Medalii napoleoniene

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sorin70

Medalii napoleoniene

Mesaj de sorin70 »

In revista "Romfilatelia XXI" ( cam slabuta la capitolul filatelie ) nr. 3 apare un articol bogat ilustrat despre colectia de medalii napoleoniene ale Muzeului de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Pacat ca revista nu apare integral si online.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Daca va intereseaza sa consultati, am o carte despre o colectie de medalii napoleoniene (inclusiv cu imagini cu o parte din piese).
Mihai
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Nu ma intereseaza in mod special dar oricum multumesc pentru amabilitate.
Eu am anuntat doar articolul pentru eventualele persoane interesate.
Am gasit intamplator revista si am cumparat-o sa vad cam cu ce se lauda dar mi s-a parut cam slabuta.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

OK :D .
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

"Romfilatelia" e cumva vechea "Filatelia"? (eu n-am mai cumparat-o de prin 2002 si ma gandesc ca poate i-au schimbat numele)...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

dimo13 scrie:"Romfilatelia" e cumva vechea "Filatelia"? (eu n-am mai cumparat-o de prin 2002 si ma gandesc ca poate i-au schimbat numele)...
Nu.
"Filatelia" e editata de Federatia Filatelica Romana
"Romfilatelia XXI" e editata de Romfilatelia SA

Filatelia am mai gasit-o si anul trecut si e mai profesionista.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

sorin70 scrie:
dimo13 scrie:"Romfilatelia" e cumva vechea "Filatelia"? (eu n-am mai cumparat-o de prin 2002 si ma gandesc ca poate i-au schimbat numele)...
Nu.
"Filatelia" e editata de Federatia Filatelica Romana
"Romfilatelia XXI" e editata de Romfilatelia SA

Filatelia am mai gasit-o si anul trecut si e mai profesionista.
va multumesc...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

ZIUA 22.05.2007 - "Sabia lui Napoleon, scoasa la licitatie"

Sabia pe care Bonaparte, viitorul imparat Napoleon I, a purtat-o in batalia de la Marengo, nordul Italiei, in iunie 1800, va fi scoasa la vanzare pe 10 iunie, la o casa de licitatii de langa Paris. Sabia este evaluata la o suma cuprinsa intre 1,2 si 1,5 milioane de euro. Oferita de Napoleon fratelui sau Jérôme, viitor rege al Westfaliei, sabia provine din colectia printului Victor Napoleon si a fost intotdeauna in posesia familiei imparatului. Sabia lunga de 97 de centimetri este scoasa la vanzare impreuna cu o centura de matase si o teaca din otel decorata cu cinci garnituri din aur. Teaca este gravata cu inscriptia "Sabia lui Napoleon cel Mare in batalia de la Marengo". In timpul celei de-a doua campanii in Italia la Marengo, impotriva austriecilor, viitorul imparat a iesit in fruntea trupelor sale, cu aceasta sabie in mana, pentru a reda curajul soldatilor, atunci cand totul parea pierdut. In cele din urma batalia a fost castigata de trupele lui Napoleon.
Alaturi de sabie vor mai fi scoase la licitatie alte cateva obiecte care au apartinut familiei lui Napoleon, printre care se numara o trusa de toaleta, un cufar cu blanuri, o umbrela si mai multe busturi. (D.M.)
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Scrie răspuns