Cum se fac noile monede euro

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
banivechi

Cum se fac noile monede euro

Mesaj de banivechi »

Urmarind link-ul veti vedea un filmulet al monetariei din Berlin descriind producerea noilor monede (ce vor apare luna viitoare) de 2 Euro Schleswig-Holstein, din seria landurilor germane:
http://stream1.messe.de/muenze/500k.wmv
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Foarte interesant filmuletul.Se vede ca nemtii stiu sa-si promoveze o noua moneda (chiar daca este destinata circulatiei). Si cand te gandesti ca atunci cand lanseaza BNR-ul cate ceva nu poti vedea nici o imagine a acelui produs, iar Monetaria Statului pune imaginile dupa o jumatate de an.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Si eu am vazut acum vreo 3-4 ani un documentar extraordinar de interesant pe Discovery intitulat "Inside US Mint" in care era prezentat intregul proces de productie din Monetaria Statelor Unite.
Chiar faceau un clip de reclama pentru unul din quarteri pentru a-l prezenta .
Imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa inregistrez acest documentar.
La noi BNR emite niste comunicate fara macar o poza. ( Probabil sa nu le deoache careva design-ul)
Au facut si o rubrica "Numismatica" care este o simpla insiruire fara prea multe detalii ale monedelor emise si fara macar un link sau o poza.
Am fost entuziasmat la inceput de sit-ul Monetariei Statului care a abordat problema mult mai modern si detaliat dar satu prost cu actualizarile.
Ce-i drept ei au afisat si o moneda inainte ca BNR sa anunte ceva ( replica de 20 lei 1868 ) . Realitatea este ca BNR NU A EMIS NICI UN COMUNICAT PANA ASTAZI despre aceasta moneda , care in modestul tabel de la rubrica Numismatica apare ca "medalie".
Probabil ca fiind suparati ca monetaria a dezvaluit "micul secret" le-au taiat macaroana si nu le-au mai permis sa publice nimic.
consult

Mesaj de consult »

Eu am caseta cu emisiunea respectiva de pe Discovery. A fost comercializata acum cativa ani, nu mai stiu unde... V-o pot imprumuta daca doriti. Din pacate nu am momentan posibilitatea tehnica de a o inregistra pe CD, daca poate cineva cu atat mai bine.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

consult scrie:Eu am caseta cu emisiunea respectiva de pe Discovery. A fost comercializata acum cativa ani, nu mai stiu unde... V-o pot imprumuta daca doriti. Din pacate nu am momentan posibilitatea tehnica de a o inregistra pe CD, daca poate cineva cu atat mai bine.
Multumesc pentru oferta dar din pacate ajung foarte rar prin Bucuresti.
Poate daca o puteti inregistra pe CD si ati pute sa mi-o trimiteti contra cost ?
Asta ar fi o posibilitate
consult

Mesaj de consult »

Nu e vorba de nici un cost... O sa incerc sa apelez la un prieten care lucreaza la o televiziune, sper sa reusesc in felul asta sa o trag pe CD. Dupa ce reusesc va voi contacta, dar o sa dureza o saptamana sau doua.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

consult scrie:Nu e vorba de nici un cost... O sa incerc sa apelez la un prieten care lucreaza la o televiziune, sper sa reusesc in felul asta sa o trag pe CD. Dupa ce reusesc va voi contacta, dar o sa dureza o saptamana sau doua.
Multumesc si astept sa ma contactati.
drmau

Intrebare: Primele emisiuni euro ?

Mesaj de drmau »

De curand am gasit un 5 eurocenti francez din 1999 si 1 si 2 euro din 2000.
Din cate stiu legislatia pt euro s-a emis in 1998 iar in circulatie au intrat in 1 ian 2002.
Are cineva idee despre detalii ?
Cu stima,
sebii

Re: Intrebare: Primele emisiuni euro ?

Mesaj de sebii »

Buna. Nu am acum la mine lista cu euro, dar sigur au emis si alte tari inainte de 2002. Hotararea de a se face euro s-a luat la summitul de la Madrid din1995, iar franta a fost intre primele tari care au emis dar sigur au mai fost si altele. Acasa am catalog si iti pot spune mai precis.
vlahul
moderator
moderator

Re: Cum se fac noile monede euro

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie:Urmarind link-ul veti vedea un filmulet al monetariei din Berlin descriind producerea noilor monede (ce vor apare luna viitoare) de 2 Euro Schleswig-Holstein, din seria landurilor germane:
Cum se poate copia filmuletul?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

vlahul scrie:
banivechi scrie:Urmarind link-ul veti vedea un filmulet al monetariei din Berlin descriind producerea noilor monede (ce vor apare luna viitoare) de 2 Euro Schleswig-Holstein, din seria landurilor germane:

Incercati cu click dreapta pe link si "save as".
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Aldor scrie:
vlahul scrie:

Incercati cu click dreapta pe link si "save as".
Eu vroiam sa salvez filmul nu link-ul.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

De fapt aveti dreptate ca nu merge asa, am incercat acum. Mi s-a parut ca este un wmv (dar nu este) si atunci ar fi trebuit sa fie posibil.
Scrie răspuns