Tratatul de la Roma
Tratatul de la Roma
BNR va emite o jubiliara cu aniversarea a 50 ani a Tratatului de la Roma.
http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20070509num.htm
Din pacate nu va fi un 50 bani circulant asa cum am crezut eu.
http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20070509num.htm
Din pacate nu va fi un 50 bani circulant asa cum am crezut eu.
Inseamna ca va fi ceva in genul monedelor de 2 euro "Treaty of Rome" emise anul acesta de toate tarile din zona euro (si Ungaria a scos 200 forinti). Desenul pavajului din piata Capitoliului a aparut prima data pe o moneda de 1000 lire "Roma Capitale":
Cred ca nu mai e nevoie sa adaug ca desenul simbolizeaza dictonul: toate drumurile duc la Roma...
Cred ca nu mai e nevoie sa adaug ca desenul simbolizeaza dictonul: toate drumurile duc la Roma...
- Fişiere ataşate
-
- Capitoliu.jpg (59.1 KiB) Vizualizat de 14831 ori
- el chupacabra

Costa 148 ron.
....si ca sa fiu " carcotas " , vreau sa semnalez cateva lucruri fata de aceasta moneda .
" prooful" este de o calitate cam slaba. Pe zonele lucioase se vad mult si minuscule crapaturi, care strica " oglinda".
Aceiasi dezinteres fata de aceste monede ( cred eu) se poate vedea si din brosura care insoteste moneda. Pe coperta acesteia ,mereu , este prezentat in prim plan aversul si sub el reversul monedei in cauza. De data aceasta reversul nu exista ! Sunt puse pozele ....a 2 aversuri ! Sa fie o eroare ???
....si ca sa fiu " carcotas " , vreau sa semnalez cateva lucruri fata de aceasta moneda .
" prooful" este de o calitate cam slaba. Pe zonele lucioase se vad mult si minuscule crapaturi, care strica " oglinda".
Aceiasi dezinteres fata de aceste monede ( cred eu) se poate vedea si din brosura care insoteste moneda. Pe coperta acesteia ,mereu , este prezentat in prim plan aversul si sub el reversul monedei in cauza. De data aceasta reversul nu exista ! Sunt puse pozele ....a 2 aversuri ! Sa fie o eroare ???
Cand o sa vad vreo moneda Romania din bimetal imi fac cruce cu doua maini.banivechi scrie:Mai bine o faceau de circulatie in bimetal, ca moneda de 2 euro. Revenind la desen, acesta se mai gaseste si pe monedele italiene de 50 eurocenti. Michelangelo ar fi mindru sa vada cite monede ii poarta opera.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
Este una: 2000 lei 2002 - Ion Heliade Rădulescu, insa nu de circulatie...muresanhd scrie:Cand o sa vad vreo moneda Romania din bimetal imi fac cruce cu doua maini.banivechi scrie:Mai bine o faceau de circulatie in bimetal, ca moneda de 2 euro. Revenind la desen, acesta se mai gaseste si pe monedele italiene de 50 eurocenti. Michelangelo ar fi mindru sa vada cite monede ii poarta opera.
Exact...vlahul scrie:Este una: 2000 lei 2002 - Ion Heliade Rădulescu, insa nu de circulatie...muresanhd scrie:Cand o sa vad vreo moneda Romania din bimetal imi fac cruce cu doua maini.banivechi scrie:Mai bine o faceau de circulatie in bimetal, ca moneda de 2 euro. Revenind la desen, acesta se mai gaseste si pe monedele italiene de 50 eurocenti. Michelangelo ar fi mindru sa vada cite monede ii poarta opera.
Momentan raman ateu
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
- Tanatos2912

bimetal
Am si eu doua probe de 500 lei bimetal era super daca se si bateau
- Tanatos2912