Moneda conservata bine, dar cu cateva "ciudatenii" la stema: deviza stearsa de pe partea stanga a esarfei, coroana ce timbreaza scutul are un aspect de parca ar fi fost expusa la temperaturi inalte si s-ar fi topit (si parca la fel arata si cea de deasupra mantiei), stema are in general detalii proaste...
Este asta un aspect normal pentru moneda de 2 bani 1900? A fost emisa intr-un tiraj de 20 de milioane de piese si pare prea ieftina ca cineva sa se oboseasca sa o falsifice. Cat valoreaza in starea de mai sus?
La aceste monede nu gasesti 2 identice. Matritele au fost folosite pana au crapat. Nu cred ca e falsa. Trebuie sa aiba 20mm si cca. 2g. Valoare 3-5RON.
Toate acele nebunii de pe moneda sunt din batere, nu mi se par a fi pilituri. Eu as da chiar si 10 euro in starea asta, cu conditia sa fie din batere acele "defecte". Pt asta ar trebui sa am piesa in mana.
Probabil e stanga stemei, ca dreapta arata mai bine. [/quote]
Da corect. E inca dimineata Ma refeream oricum la partea dreapta a monedei cum va uitati.
muresanhd scrie:La aceste monede nu gasesti 2 identice. Matritele au fost folosite pana au crapat. Nu cred ca e falsa. Trebuie sa aiba 20mm si cca. 2g. Valoare 3-5RON.
Si la moneda asta s-a folosit o matrita crapata. Nasul lui Carol e taiat in doua de un "fir de par"