5 lei 1881

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Alex
moderator
moderator

5 lei 1881

Mesaj de Alex »

Intamplator am dat pe net peste moneda de mai jos care era oferita la vanzare la un pret de 1000 de dolari. :shock:
Nu ma prea pricep la monede, dar cred ca vanzatorul bate campii. Sau nu? :?

ImagineImagine
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Este frumoasa intr-adevar dar pretul un pic cam exagerat, totusi este vorba de cerere si oferta si cum aceste monede devin cautate din ce in ce mai mult pe zi ce trece de colectionari, nu trebuie sa fim surprinsi cand pretul va ajunge la cel cerut de vanzator intr-un viitor apropriat.
florin232

Mesaj de florin232 »

Pretul poate fi chiar mic daca are steaua de dupa patria intoarsa sau steaua a cincea din grupul de sase intoarsa. Vad insa o lovitura deasupra la "E" din "rege" ;)
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

florin232 scrie:Pretul poate fi chiar mic daca are steaua de dupa patria intoarsa sau steaua a cincea din grupul de sase intoarsa. Vad insa o lovitura deasupra la "E" din "rege" ;)
Din pacate nu stiu daca se poate afla asta pentru ca moneda este sigilata in capsula de plastic.

Imagine
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Este o lovitura pe muchie, lipsesc si din perle(sterse) de pe cerc.
http://www.worldmoneyshop.com/files/roma_2.jpg

Iar litera B (monetarie) este sparta
http://www.worldmoneyshop.com/files/roma_3.jpg
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

florin232 scrie:Vad insa o lovitura deasupra la "E" din "rege" ;)
Sunt curios si daca starea monedei in general dar si cu defectul asta corespunde gradului dat de cei care au incapsulat-o (AU).
banivechi

Mesaj de banivechi »

Tipul asta n-are si monede cu eclipsa de vinzare? Stiti voi, d'alea cu 100 euro bucata...
roantichitati

AU-AUNC

Mesaj de roantichitati »

AU este de fapt AUNC in sistemul american (cotat de la AU-50 pana la AU-59 ), a nu se confunda cu UNC .Sunt si eu sunt putin mirat de calificativul acestei monede , dar din considerente diferite fata de cele expuse anterior .Toate cele trei defecte enuntate aici sunt de fapt erori de batere . “ Lovitura” si “ lipsa perlelor” nu sunt datorate unei loviri accidentale a piesei ci la fel ca B`ul spart sunt erori de batere . Urmariti cu atentie fotografiile de la cele doua link`uri unde fotografiia este la o rezolutie foarte mare si o sa observati mai bine acest lucru . Ma mira insa faptul ca sunt evidente urmele de circulatie . Am observat ca in sistemul de cotare loviturile au o importanta destul de mica insa se pune mare accent pe uzura piesei deci pe urmele clare de circulatie . Acest lucru mi se pare logic , daca lovituri pot surveni chiar in procesul de productie ,uzura generala caracterizata prin “tocirea “ reliefurilor inalte este clar rezultatul circulatiei monedei .La link`ul http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 1&start=15 va prezentasem acelas tip de moneda care insa avea gradul de uzura mai mic decat aceastei monede ( se poate observa la mustatza , la smocul de par de deasupra urechii si la spranceana ) si aprecierile asupra starii au fost destul de “reticiente “ , facandu-se referire la “ lipsa suprafetei oglida “ , care dupa cum vedeti …nu este obligatorie in cazul AUNC`urilor si am vazut nici in cazul UNC`urilor intodeauna .
vasil

Mesaj de vasil »

Dupa expertizare cutiile astea se sigileaza? Sa nu fi nimerit alta moneda in cutiuta...
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

banivechi scrie:Tipul asta n-are si monede cu eclipsa de vinzare? Stiti voi, d'alea cu 100 euro bucata...
Nu, dar poate aduce. :wink: :D :D :D
Alex
moderator
moderator

Re: AU-AUNC

Mesaj de Alex »

roantichitati scrie:AU este de fapt AUNC in sistemul american (cotat de la AU-50 pana la AU-59 ), a nu se confunda cu UNC .
Nici nu am spus ca ar fi un UNC.
roantichitati scrie:Sunt si eu sunt putin mirat de calificativul acestei monede , dar din considerente diferite fata de cele expuse anterior .
Conform "sistemului romanesc", care este starea monedei in discutie?

Zilele trecute am pus imaginea unei alte monede, 250 lei 1941, care dupa sistemul american era UNC (MS 62), dar Aldor i-a dat cu indulgenta un XF+ confirmat si de banivechi care a venit cu ipoteza ca moneda aceea a fost gradata cu foarte multa mila.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Exact acest raspuns il cautam acum. Se pare ca ai fost cu un pas in fata.
banivechi scrie:
Aldor scrie:E clar ca a fost lovita acolo. Nu intelg de ce i-au pus label de MS62 :noidea:
Fiindca au fost platiti cu 20 $ sa faca gradarea unei monede in valoare de 10... normal ca a fost un gest "uman" sa-l faca pe proprietar sa nu simta ca a dat banii degeaba :twisted:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Yu_L.Yan scrie:Exact acest raspuns il cautam acum. Se pare ca ai fost cu un pas in fata.
banivechi scrie:
Aldor scrie:E clar ca a fost lovita acolo. Nu intelg de ce i-au pus label de MS62 :noidea:
Fiindca au fost platiti cu 20 $ sa faca gradarea unei monede in valoare de 10... normal ca a fost un gest "uman" sa-l faca pe proprietar sa nu simta ca a dat banii degeaba :twisted:
OK, intrebarea mea este daca erorile astea in sistemul american sunt accidente sau reguli. :?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu e prima data cand vad asa ceva de la N.G.C. Or fi dat omu' un ban in plus si l-au lasat pe el sa aleaga label-ul care sa fie pusa pe capsula. Stie cineva, exista firme similare si in Europa care gradeaza monede?
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

vasil scrie:Dupa expertizare cutiile astea se sigileaza? Sa nu fi nimerit alta moneda in cutiuta...
Sunt sigilate si nu se fac incurcaturi . Sistemul este destul de bine structurat si se face pa baza unui punctaj acumulat al monedei , fiecarui punctaj fiindu-i corestpondent un calificativ si un numar . Se poate si se intampla ca unei monede din " bunavointa " si din dorinta de a multumii proprietarul sa se "traga de par" un AU56 sa devina un AU57 si prin indulgenta MAXIMA poate chiar un AU58 ....dar nu mai mult !!!! Nu fac rabaturi mai mari de-atat , altfel s-ar compromite si inevitabil si-ar pierde credibilitatea , ceeace nu e cazul sa luam in discutie , sunt totusi profesionisti dotati cu aparatura performanta si au zeci de ani de experienta .
Scrie răspuns