Ce program ( SOFT ) de clasificare folositi ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Acces este program dedicat al Microsoft pentru lucrul cu baze mari de date.
Extrem de customizabil.
Daca voi avea timp, voi incerca sa imi tin evidenta colectiei in Acces, pe care sa il rulez atat de pe PC-ul de acasa cat si de pe laptop sau PDA (in curand imi voi lua unul).
Chestia cu PDA-ul e chiar tare, e mult mai mobil decat un laptop, si poate fi folosit oriunde: la targuri, talciocuri etc.
amonra

Mesaj de amonra »

Multumesc.
Sincer, sunt impresionat. Am vizitatt dupa vreo 12 ore postul si chiar oamenii de pe acest forum s-au implicat !
Multumesc in special banivechi, aldor, berserkr si muresanhd !
Ei bine, voi folosi in paralel acel excel cat si softurile acelea ( cu care m-oi descurca ).
Stiu ca se putea si in excel, insa problema mea este ca vreau sa organizez monedele, sa le scanez, sa le cantaresc si apoi sa le sigilez in plicuri. As vrea sa elimin munca dubla la aceeasi moneda, plus ca o cercetare amanuntita implica scoaterea monedei din plic ( = distrugere plic ) si astfel de lucruri pentru 150-200 monede nu e prea usor...

Inca o data multumesc.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Numismatist's Notebook PC edition, foarte practic, ajuti chiar si imaginile recto/verso langa monede.
Ultima oară modificat 04 Mai 2007, 15:26 de către Olimpia, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Olimpia scrie:Numismatist's Notebook, foarte practic, ajuti chiar si imaginile recto/verso langa monede.
Pentru el ar trebui sa-mi cumpar un Mac :) Cam scumpa alegerea...

Update1: Am gasit si pentru PC, este excelent pentru rapiditate si continut. Lipseste insa posibilitatea asignarii altor fonturi (problematic la inscriptiile in alte alfabeturi - grecesc de ex). Dar este de departe cel mai usor de folosit dintre cele testate de mine. Multumesc!
Ultima oară modificat 03 Mai 2007, 08:50 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

muresanhd scrie:Daca faci Romania (monede), ia tabelele lei Aldor si editeaza-le un pic in Word. Nu uita sa-i multumesti si sa-i dai o bere :mrgreen: . Asa tin evidenta la ce am achizitionat la capitolul asta.
Aldor oricum are o bere de la mine cu proxima ocazie :D Si altii de-aici cand ne-om vedea....
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Bogdan R scrie: Chestia cu PDA-ul e chiar tare, e mult mai mobil decat un laptop, si poate fi folosit oriunde: la targuri, talciocuri etc.
Cum pe la noi multi negustori inca fac pretul dupa client daca la talcioc sau la targ scoti PDA sa verifici o moneda, automat pretul cerut de vanzator sare cu cel putin 50% pe principiul " Are balta peste !!! "
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:
muresanhd scrie:Daca faci Romania (monede), ia tabelele lei Aldor si editeaza-le un pic in Word. Nu uita sa-i multumesti si sa-i dai o bere :mrgreen: . Asa tin evidenta la ce am achizitionat la capitolul asta.
Aldor oricum are o bere de la mine cu proxima ocazie :D Si altii de-aici cand ne-om vedea....
Atunci la targ la BV sa nu vin cu masina? :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din pacate nu pot veni la Bv. Dar ne vedem noi candva :)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Data Traker for Coins este utilizabil, cu foarte multe posibilitati, are si utilitati ca de exemplu calculator, capacitate de 5000 de monede, se preteaza la a face album numismatic pe computer, este pentru monede din toata lumea, puteti face cuprins, raport despre unele monede si sa printati partial etc.
Daca va intereseaza dati clic pe linkul de mai jos si downladati Demo ca functioneaza pentru totdeauna.
http://www.datavillage.com/CoinTracker.htm
amonra

Mesaj de amonra »

Problema pentru colectionari :

Incepatorii vor dori ca la inceput ( cei ce se hotarasc sa aiba Romania ca domeniu principal ) sa-si sistematizeze colectia de la inceput. Asta pentru a evita irosirea resurselor cat si pentru a crea un confort in ceea ce face...

Am vazut deunazi cand cautam plicuri pt monede, un catalog-brosura la nemti pt toate monedele lor moderne. Era cativa euro si chiar am apreciat-o ca pe o initiativa inteligenta. Oare am putea pe acest forum sa facem asa ceva ( un excel ) pe care sa-l poata descarca oricine ?? Eu unul lucrez la lista mea, si oricine ar dori sa ma corecteze si sa adauge ( nu ma erijez in expert ) o pot oferi. De asemenea, lucrez cand pot, si la o lista a bancnotelor, insa sistematizata pe ani si emisiuni, nu pe valori, ca la catalogul Zimbrul Carpatin.

Eu unul sunt de parere ca orice cale batuta de cineva, nu se mai merita batuta a doua oara si ca pana la urma, sa imparti nu e asa de rau..
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Deja exista un excel pus de banivechi. Iar catalogul zimbrul este pe anii de emisiune, nu pe valori.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Pentru colectie am un caiet in care trec fiecare moneda, e impartit pe domeniile ce ma intereseaza si destul de usor de utilizat, in plus nu e greu de carat cu mine,iar cand merg la un targ e tare util, caut in el si vad ce am si ce nu.
Cat despre prezentari Power Point la monede sunt de parere ca nu e bine sa fac in plus nmu e bine sa te lauzi cu ce piese ai in colectie, poate aduce neplaceri. Iar daca eu doresc sa vad sau s astudiez anumite piese ma uit direct in clasor. In rest nu arat la nimeni piesele mele.
Cunosc pe cineva care a pierdut toata colectia cand i s-a spart casa, era un tip cam laudaros cu piesele lui si cineva a profitat.
Ca sfat va pot zice sa fiti cat mai discreti cu colectiile dvs, mai ales daca aveti piese mai scumpe.
DEUS FORTITUDO MEI
amonra

Mesaj de amonra »

Corect, l-am downloadat din nou. E mult mai complet decat cel pe care-l incropisem de pe romaniancoins.com.
Totusi, catalogul cu bancnote este, impartit pe valori si apoi dupa anul emisiunii. Respectiv este bancnota de 1000 de lei, cu toti anii in care a fost emisa vreodata, apoi cea de 5000 lei, etc. Mie personal mi-e mult mai usor sa aranjez si sa bifez dupa an.
Pecunia non olet.
amonra

Mesaj de amonra »

Subscriu la treaba cu laudatul ...
Oricum, ar fi o idee buna ca, colectia sa se afle in alta parte decat locuinta personala.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cel de monede este cronologic.
Scrie răspuns