bancnota noua de 200 lei la BNR
Are un aspect de colaj, de improvizatie din piese disparate.
Fenomenul asta l-am vazut la mai multe bancnote postrevolutionare.
Conceptia la 1 milion mi s-a parut mai buna , mai unitara , mai omogena dar am inteles ca a fost desenata in strainatate.
Nici 500 lei nu-i urata.
Asta de 200 parca-i facuta pe coltul mesei.
Mai bine faceau una de 20 de lei , bancnota cu traditie de la 1881 (sau chiar 1877) incoace.
Fenomenul asta l-am vazut la mai multe bancnote postrevolutionare.
Conceptia la 1 milion mi s-a parut mai buna , mai unitara , mai omogena dar am inteles ca a fost desenata in strainatate.
Nici 500 lei nu-i urata.
Asta de 200 parca-i facuta pe coltul mesei.
Mai bine faceau una de 20 de lei , bancnota cu traditie de la 1881 (sau chiar 1877) incoace.
Interesante pentru mine sant diferentele dintre layout-urile bancnotei prezentate de BNR in Mai 2006 si bancnota reala aparuta in decembrie 2006.
Sant diferente in aproape toate elementele privind culoarea, pozitia si marimea lor.
Probabil varianta din Mai nu era cea finala.
.
Oricum bancnota e intr-adevar foarte urata.
Sant neconcordante majore de stil, culoare, tratare grafica a imaginilor, si echilibru in layout.
Sant diferente in aproape toate elementele privind culoarea, pozitia si marimea lor.
Probabil varianta din Mai nu era cea finala.
Oricum bancnota e intr-adevar foarte urata.
Sant neconcordante majore de stil, culoare, tratare grafica a imaginilor, si echilibru in layout.
- Fişiere ataşate
-
- 200_av.JPG (90.21 KiB) Vizualizat de 14101 ori
-
- 200_rv.JPG (95.22 KiB) Vizualizat de 14101 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Poate ca circula prea rapid de nu le vedem...muresanhd scrie:Si am vazut cateva, dar pe la inceputul anului. La lansare guvernatorul BNR a spus ca va fi cea mai folosita bancnota de valoare mare. Bineinteles daca o gasim in circulatievlahul scrie:eu am vazut mai multe, insa intradevar nu sunt prea uzuale.
Sau o fi jubiliara si de aia nu o gasimvlahul scrie:Poate ca circula prea rapid de nu le vedem...muresanhd scrie:Si am vazut cateva, dar pe la inceputul anului. La lansare guvernatorul BNR a spus ca va fi cea mai folosita bancnota de valoare mare. Bineinteles daca o gasim in circulatievlahul scrie:eu am vazut mai multe, insa intradevar nu sunt prea uzuale.
vlahul scrie:Poate ca circula prea rapid de nu le vedem...muresanhd scrie:Si am vazut cateva, dar pe la inceputul anului. La lansare guvernatorul BNR a spus ca va fi cea mai folosita bancnota de valoare mare. Bineinteles daca o gasim in circulatievlahul scrie:eu am vazut mai multe, insa intradevar nu sunt prea uzuale.
Mihai