Parerea Principelui Radu despre bancnotele romanesti actuale

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

muresanhd scrie:Hai sa facem un topic cu idei pentru jubiliarele BNR.
L-am inceput eu: Idei emisiuni jubiliare
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

muresanhd scrie: Macar din respect pentru metalele din compozitie ar fi trebuit sa diferentieze tirajul. Bineinteles mai multe din tombac si mai putine de aur. :mrgreen:
Chiar si asa am senzatia ca nu vor ajunge foarte multe la ghiseele BNR :lol:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Alex scrie:
Eu cred ca BNR a inceput sa ne citeasca forumul. :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
8)
Mihai
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Bancnotele sunt mesagerii nostri (daca ne gandim la dolari, majoritatea lumii stie de pe bancnote presedintii americani, ) de ce sa nu fie cunoscuti compozitorii, aviatorii, poetii, scriitorii nostri? Eu as pune si imagini de monumente, sau cum e deja poza "ganditorului" imagini cu opere ce fac parte din patrimoniul universal acestea ar fi lucruri care ne definesc pe noi ca natiune. Regii si presedintii au fost reprezentantii nostri politici, dar oamenii de cultura sunt mesagerii gandirii noastre, a valorilor, obiceiurilor (pe care vom incepe sa la pierdem cu ajutorul fratilor din UE) pe plan mondial.
DEUS FORTITUDO MEI
Cornel Unc
*
*

Mesaj de Cornel Unc »

ma gindesc ce mutre faceau comunistii cind tezaurizau dolarii USA pe care scrie IN GOD WE TRUST :lol:
Cornel
Cornel
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Pot sa va intreb ceva daca sunteti in Canada? Cum ati reusit sa va treceti colectia (si eu mi-am depus dosarul de emigrare si nu stiu cum sa fac)? Sau ati devenit numismat dupa sosire? Monedele romanesti cum sunt vazute acolo?
Sper ca nu am pus prea multe intrebari :)
DEUS FORTITUDO MEI
Cornel Unc
*
*

Mesaj de Cornel Unc »

[quote="Tanatos2912"]Pot sa va intreb ceva daca sunteti in Canada? Cum ati reusit sa va treceti colectia (si eu mi-am depus dosarul de emigrare si nu stiu cum sa fac)? Sau ati devenit numismat dupa sosire? Monedele romanesti cum sunt vazute acolo?
RASPUNS
Colectia de bancnote le-am dus in doua albume tip foto,nu sa uitat nimeni ca le-am pus in valizele mari,in schimb colectia de monede o am cea mai mare parte in Romania la parinti,ultima data cind am fost in vizita acasa am pus in buzunar cam 8 monede austro-ungare si le-am amestecat cu banii canadieni,nu i-a interesat la vama banii din portofelul meu.
Monedele si boncnotele romanesti in Romania sunt unele supraevaluate,vad niste preturi din Romania pe e-bay dea dreptul nerusinate,in Canada monedele de argint romanesti au in general trecere buna dar bancnotele cele mai multe sunt sub pretul care il poti obtine :roll: in Romania,
Cornel
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Multumesc, eu ieri am primit invitatia la interviu :lol: Eu o sa mi le iau cu mine (am numai monede), dar cel mai probabil o sa incerc sa obtin niste documente. Daca m-as inscrie in societatea numismatica din Canada, paote scap de eventualele problemele din alte vami. Aici stiu ca mergi la oficiul de patrimoniu unde iti e analizata colectia si primesti un "bilet de voie".

Inca ceva, cum e acolo viata? Mai bine ca aici?
DEUS FORTITUDO MEI
Cornel Unc
*
*

Mesaj de Cornel Unc »

".

Inca ceva, cum e acolo viata? Mai bine ca aici?[/quote]
Raspuns;
O sa incerc deseara sa deschid la Diverse un topic privind viata in general in Canada si viata de colectionar in Canada,daca raspund aici ma tem sa nu supar moderatorul,fiind locul de discutie despre bancnote
Cornel
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Ok, o sa iti urmaresc topicul :) .
DEUS FORTITUDO MEI
Scrie răspuns