identificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

el chupacabra scrie:mai multe informatii?an ,material,pret estimativ?ce scrie pe l?ce reprezinta desenele etc. stiti?
Cred ca-n acest fel veti avansa foarte greu. Eu v-am dat o indicatie iar restul era bine sa fi fost cercetare personala. Surse exista pe net, multe au fost indicate in diverse topicuri. Nimic nu inlocuieste munca personala.
banivechi

Mesaj de banivechi »

berserkr scrie: Nimic nu inlocuieste munca personala.
Si nici satisfactie mai mare nu poate fi decit atunci cind "descoperi" singur o moneda.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Exact! In plus cred ca de-aici incepe numismatica. Simpla acumulare este mai mult o joaca.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am observat ceva la foarte multi din cei care isi permit sa-si cumpere orice piese doresc, indiferent de suma, totul se reduce pana la urma la o simpla acumulare, nimic altceva. Nu zic, ca asta e cazul si aici.
Nu stiu cum e, ca nu pot sa ma pun insituatia lor, dar asa te mai poti bucura cu adevarat pentru cate o piesa? Daca nu trebuie sa depui absolut niciun efort sa nu faci niciun sacrificiu s-o poti avea?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este - cred eu - o problema nuantata aici. Daca nu-ti permiti o piesa sau ti-o permiti foarte greu, situatia "ajuta" la studiu. Pentru ca desi ti-o doresti n-o poti avea imediat, te simti poate indemnat s-o studiezi fie si-n lipsa. Daca pe de alta parte iti permiti orice piesa esti ajutat indirect sa acumulezi, mai ales daca faci parte dintre persoanele la care "numismatica" este numai o alta fateta a dorintei de a avea. Desigur, exista si oameni care investesc si atat, si au ales monedele pentru ca au poate un ecou special pentru ei, dar nedezvoltat (acest ecou) pana la o pasiune majora. Eu cred ca un numismat si studiaza indiferent daca-si permite sau nu orice moneda. E drept cred ca-s putini aceia care pot avea tot ce-si doresc.
Scrie răspuns