ajutor sa salvez o piesa de 3 kreutzer 1800
- Tanatos2912

Acum cativa ani, la mare la Olimp am gasit pe fundul apei 2 ceasuri bune
Niste ochelari de soare, o bentita...Mi-au iesit ochii ca la melc tot sperand sa gasesc ceva lanturi de aur de-alea de legat cainele
Din pacate sunt grele si se scufunda in nisip : 
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
- el chupacabra

Eu am gasit multe: 5 lei 1930 sub pardoseala subsolului unei cladiri ce am consolidat-o, 1 kreuzer 1881 laintrarea intr-un staul de vaci (!) unde am montat niste adapatoare, 20 krajczar an indescifrabil (probabil 1872) in gradina bunicii 10 groschen austrieci din aluminiu pe strada in Germania, si o moneda de 5 lei 1978 in nisip la Neptun acum 2 ani.
A, si un 5 lei 199... devenit albastru, intr-o dulie de siguranta, tot pe un santier..
A, si un 5 lei 199... devenit albastru, intr-o dulie de siguranta, tot pe un santier..
- el chupacabra

Tatal meu are abator...si in iarna eram in oborul din arad si cautam haine groase de lucru....la un moment dat am gasit o vesta de fas....o probez si simt ca are ceva bani in buzunar...vesta era 5 lei..era ideala pt munca...dau banii la gipsy si merg putin mai in fata si scot din buzunar banii..erau 100 de euro...ii pun repede la loc....mai merg 5 minute prin piata si ii spun la prietena mea ca am gasit 100e in vesta...ea nu a crezut si a inceput sa caute...la care ii gaseste dar in loc de 100e erau 200e..bancnotele erau spalate..si unite una in cealalta,dar intr-o stare f buna.
- el chupacabra

- Tanatos2912

Cea mai interesanta gaselnita, a fost piesa de 2 lei 1900 pe care am gasit-o la o vecina careia ii luam tensiunea. Piesa e f buna, doar ca e putin lovita in muchie. Eu i-am cerut-o fiindca stie ca sunt colectionar iar dumneaei afost f fericita ca m-a putut recompensa pentru serviciile mele, atunci eram la inceputul colectiei si nu stiam valoarea piesei, abia mai tarziu un pic am aflat. In rest de gasit am gasit pe strada multe piese din timpul lui nea' Nicu si pe la vecini, dar nu ma dau in vant dupa ele.
DEUS FORTITUDO MEI
Tanatos, cred ca 'gasit la vecina' nu e tocmai echivalent cu 'gasit'...

- Tanatos2912

- el chupacabra

- Tanatos2912

- el chupacabra

Nadajduiesc ca n-ati pus foarte mult bicarbonat
Oricum daca nu merge ramane intotdeauna acidul de baterie
P.S. Glumesc cu acidul
P.S. Glumesc cu acidul
Si eu...
Si eu am primit rest la paine - inainte de 89 - un 50 bani 1900.
Chiar daca avea o patina neagra (vorba cuiva pe okazii - moneda aUNC trecuta prin foc
) tot nu se putea confunda cu 15 bani...
Sincer nu am incercat sa aflu cum a ajuns in sertarul vanzatoarei de la paine... desi eram la liceu aveam o presimtire ca nu era o idee buna.
In rest ... halba de bere mostenita de la o pseudo matusa... N-am luat nici o tensiune ca s-o capat dar dansa nu aprecia cuprul, alama si zincul de prin ea... Si asa cum am mai spus erau ceva piese!!! nu UNC dar pt inceput au fost mama mama (ca de exemplu jetonul Chiojdeni, din seria 1867, etc)
Chiar daca avea o patina neagra (vorba cuiva pe okazii - moneda aUNC trecuta prin foc
Sincer nu am incercat sa aflu cum a ajuns in sertarul vanzatoarei de la paine... desi eram la liceu aveam o presimtire ca nu era o idee buna.
In rest ... halba de bere mostenita de la o pseudo matusa... N-am luat nici o tensiune ca s-o capat dar dansa nu aprecia cuprul, alama si zincul de prin ea... Si asa cum am mai spus erau ceva piese!!! nu UNC dar pt inceput au fost mama mama (ca de exemplu jetonul Chiojdeni, din seria 1867, etc)