1 BAN 1888

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

roantichitati

1 BAN 1888

Mesaj de roantichitati »

In primul rand imi cer scuze pt calitatea destul de precara a fotografiilor , aparatul meu a luat-o razna si scoate culori destul de ciudate ( o coala alba o reda albastru deschis ) . Culoarea reala a monedei este una naturala de cupru patinat si aurit in unele parti . La prima vederea a monedei am tresarit destul de puternic . Daca aici pe monitor , marita de cel putin 4 ori ( cu culori aiurea ) si totusi arata destul de bine , in marime naturala …..e impresionanta .Oricum exclud din start posibilitateade a fi autentica . Ceea ce ma nedumereste insa este faptul ca a fost achizitionata intr-un lot cu alte monede de 1 ban si 2 bani 1900 de la o persoana care habar n-avea ce vinde la un pret nesemnificativ . In afara de asta intr-un catalog tiparit la Suceava apare in dreptul monedei de 1 ban 1888 la “ Observatii/note” textul “Replici = 100 DM/buc” .
1 ) Stie cineva mai multe despre replica de la 1 ban 1888 ? Eu nu cred ca aceasta moneda e o replica , dar sunt curios sa stiu mai multe despre asta .
2 ) Ce semnificatie poate avea un fals intr-un lot cu monede de epoca in cazul in care nu este “fructificat” ? Sa fie un fals de epoca …nu vad justificarea , sa fie un fals modern …nu vad cum a ajuns acolo …….
Fişiere ataşate
FINAL.1.BAN.1881.F.jpg
FINAL.1.BAN.1881.F.jpg (42.95 KiB) Vizualizat de 31188 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Judecand doar dupa imagine, eu as fi zis ca este un fals, totusi parca mult prea bine realizat sa fie un fals de epoca. As zice ca e fals dupa cum arata reversul, ceva mai neglijent realizat, in special moninalul 1 BAN dar si milesimul e mai neglijent executat, plus nici perlele de sub nominal nu arata prea grozav.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Uitati-va de ex. si cifrele 88 din milesim ce "inghesuite" sunt acolo. Un 8 atinge stema iar celalalt 8 atinge perlele. O replica ar fi fost executata mult mai bine, zic eu, deci trebuie sa fie un fals.
roantichitati

este un fals , dar nu asta era miezul problemei

Mesaj de roantichitati »

Aldor scrie:Uitati-va de ex. si cifrele 88 din milesim ce "inghesuite" sunt acolo. Un 8 atinge stema iar celalalt 8 atinge perlele. O replica ar fi fost executata mult mai bine, zic eu, deci trebuie sa fie un fals.
Mercic de raspuns , e un fals , dar nu asta era miezul problemei , se stia , am si subliniat textul " Oricum exclud din start posibilitateade a fi autentica " lucrurile neclare pt mine sunt :
1 ) Daca stie cineva ceva despre existenta unei replici la aceasta moneda ?????
2 ) Ce concluzie s-ar putea trage despre originea acestui fals lund in calcul toate aspectele ...inclusiv modul in care a fost achizitionata ...adica intr-un lot de monede de 1 ban si 2 bani de la cineva care habar n-avea ce are la un pret nesemnificativ ?????

P.S In realitate privita la marimea ei moneda arata foarte foarte frumos , aici imaginea fiind marita iti da posibilitatea sa vezi anumite neregularitati care altfel pot insela ochiul .
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca tin bine minte, colegul nostru alinb are si el una din asta. Luata tot ca fals, din cite stiu, deci nu prea scumpa. O sa-l intreb...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Am vrut doar sa zic, ca mie nu mi se pare a fi o replica, ci un fals mai degraba. Despre replici la aceasta piesa nu am auzit, dar bine-nteles nu e exclus sa existe.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Despre replici la aceasta moneda, am auzit si eu in acelasi catalog (editat in Botosani), dar de vazut ... niciodata :noidea:
In schimb, fals dupa aceasta moneda, detin si eu unul, prezentat pe Romaniancoins (prin amabilitatea lui Adrian Popovici si Mario Homutescu).
http://www.geocities.com/romaniancoins/ro1ban1900.html
Acest fals provine din zona Sucevei (am mai vazut inca un exemplar ce prezenta aceleiasi caracteristici), si in ciuda calitatii executiei (este din plumb spoit cu bronzaluminiu), reproduce foarte fidel moneda originala.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

In cartea"MONETELE ROMANIEI" de O. ILIESCU si P.RADOVICI exista o mentionare la cap. probe si jetoane .''Moneda in cauza pare a fi un jeton batut la monetaria statului din Bucuresti si distribuite ,in scop de binefacere, cu prilejul unor baluri date la palatul regal, in schimbul sumei de 20 lei pentru un ban. Nu se cunoaste numarul pieselor emise''(citat din cartea respectiva) Exista si jeton de 1 ban 1883
descriere:AV CAROL I REGE AL ROMANIEI capul lui Carol spre stinga; sub git Kullrich
RV 18/88;1 BAN spic de griu Stema romaniei
aurit 15 mm 1,00 g muchie neteda
Se pare ca au fost batute in 1922
albert

Mesaj de albert »

la asta ma gandeam eu si chiar cautam in carte ... :D
roantichitati

fals 1888

Mesaj de roantichitati »

banivechi scrie:Daca tin bine minte, colegul nostru alinb are si el una din asta. Luata tot ca fals, din cite stiu, deci nu prea scumpa. O sa-l intreb...
Falsuri exista si as fi curios daca persoana la care te refereai are "una din asta " ( adica acelas tip) :?: , cat priveste afirmatia "Luata tot ca fals, din cite stiu, deci nu prea scumpa " da-mi voie sa te contrazic , falsurile de genul celui de mai sus ajung la sume pe care eu nu le consider deloc mici , ( nu fac comparatie cu originalul , ci cu alt tip de falsuri ) !!!! Personal am avut oferte ispititoare , nu vreau sa vb despre asta , pot sa-ti spun doar ca achizitia initiala a piesei a fost facuta de un amic al meu iar pretul platit de mine pt aceasta moneda a fost de 50 de euro .
roantichitati

fals 1888

Mesaj de roantichitati »

Yu_L.Yan scrie: Acest fals provine din zona Sucevei (am mai vazut inca un exemplar ce prezenta aceleiasi caracteristici), si in ciuda calitatii executiei (este din plumb spoit cu bronzaluminiu), reproduce foarte fidel moneda originala.
Iuliene , la care din falsuri te refereai cand spuneai ca provine din zona Sucevei ...la al meu sau la al tau ?
Yu_L.Yan

Re: fals 1888

Mesaj de Yu_L.Yan »

roantichitati scrie:
Iuliene , la care din falsuri te refereai cand spuneai ca provine din zona Sucevei ...la al meu sau la al tau ?
Falsul detinut de mine.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
robusmarcel

Mesaj de robusmarcel »

e interesanta si ca fals
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

claus

Mesaj de claus »

mi se pare ca s-a mai vorbit de acea licitatie, daca nu ma insel. cand am vazut eu scria clar "copy", acum vad ca a disparut..
Scrie răspuns