Parerea Principelui Radu despre bancnotele romanesti actuale

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

sorin70

Mesaj de sorin70 »

Idem la alte tari care se respecta : Franta si Italia inainte de EURO , Elvetia tot personalitati culturale erau pe bancnote.
ZALMOXIS
**
**

Bancnote

Mesaj de ZALMOXIS »

Deci dacă bancnotele nu ne plac măcar ne respectăm nu!?!? :lol:
MENTE ET MALLEO
sorin70

Re: Bancnote

Mesaj de sorin70 »

ZALMOXIS scrie:Deci dacă bancnotele nu ne plac măcar ne respectăm nu!?!? :lol:
Ne respectam si respectam respectivele personalitati prin faptul ca ii prezentam pe bancnote.
Daca reprezentarea ar fi fost mai rafinata ar fi fost mai mult respect pentru toate partile implicate.
Era bine daca ar fi aprut niste personaje si pe monede , asa sunt impersonale si fade.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

va intreb, oare cati stiu cine sunt "indivizii" de pe bancnote? eu cred ca multi habar n-au...
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Şi nici că-i interesează...Din păcate pentru toată lumea majoritatea e interesată să aibe cât mai multe bancnote şi nu le pasă cine sau ce e reprezentat pe ele...Am luat din vest cam ce e mai rău şi am "dat" de la noi ce era mai bun...Da' mă rog asta e altă discuţie...O zi faină la toată lumea... :)
MENTE ET MALLEO
sorin70

Mesaj de sorin70 »

dimo13 scrie:va intreb, oare cati stiu cine sunt "indivizii" de pe bancnote? eu cred ca multi habar n-au...
Indivizii de pe bancnote suntem noi, membrii forumului Transilvanian Numismatics :wink:
banivechi

Mesaj de banivechi »

dimo13 scrie:va intreb, oare cati stiu cine sunt "indivizii" de pe bancnote? eu cred ca multi habar n-au...
Cine bea Zaraza stie... :lol:
gitza
**
**

Mesaj de gitza »

dimo13 a scris:
va intreb, oare cati stiu cine sunt "indivizii" de pe bancnote? eu cred ca multi habar n-au...

Cine bea Zaraza stie...
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

gitza scrie:"rafinata"....
distilata :lol:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din spusele lui Duda se confirma parerea initiala despre el (cel putin la mine). Deh...actorie actorie...Ce legatura are s..a cu prefectura? Mihai Viteazul (cred ca stiti pe ce bancnota superba apare prima oara) nu era om politic, era domnitor. Ba chiar se poate spune ca regii nu sunt oameni politici (sau cel putin n-ar trebui sa fie). Dar dincolo de asta, valoarea este valoare si la bani si la potentialul cultural sau stiintific al unei tari. De ce n-ar fi sugerate una de cealalta? De ce pe o valoare baneasca sa nu figureze un alt gen de valoare. Nu-i mai echilibrat ca pe o bancnota cu care poti cumpara ceva sa existe si o aluzie la cultura din care faci parte? Chiar daca in realitate poate nu reuseste sa aminteasca tuturor ca mai au si altceva in afara de bani, incercarea moarte n-are! In plus te prezinti fata de straini cu ceea ce ai tu ca roman, un rege sau o personalitate politica nu va spune prea mult (chiar daca istoria este parte din cultura), dar un om de cultura sau stiinta poate starni un "declic". Macar Traian Vuia da o replica alora care tot sustin c-au inventat ei avionul :D (cum de fapt sustin c-au inventat tot ce exista pe Terra)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

berserkr scrie: Macar Traian Vuia da o replica alora care tot sustin c-au inventat ei avionul :D (cum de fapt sustin c-au inventat tot ce exista pe Terra)
Asta cam asa-i, nu l-am promovat deloc pe Traian Vuia si americanii ne dau in cap cu fratii Wright care au facut primul zbor dar , un mic detaliu abil omis, n-au decolat prin forte proprii ci propulsati de o catapulta.
Oricum pe Discovery nu am vazut niciodata NIMIC legat de Vuia si Vlaicu si doar un mic clip timid cu Coanda si acesta realizat de romani.
Noi avem majoritatea vinovatiei pentru ca nu ne promovam valorile adevarate.
Asa cum am sesizat eu anul trecut , CENTENARUL zborului Vuia a fost ignorat de BNR, aparand doar o medalie de la MS distribuita cu circuit inchis in timp ce mica localitate Montesson i-a facut o frumoasa aniversare. http://www.montesson.fr/montesson/index.asp
Noi am stiut doar sa le dam medalia "Sut in fund" sau ordinul "Bete in roate " lui Vuia , Vlaicu, Coanda, Brancusi, Ionescu, etc. Erau prea sclipitori si suparau "valorile" autohtone.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Si eu sunt de parere ca personalitatile culturale sunt mult mai "internationale" decat personalitatile istorice.
Si in acelasi timp parerea mea este ca in principal vina este a noastra ca nu stim sa ne promovam valorile, de orice gen.
Oricum, daca domnul Duda tragea mai tare cu actoria, avea toate sansela sa apara pe o bancnota, ca asa ca om politic................
Mihai
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Ieri s-a implinit un centenar de la nasterea lui Mircea Eliade (dupa unele surse ar fi pe 9 Martie), iar anul trecut a fost "Anul international Mircea Eliade". Ati auzit zicand-use ceva despre acest lucru? Si este unul dintre cei mai cunoscuti romani peste hotare.
Hotarat lucru, ne pierdem valorile prin lipsa de promovare a acestora.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Si cand te gandesti ca ar trebui sa fie "marca inregistrata".
Mihai
luc

Mesaj de luc »

Scrie răspuns