Ce program ( SOFT ) de clasificare folositi ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Naenia

Mesaj de Naenia »

Cea mai sigura solutie pentru pastrarea colectiilor o reprezinta bancile. Evident, acest lucru este bun numai daca este si avantajos din punct de vedere financiar - adica taxele platite bancii nu depasesc valoarea colectiei si/sau posibilitatile colectionarului!! :lol:
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Am vorbit cu cineva care are o cutie de banca inchiriata, nu mai stiu la ce banca, dar pot afla. Mi-a zis ca plateste in jur de 20 euro pe an. Deci nu e foarte mult.
DEUS FORTITUDO MEI
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

La banii astia probabil ca este o banca din Cismigiu.......
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

:D
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Scuze era pe luna nu stiu de ce am scris pe an. cand o sa il intalnesc o sa va anunt. Cat de Cismigiu... domnul e din Tg Jiu, poate Intr-o banca din parcul lor :lol: . Acum fara gluma, omul e f serios si nu m-ar fi mintit. Dvs aveti casete valorice inchiriate? Daca da poate ne spuneti un pret si o banca, vedem si noi care e mai ieftina.
DEUS FORTITUDO MEI
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Nu am casete valorice inchiriate ca sa stiu exact valoarea, dar la ce comisioane au bancile la operatiunile bancare, nu cred ca ar face acte de binefacere.
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut intamplator un afis la o banca mai demult, parca la BCR si era ceva de genul la 20 milioane lei pe an sa inchiriezi o caseta de valori.
amonra

Mesaj de amonra »

Eu stiu de ceva genul 50 ron / luna . Asta inseamna pentru mine ca in cateva luni va fi depasita valoarea colectiei, deci neviabil dpdv economic.

Si chiar daca ai avea o raritate ceva de sute de euro, te linistesc baietii rapid dupa 1-2 ani de nu se mai merita sa le pastrezi in seif. ( 150 E / an :( )
Pecunia non olet.
jan77

Mesaj de jan77 »

banivechi scrie:Uite aici un tabel in Xcel:
Tocmai ce am descarcat si ei tabelul si am remarcat ca la Rep. Pop. Romana lipsesc cateva valori pentru anii 1949, 1950 si 1951, ar fi vorba despre valorile de 1 leu si 2 lei.
amonra

Mesaj de amonra »

"Trader's secret " :wink:

Oricum, pentru unul ca mine, care n-are majoritatea pieselor de acolo, e arhisuficient.
Si sa fim seriosi, daca primesti totul de-a gata nu mai inveti nimik.
Pecunia non olet.
andastratan

Mesaj de andastratan »

eu folosesc 2 metode..una cea cu carnetelul si a 2 a pt. computer data tracker for coins...e destul de bun :)
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

Eu folosesc Krause, marchand in catalog piesele pe care le am. Colectionand in principal piese moderne, fara a ma uita pe catalog inainte sa fac o achizitie mi-ar fi imposibil sa stiu ce am si ce imi lipseste, in special din seriile cu multi ani de batere sau din cele cu mai multe variante/monetarii. Modalitatea asta imi permite sa vad si preturile si sa judec inainte de a da banii pe o piesa. Pe de alta parte poti usor sa vezi si sa urmaresti ce iti lipseste.
Metoda functioneaza cand cumpar de pe net (ebay, okazii....) sau cand merg in concediu (atunci imi iau paginile listate cu tara respectiva si eventual cele din zona). Metoda nu prea merge la targuri, acolo incerc sa ma bazez pe memorie si cand nu sunt sigur, prefer sa nu iau, pt ca am deja o "colectie" substantiala de dubluri.
Cu un soft incarcat pe pda s-ar rezolva problema mult mai elegant. Problema cu softurile, pentru mine, e ca folosirea lor e consumatoare de timp. Sa iti introduci toata colectia intr-o aplicatie, cu descriere, stare, etc. pt fiecare piesa necesita foarte mult timp.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Metoda e buna la inceput. Dar ce te faci daca vrei sa stii si in ce stare e moneda, cu cat ai luat-o, cate exemplare ai in orice moment, sau chiar cat ai dat pe toate monedele?
Scrie răspuns