Care e mai rara?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
baloo
**
**

Mesaj de baloo »

Daca are cineva la schimb un 2 lei 1952 ii dau cu cea mai mare placere un 3 bani 54. Contact pe mail la obrejabaloo@yahoo.com .
Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo ---
drmau

Pt Florin

Mesaj de drmau »

Ma intereseaza si pe mine 3 bani 1954 la 20 euro / buc. Sper sa nu fie niste "tocituri" sau lovite. Daca au uzura normala de ce nu !

Ref la emisiunea 1996:
1 leu si 100 lei circula pe okazii si le am si eu.
Am si 20 lei.

Ref la 1 leu - pe banivechi apare tiraj 220.000 dar la mine a ajuns un zvon de numai 11.000 !!!

Si daca tot va scriu acum:

Pt toti La multi ani !

si vorba Calauzei din Picnic la marginea drumului:

FERICIRE PENTRU TOTI !
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Ref emisiunea 1996 :

1, 20, 50, 100 1996 s-au gasit si nu sunt extrem de rare.
Problema este cu 5 si 10 lei pe care inca nu le-am vazut la fata ?

1 leu 1996 nu cred ca are tiraj doar 11.000 ex pt ca eu l-am luat acum vreo 2 ani de la Zimbrul Carpatin cu doar 10.000 lei (1 RON) si nu cred ca D-l Manole il dadea la pretul asta daca erau doar 11.000.
Sa nu fie doar un zvon "bine intentionat" lansat de cineva care are vreo mie de bucati.

Lansez rugamintea mea exprimata si alta data , catre cei care au copii ale legilor decretelor sau circularelor de punere in circulatie ale monedelor si bancnotelor din perioada 1990-1996 sa-mi dea si mie o copie/scan la sorin_cn@yahoo.com
Multumesc anticipat.
La Multi Ani !
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Asi fi curios cati dintre voi s-au uitat cu atentie la pozele monedelor de 10 Lei din catalogul "domnului" Manole....
A folosit scanuri de la monedele cu Atlanta si a modificat anul . (Dar asa a procedat la o buna parte din monedele prezentate in acel catalog). - Acest lucru a fost unul din motivele principale pentru care eu nu mi-am achizitionat catalogul produs de Zimbrul Carpatin.

Iar referitor la moneda de 1 Leu, intr-un catalog mai vehi (parca 2002), era trecut tirajul : 272 mii.
Realitatea despre emisiunea 1996 numai cei din monetarie si BNR o cunosc. Dar cum ei nu binevoiesc a raspunde cererilor noastre, va mai trece ceva timp pana vom afla adevarul despre ele.
drmau

1 leu 1996

Mesaj de drmau »

Imi cer scuze daca am dat vreo info gresit. Asa cum am spus e vorba de un zvon auzit (ca doar nu citit :-)).
Sincer nu vreau sa promovez nimic.
Eu unul m-am rostuit cu 2 bucati + 1 care o fac cadou (intamplator persoanei de la care am auzit zvonul si care este un domn fff respectabil dar care la randul lui poate fi supus greselii). Toate 3 circulate. Evident ca m-ar interesa un UNC ... asa ca nu ma voi opri din cautat :-)

Si tot relativ la zvonuri: 100 lei moneda de dupa revolutie cu Romania pe muchie scris cursiv - a auzit cineva ?
sorin70

Mesaj de sorin70 »

relativ la 100 lei 91-96 :

De auzit am auzit doar din cele scrise in catalogul Zimbrul Carpatin.
De vazut inca nu am vazut dar poate este cineva care le-a vazut si ne poate confirma .
A avut cineva curiozitatea sa intrebe la BNR sau la monetarie ?
Ar mai fi si varianta cu TOTUL PENTRU TARA pe muchie de care tot acolo am auzit si nu am vazut inca.
Cred ca am triat cateva sute bune de monede si nu am gasit nimic ....
Ceea ce este curios este ca in catalogul D-lui Manole apar mentionate aceste doua varietati de mai sus dar nu se pomeneste o iota despre varietatile arhicunoscute cu valoarea 100 scrisa cu cifre groase si subtiri si cifra 9 de la 1992 cu coada dreapta sau rotunjita.( varietati prezente si la 50 lei 1992 )

Relativ la 5 lei si 10 lei 1996 repet ca eu am discutat prin 1997 cu cineva de la monetarie care mi-a spus, fara sa-mi pota arata, ca s-ar fi emis TOATE valorile de la 1 la 100 in 1996 dar in tiraje mici.
Oricum 1996 este un "an bun" .
Eu am rugat-o pe casiera de la BNR prin 97 sa-mi dea astfel de piese dar nu a gasit prin maruntisul pe care-l avea la ghiseu.
drmau

An bun

Mesaj de drmau »

Da - 1996 pare un an bun.
Acum pe okazii este un lot in care apare si 100 lei 1996. Si se cere putin fata de 10 RON cat se cere pe o piesa tot pe okazii.

