despre pastrarea bancnotelor
-
stefan vasilita

despre pastrarea bancnotelor
http://www.notepassion.com/Articles/sea ... nknote.htm
nota 10+ din partea mea.
nota 10+ din partea mea.
-
stefan vasilita

O solutie interesanta, dar si costisitoare dupa parerea mea. Very HappyCod: Selectaţi tot
depinde si de bancnote. nu cred ca as face asta la fiecare 1966 pe care il am dar pentru o ocupatie soviateica sau un ipotecar ar merita. iar daca sunt si necirculate.....
Aici sunt de acod cu tinestefan vasilita scrie:O solutie interesanta, dar si costisitoare dupa parerea mea. Very HappyCod: Selectaţi tot
depinde si de bancnote. nu cred ca as face asta la fiecare 1966 pe care il am dar pentru o ocupatie soviateica sau un ipotecar ar merita. iar daca sunt si necirculate.....
Sper ca ideea laminarii a fost o gluma .Tudor C scrie:Mai bine ati incerca sa le laminati, si atunci chiar nu ar mai fi afectate de umiditate sau alti factori. Dar din nou este un proces costisitor
, insa care ar merita pentru o piesa adevarata.
Prin laminare bancnota se lipeste ireversibil de folia de plastic iar valoarea ei devine zero.
In reteaua de magazine TCM exista 2 tipuri de aparat de lipit polietilena,unul care se preteaza la format A4 ,costa 60 lei,iar celalalt este de format mic ideal ptru formatul de 50x50.La aparatul ptr formatul A4 se fac mici modificari(se scoate motorasul ptr pompita de vacuum)Folii se gasesc in magazinele de birotica,top de 100 buc -aproximativ 20 lei,sunt folii care se folosesc ptr retroproiectoare.Suplimentar se mai poate achizitiona si un cutter fotografic cu rola(cost aprox 45 ron).Mai greu de gasit este pinza de teflon ,care se pune suplimentar peste teflonul care acopera rezistentele aparatului.sorin70 scrie:Intradevar solutia e ideala si nu necesita tehnologie sofisticata.
Eu as aplica-o si la monede, sigilandu-le in pliculete 50 x 50 mm.
Pe unde se poate gasi un asemenea aparat de lipit la noi ?
A vazut cineva ceva convenabil ca pret ?
Aceasta este o varianta mai economica(casnica),pentru o varianta mai proof ,aparatul de sudat,ca cel din imaginile anterioare,dar mai mare(deschidere 50 cm) costa aprox.350 ron
Daca sunteti din bucuresti ,magazine TCM sunt in zona Cora pantelimon,Cal.Mosilor,Splaiul Unirii,Bd.MAgheru(acestea le stiu eu)
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nici eu nu-s fanul procedurii, dar pana la urma nu e ceva asemanator incapsularii monedelor?berserkr scrie:Se numeste plastifiere, laminarea este cu totul altceva si nu se aplica la bancnoteSi mi se pare o barbarie, mai bine cumperi reproduceri de calitate decat sa strici o bancnota tragand-o in plastic....
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL