ce a spus persoana de incredere , esti dispus sa suporti diferenta de comision pentru o plata de 100 EURO cum am precizat mai sus (adica tot ceea ce depaseste 15 EURO )?
Sper ca glumesti, dar daca nu, nu-mi aduc aminte sa ne cunoastem personal. In orice caz, eu ti-am spus ca sa te ajut, vad ca replica e cam acida...
adib

Mesaj de adib »

berserkr scrie: Sper ca glumesti, dar daca nu, nu-mi aduc aminte sa ne cunoastem personal. In orice caz, eu ti-am spus ca sa te ajut, vad ca replica e cam acida...
Bineinteles ca s-a dorit a fi o gluma ... :D
xorah

Mesaj de xorah »

vasil scrie:Doar suntem in UE. Am auzit ca acum romanii isi pot deschide un cont in orice tara din UE. Daca banca are si site online iar tara respectiva beneficiaza de paypal, atunci cu atat mai bine.
WERY GOOD POINT :lol: .Astazi am devenit seller pe e-bay ,fiind membru UE, si vorbesc perfect ungureste fiind maghiar din partea tatalui,deschid un cont on line in Ungaria. Again :WERY GOOD POINT :lol:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

As fi curios daca reusesti sa faci asta. Eventual daca te deplasezi pana acolo.
xorah

Mesaj de xorah »

Aldor scrie:As fi curios daca reusesti sa faci asta. Eventual daca te deplasezi pana acolo.
. Desigur nu m-am gindit trebuiesc complectate niste acte.nu ca nu as fii incercat dar nu merge. :arhh:
adib

Mesaj de adib »

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

adib

Mesaj de adib »

scuze , nu am observat topicul
Scrie răspuns