Ce program ( SOFT ) de clasificare folositi ?
Ce program ( SOFT ) de clasificare folositi ?
Cam ce utilitare folositi pentru a tine evidenta prorpiilor colectii ( descrieri, monetarie, poza, provenineta,etc ) ??
M-ar interesa sa achizitionez si eu asa ceva, insa preferabil unul a carui baza de date se poate exporta sau copia . Asta pentru ca in cazul unui accident, nu as vrea sa-mi pierd munca si sa fi muncit degeaba...
Va multumesc.
M-ar interesa sa achizitionez si eu asa ceva, insa preferabil unul a carui baza de date se poate exporta sau copia . Asta pentru ca in cazul unui accident, nu as vrea sa-mi pierd munca si sa fi muncit degeaba...
Va multumesc.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Exista un soft free dar destul de complex. Eu folosesc clasor si atat. SIgur, m-am apucat de 3-4 ori sa sistematizez dar degeaba
N-am timp iar munca fractionata pana la urma da erori
Softul in cauza este: http://alainlecomte.free.fr/HappyCollection.zip
Daca iti permite timpul sa te joci, poti crea o baza de date in Powerpoint. Ai putea astfel sa creezi o frumoasa prezentare a fiecarei monede pe care o detii
. Dar cea mai buna baza de date e in Excel.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Practic cu orice din Office poti face asta, chiar si cu Word (ca fise). Problema este ca de exemplu in Excel n-ai indexare automata, pozele se pun greoi si colectia iti va apare otova, fara delimitari sau facilitati de cautare stil fisa de moneda, in Powerpoint n-ai instrumente de calcul nici cautare si in general, multe lucruri specifice programelor de colectie, in Word n-ai facilitatile care fac dintr-un soft de monede un program specializat. Sigur, Coin Organizer e de lux si ca pretYu_L.Yan scrie:Daca iti permite timpul sa te joci, poti crea o baza de date in Powerpoint. Ai putea astfel sa creezi o frumoasa prezentare a fiecarei monede pe care o detii. Dar cea mai buna baza de date e in Excel.
Uite aici un tabel in Xcel:
- Fişiere ataşate
-
- TABELUL EMISIUNILOR MONETARE 1867-1975.xls
- (57 KiB) Descărcat de 776 ori
- el chupacabra

- el chupacabra