KOSONI - origine - o noua ipoteza ??????????????

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
roantichitati

KOSONI - origine - o noua ipoteza ??????????????

Mesaj de roantichitati »

In Jurnalul National printre altele intr-un articol referitor la bratarile dacice apare
urmatoarea afirmatie "Cat priveste mondele din aur de tip Koson s-a demonstrat relativ recent ca acestea sunt creatii ale epocii Renasterii transilvanene" http://www.jurnalul.ro/articol_72810/fe ... cice_.html
. Apare si la http://www.geocities.com/societateanumi ... storic.htm aceeas afirmatie insa doar ca ipoteza .....ambele avand acelas autor , Constantin Preda .
As fi curios sa stiu care sunt argumentele care au dus la o asemenea "ipoteza" ...personal sunt convins ca nu au nimic de a face cu aceasta perioada ...numai daca se analizeaza contextul descoperirilor din judetul Hunedoara se poate vedea cum Kosonii au fost adesea descoperiti fie alaturi de monede de aur de tip Lysimach fie alaturi de drahme sau monede romane republicane si imperiale până în secolul IV d.Chr., inclusiv . Stie cineva mai multe despre aceasta noua "ipoteza" ????
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Uitati-va la topicul "traficantii", s-a discutat putin si treaba asta care ne-a cam uimit pe toti.. :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cititi acel topic de care a zis si dimo13, ultimele pagini. D-l Preda considera ca si acele monede Lisimah sunt falsuri medievale.
roantichitati

Kosoni

Mesaj de roantichitati »

Acum am citit , scuze ...nu stiam ca subiectul mai fusese dezbatut ...
luc

Mesaj de luc »

Eu nu cunosc ca piesele de tip Koson sa apara asociate, in tezaure, cu alte tipuri monetare decat cele cu efigia lui Lisimach. Nu stiu nimic de asocieri cu drahme, piese romane republicane sau imperiale sau orice alt tip de moneda.[/quote]
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Pt cine este interesat de monedele Koson,la Muzeul National de Istorie am cumparat cu ceva timpp in urma o brosura si anume,comoara regelui koson,in care sunt prezentate foarte bine aceste monede cu destule poze de o calitate buna.
luc

Mesaj de luc »

O stiu, e aparuta in 1998, imediat dupa aparitia tezaurului de la Tarsa-Luncani. Si contine multe povesti spuse de doamna C. M. Petolescu.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

pysy1984 scrie:Pt cine este interesat de monedele Koson,la Muzeul National de Istorie am cumparat cu ceva timpp in urma o brosura si anume,comoara regelui koson,in care sunt prezentate foarte bine aceste monede cu destule poze de o calitate buna.
Si la un pret modic :) .
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

2 lei parca...
horia

Mesaj de horia »

Scrie răspuns