Bucurestii lui Tepes ies la lumina

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

albert scrie:edilii s-au gandit ca nu ar strica sa modifice si mai mult curtea domneasca prin constructia unor noi cladiri de tip modernist (otel si sticla), fiindca " ar arata foarte bine pe langa constructiile lui stefan cel mare".
Asta cred ca i-ar place si lui Stefan. :)
albert

Mesaj de albert »

:D
PRONUMISMATICA
Site Admin

Pe mine ma deranjeaza la ochi uneori si cand vad tzigle noi-noute pe cate o biserica de 400-500 de ani. Bine, nici sa ploaie in biserica nu e bine.. :whistle:
albert

Mesaj de albert »

cunoasteti piatra neamtul? de la teatrul tineretului spre gara era o strada superba: cladiri vechi cu o arhitectura rar intalnita. am spus era, fiindca din tomna a venit primaria orasului (care de altfel este si proprietarul multora dintre ele) si a inlocuit geamurile cu termopane ( !!!!) si tiglele vechi ("care erau un real pericol") cu tabla cutata...nu mai dau numele ca suna a reclama... si ca treaba sa fie buna pana la capat , unde era cate o curte mai mare, primaria a dat ok-ul unor "intreprinzatori" ( :wink: cum se numesc cei care fac parte din aceeasi familie ? :twisted: ) sa ridice magazine cu 2 etaje ( bine-nteles: otel si sticla). asa ca frumosul piatra neamt a devenit un kitch de oras...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Aha, trebuie sa distrugem ce a mai ramas frumos in tara sa putem spune ca nu este nimic de vizitat si sa mergem linistit in Croatia, Grecia.. :whistle: Hypermarketuri s-avem destule, ca restul nu mai conteaza.

Uitati unde am fost acum in week-end intr-o plimbare:

Imagine

Imagine

E incredibil de frumos locul, daca va plimbati prin Ardeal, merita vizitat, e la vreo 30km de Sighisoara la Biertan. Pozele nu sunt facute de mine :)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Frumos intradevar.
albert

Mesaj de albert »

Superb !!!
Eu am ajuns la concluzia ca in tara asta unii chiar vor sa nu mai ramana nimic frumos.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Superba biserica de la Biertan. Sunt multe asemenea locuri de care nu stie aproape nimeni, in toata tara. O sa pun si eu niste poze cand o sa am timp.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Superbe pozele, nu stiam de acest obiectiv, cat traiesti inveti :wink: .
Oricum raman la parerea ca nu stim sa ne mediatizam vestigiile, si acelea putine pe care le avem :roll: .
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

De vis monumentul asta, nu-l stiam nici eu. Nu numai sa le mediatizam dar si sa le intretinem sau macar sa le pastram. Dar si nivelul celor care se baga in fata e sub cel al marii, pe undeva prin Groapa Marianelor. Asta ca aluzie a titlul din Adevarul cu "anticele" din evul mediu...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Eu am ramas placut surprins la Biertan. Eram obisnuit cu monumente similare in paragina, pline de mizerii, dar asta e chiar bine intretinut si curat, cum e dealtfel intreaga localitate, cel putin atat cat am vazut eu din ea. Si nici macar nu e localitatea care sa "dea la sosea", este ascunsa printre dealuri, la vreo 7-8km de soseaua Sighisoara-Medias. Sa fie din cauza ca biserica face parte din patrimoniul european?
E la vreo ora si jumatate de mers cu masina de la Tg. Mures si nu stiu cum de am ajuns abia acum s-o vizitez. Probabil din cauza bunei mediatizari.
luc

Mesaj de luc »

http://www.ziuaiasi.ro/articol.php?id=8022
"...în vara anului 1967, o echipa de arheologi sub conducerea ieşeanului Adrian Florea a scos la lumină ruinele unei fortăreţe datând din secolele V - VI î.e.n." (e vorba despre raposatul Adrian C. Florescu!). Daca ma uit mai bine si datarea e frustranta...in realitate este vorba de sec. IV-III i. e. n., cetatea fiind contemporana cu cele de la Stincesti, Arsura, Mosna.
albert

Mesaj de albert »

jan77

Mesaj de jan77 »

Foarte trist. Orasul Piatra Neamt este un oras f. frumos si tot timpul il vizitez cu placere eu fiind nascut in Roman.(de la Roman :D )
Ultima vizita a fost acu 3 luni. Mi-am clatit ochii pe la muzeul etnografic, muzeul eneolitic si Turnul lui Stefan. La muzeul de istorie am intrat dar din pacate era in renovare :x
Ultima oprire a fost pe o banca din piata unde am tras vreo 5 tigari nestiind netontul de mine ca zac cu picioarele chiar pe strabunii nostri :oops: . Multumesc Abert ca mi-ai deschis ochii si poate la multi altii. Oricum ar trebuit facut ceva in acest sens dar ce?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Am circulat pe ici-pe colo prin Europa si pot zice ca terase cu bere am vazut in orice loc cu trafic strict pietonal (de regula centrele istorice). Nu vad nimic rau in asta, si in Timisoara in Piata Unirii vara e plin de terase si e o placere sa stai seara la o bere sau o pizza inconjurat de cladiri vechi.
Referitor la extinderi, e cumva ilogic sa nu modifici "fata" unui oras. Oprim dezvoltarea?
Perfect de acord ca monumentele arhitectonice trebuiesc pastrate si restaurate, dar asta nu inseamna sa nu construiesti pe linga ele. Noul si vechiul se pot completa foarte bine unul cu celalalt! Depinde de arhitect...
A sapa insa peste vechi cimitire e altceva, exista o superstitie intre constructori ce face legatura intre profanarea mormintelor si accidente...
Scrie răspuns