Cumva, cunoaste cineva motivul schimbarii monedei de 1000 lei din set?

Ambele sunt emise oficial in 2001. Tocmai de aceea este destul de surprinzator la ele.sorin70 scrie: S-au s-a intentionat emiterea unui set in 2001 , s-au batut piesele de 1000 lei , s-a renuntat apoi la ideea setului si s-au "refolosit" monedele in seturile suplimentare cu 2000.
Dupa cum stiti in 2001 nu s-a emis oficial niciun set.
De asemeni, varianta cu matrita din 2001 e subtire, pentru ca moneda din set e diferita fata de moneda din circulatie (una cu av-rv medalistic, cealanta cu av-rv normal).BNR scrie:2. Totodată, Banca Naţională a României continuă acţiunea de a oferi spre vânzare numismaţilor, precum şi tuturor persoanelor interesate, diverse bunuri numismatice. În acest context, începând cu data de 4 iunie 2001, sucursalele Băncii Naţionale a României vor pune în vânzare un nou set de monetărie.
Setul de monetărie conţine câte un specimen din fiecare monedă metalică în circulaţie, cu valori nominale de 1, 5, 10, 20, 50, 100, 500 şi 1 000 lei, având anul de emisiune 2000, precum şi o medalie din argint, dedicată aniversării a 120 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României.
Noutatea tehnicii de batere a monedelor incluse în acest set constă în faptul că s-au realizat în sistem "proof", iar aversul şi reversul monedelor sunt orientate în acelaşi sens, aspect important pentru numismaţi.
Monedele metalice sunt ambalate, în scopul protejării lor, în pliante-etu confecţionate din carton lucios, a căror grafică conţine date, informaţii şi imagini reprezentative despre România şi instituţia monetară.
Punerea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu valoarea nominală de 1 000 lei şi a seturilor de monetărie se va realiza prin ghişeele sucursalelor Băncii Naţionale a României.

Nope. BNR - Iasidorin scrie:Wow, al meu are numarul 4343, l-ati cumparat cumva de la BNR Cluj?

M-am exprimat eu gresit, am vrut sa spun ca nu s-a emis oficial setul de monetarie pentru anul 2001.Yu_L.Yan scrie:Ambele sunt emise oficial in 2001. Tocmai de aceea este destul de surprinzator la ele.sorin70 scrie: S-au s-a intentionat emiterea unui set in 2001 , s-au batut piesele de 1000 lei , s-a renuntat apoi la ideea setului si s-au "refolosit" monedele in seturile suplimentare cu 2000.
Dupa cum stiti in 2001 nu s-a emis oficial niciun set.
.
Eu am seturile:sorin70 scrie:M-am exprimat eu gresit, am vrut sa spun ca nu s-a emis oficial setul de monetarie pentru anul 2001.
Primul set pe anul 2000 ( cel cu castelul Peles ) s-a emis pe 22.12.00 iar al doilea set pentru 2000 ( cel cu medalia ) s-a emis pe 04.06.01 .
De mentionat ca in comunicatul pentru setul din mai 2001 este mentionat expres ca monedele au anul de emisiune 2000.
Pentru varianta cu 1000 lei 2001 nu este nici un comunicat oficial de punere in circulatie.
In acest caz setul cu 1000 lei 2001 este practic o eroare a setului pt anul 2000 si atunci poate ca este mai valoros. Eu nu-l am decat pe cel cu 1000 lei 2000 pentru ca am sesizat prea tarziu cealalta varianta.

Va aflati un pic cam departe de adevar.sorin70 scrie: Nu se putea incurca cu matrita de la piesa de circulatie 2001 deoarece piesele pentru seturi sunt proof, deci executate cu matrite speciale nu cu cele obisnuite pentru piesele de circulatie.
Ma bazez in rationament pe faptul ca pentru 2000 s-au emis 2 seturi diferite iar pentru 2001 nu s-a mai emis. Apoi s-a emis in fiecare an.
Un filmulet interesant este http://www.youtube.com/watch?v=WD8DVVvum7kMonetariaStatului.ro/Comemorative scrie: Baterea propriuzisa a monedelor se face intr-o incapere climatizata, pe o presa speciala, care poate aplica batai multiple la presiune controlata electro-hidraulic. Manipularea rondelor si a monedelor se face manual de catre operatori care poarta manusi, iar controlul se face pentru fiecare moneda, imediat dupa baterea ei. Matritele se sterg cu alcool inainte de asezarea rondelei pentru urmatoarea piesa.