Am auzit de varietatile respective. Sincer nu m-au pasionat...
Ceea ce am spus pana acum este dintr-o singura sursa si aceea nu este Zimbrul Carpatin. Dar este f posibil ca in realitate sa fie o bucla - vicioasa :-)

Totusi 1 leu se gaseste greu. Si eu am sortat ceva castronase cu maruntis si nu l-am gasit personal inca. Ca urmare am platit :-). Un exemplar frumos pare sa fie disponibil la banivechi... Sper sa nu-i sara pretul dupa aceasta afirmatie (spre conformitate - acum este 4 euro). Tot acolo e si un 20 lei 1996...
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Relativ la 5 lei si 10 lei 1996 repet ca eu am discutat prin 1997 cu cineva de la monetarie care mi-a spus, fara sa-mi pota arata, ca s-ar fi emis TOATE valorile de la 1 la 100 in 1996 dar in tiraje mici.
Aceeasi discutie am avut-o si eu in 2000 si am primit acelasi raspuns.Mi s-a spus ca intr-adevar au fost comenzi si pentru 5 lei si 10 lei, dar persoana in cauza nu m-ia putut confirma daca au si fost executate (probabil au fost, dar au ramas in BNR). Deocamdata, inca nu am auzit pe nimeni sa le fi vazut..... Dar pentru mine nu sunt singurele monede ce intra in categoria "Fata Morgana". Desi apar in cataloage, inca nu am auzit pe cineva care sa fi vazut :50 bani 1873-medalistic; 10 lei 1930-medalistic; 50 bani1884-fara B; 20 Lei 1884 (desi asta are o alta poveste). Sunt curios, dintre voi, cati au vazut - auzit ceva concret despre ele.
Si tot relativ la zvonuri: 100 lei moneda de dupa revolutie cu Romania pe muchie scris cursiv - a auzit cineva ?
Parerea mea, este ca cineva sa jucat pe la monetarie (poate chiar si cu "TOTUL PENTRU TARA").(Daca voi face rost de un aparat foto iti voi trimite si o poza la 100 Lei 1991 - fara nimic pe muchie :!: - UNC).
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Yu_L.Yan scrie:(Daca voi face rost de un aparat foto iti voi trimite si o poza la 100 Lei 1991 - fara nimic pe muchie :!: - UNC).
Am avut si eu o buc. din piesa respectiva. Din pacate in momentul respectiv nu aveam decat un scanner, de aceea e imaginea asa cum e, m-am chinuit destul de mult sa prind si muchia in poza.

Imagine

Imagine
drmau

Mesaj de drmau »

Chiar ca v-ati chinuit ! dar este suficient de clar.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

V-ati chinuit un pic pentru a realiza scanul monedei :D . Oricum detaliul este vizibil. Moneda pe care o detin este identica. Cum de a scapat asa,dreu de spus.....
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu ma pasioneaza deloc astea moderne, dar ieri din curiozitate am cautat prin cutiile cu maruntisuri moderne puse la "invechit", vroiam sa vad daca gasesc vreo piesa din 1996. Nu am gasit decat 3 piese de 100 lei 1996, din care 2 varza, si una singura in stare buna, cam XF.
sebii

10 LEI 1996

Mesaj de sebii »

Referitor la moneda de 10 lei din 1996, am mai spus o data ca am vazut-o. De atunci ma chinui sa o cer pentru un scan dar de fiecare gaseste cate o scuza. Poate intr-un final voi putea sa o arat. De cea de 5 lei nu am auzit decat zvonuri. Oricum atata timp cat nu exista nici un comunicat de punere in circulatie, sau cel putin eu nu am gasit unul, aceste monede nu sunt decat probe. Eu am o proba bimetalica de 500 lei din 1996. La fel si moneda de 100 lei din 1991 pe care o am si eu, apare din ce in ce mai des. Sunt curios cam ce tiraj au astfel probe ca apar chiar mai des decat unele monede de circulatie, eu cel putin am vazut-o mai des decat 1 leu 1996, al carei tiraj ma indoiesc a fii 11000 de bucati dar nici 272000 nu mi se pare real, poate doar daca nu s-au dat in circulatie.
REferitor la piesa de 20 lei 1884 as fii curios ce poveste are. Nu am vazut- o in realitate. POate ma ajuta cineva.
Cu respect, sebii
drmau

Varietati la 100 lei moderna

Mesaj de drmau »

Si eu m-am uitat in punguta cu sute si am avut surpriza sa gasesc varietati la acelasi an gen Romania scris spre avers si apoi spre revers - banuiesc ca le puteti vedea si dvstr - cred ca nu sunt rare (asta pe cele doua de 96 pe care le am - culmea ! - dar si pe 92 parca). Pe 96 am gasit si Romania scris mai "subtire" iar pe altele cele trei stele mai mici etc ...
Cred ca cei care le-au facut au fost extrem de neglijenti... Deja nu mai cred ca s-au "jucat" in sens numismatic ci pur si simplu nu si-au mai batut capul sa fie rigurosi. Si pe bune dreptate ... banuiesc ca emisiunea a fost enorma asa ca nu s-a mai pus problema de a mai consuma "man hours" cu rigurozitate / verficari fine etc.
consult

Mesaj de consult »

Trebuie sa marturisesc ca aceasta discutie mi-a trezit si mie curiozitatea si am cautat faimoasele monede din 1996. Am reusit sa gasesc 6 monede de 100 (care prezentau si variantele mentionate de drmau) si una de 50 lei.
Motivul recoltei mai bogate cred ca este baza de selectie mai mare. Am fost ajutat aici si de trecerea la leul greu.
In zonele de pe langa Bucuresti, cel putin, se practica la inmormantari sa se arunce cu monede in urma dricului. Un obicei referitor la care ma abtin sa comentez... Un cuplu de pensionari pe care ii cunosc isi stransesera constiinciosi o rezerva de monede, pentru a nu impovara rudele in momentul nefericitului eveniment. Insa eliminarea din circulatie a monedelor de 50 si 100 de lei, precum si trecerea la leul greu i-a facut sa-si refaca provizia cu noi monede. Si afland de pasiunea mea pentru numismatica au avut bunavointa de a-mi dona punga cu maruntis. :lol: Ceea ce cred ca a fost un lucru bun si pentru altii, avand in vedere greutatea monedelor de 100, care ar fi putut provoca accidente in timpul aruncarii lor...
Scrie răspuns