Prezentari "eronate" ale obiectelor

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu-i falsa prieteni, e perfect autentica, dar intr-adevar distrusa. Nu valoreaza nimic as zice, dar are patina frumoasa :D Cat despre pret, n-are legatura cu niciuna din realitatile contemporane :roll:
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

Eu nu m-as indoi ca n-ar fi autentica, dar legat de pret sunt de parere ca e departe de realitate.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Moneda este autentica, insa distrusa. Nu exista rationament pt a falsifica o astfel de moneda...
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

vlahul scrie:Moneda este autentica, insa distrusa. Nu exista rationament pt a falsifica o astfel de moneda...
Exact. Moneda este autentica si imi pare cunoscuta. Am mai vazut-o pe okazii, cred. Este un pic zgariata si foarte mult lovita :lol:
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:lol: :lol: :lol: Asta a fost chiar buna!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Omul o fi adaugat la pret si manopera. Credeti ca o moneda se distruge in halul asta usor? Trebuie muncit la ea...
ZAR

Mesaj de ZAR »

5 LEI 1901 pe okazii.Piesa e in stare foarte buna si pretul e corect dar starea nu e nici pe departe cum zice vanzatorul adica aUNC, se vede clar la ochiul liber ca are zgarieturi (lovituri usoare).Ele ar trebui sa fie vizibile doar la lupa sau microscop (min. 10 X).Eu o incadrez la XF.Ce parere aveti?

http://www.okazii.ro/catalog/3468295/ob ... #div_photo
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Fara avers? Niciuna :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

500 LEI 1944.Probabil moneda e autentica dar vanzatorul nu stie ca de fapt are 12 gr. (nu 10) si numele gravorului (H.IONESCU) e pozitionat numai sub gatul efigiei.

http://www.okazii.ro/catalog/3504368/ob ... RGINT.html
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu n-am vazut falsuri la astea (nu spun ca nu exista dar n-am vazut). Oricum "prezentari eronate" aici inseamna prezentari prin care vanzatorul cauta sa-si mareasca pretul prezentand in mod voit eronat o piesa. Asa, numai ca erori, ce vad eu pe okazii zilnic si as putea sa umplu topicul asta :D
ZAR

Mesaj de ZAR »

Am inteles.Pe viitor voi da numai exemple referitor la ce ati spus dvs. :)
Nici eu nu am vazut una falsa dar au fost falsificate.
Presupun ca stiti de acest link dar il dau totusi:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... i1944.html
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din cate vad falsul pare a fi mult mai rar decat originalul :) Se poate in acest caz sa aibe un pret mai mare....
ZAR

Mesaj de ZAR »

Pt. cine e interesat de falsuri sigur are o valoare mai mare, pt. mine nu valoreaza nimic, nu as lua un fals nici daca se da gratis, colectionez numai piese autentice.
banivechi

Mesaj de banivechi »

ZAR scrie:Pt. cine e interesat de falsuri sigur are o valoare mai mare, pt. mine nu valoreaza nimic, nu as lua un fals nici daca se da gratis, colectionez numai piese autentice.
Exista o distinctie intre falsuri: cele de epoca si cele moderne. Normal ca cele moderne nu au nici o valoare, insa falsurile de epoca sint un capitol extrem de interesant in numismatica romaneasca. Incepind de la monedele lui Dabija si pina la extrem de rarele falsuri de monede din perioada RSR exista foarte multe "chestii" interesante.
Si fiindca spuneti ca nu va atrag falsurile si doriti in colectie doar originale, cu atit mai mult trebuie sa va documentati despre falsurile de epoca pentru a sti sa le depistati ( si eventual sa le evitati). V-ati verificat moneda (monedele) de 100 lei 1932 din colectie? Sinteti sigur ca este (sint) autentice? :twisted:
consult

Mesaj de consult »

banivechi scrie: Si fiindca spuneti ca nu va atrag falsurile si doriti in colectie doar originale, cu atit mai mult trebuie sa va documentati despre falsurile de epoca pentru a sti sa le depistati ( si eventual sa le evitati). V-ati verificat moneda (monedele) de 100 lei 1932 din colectie? Sinteti sigur ca este (sint) autentice? :twisted:
Aici nu pot decat sa confirm posibilitatea unei astfel de situatii. Pentu a continua seria marturisirilor despre erorile mele in numismatica :) trebuie sa spun ca recent am luat o moneda de 250 lei 1935 si am vrut sa verific daca este mai buna decat cea pe care o aveam deja in colectie. (Pentru a-mi acorda circumstante atenuante trebuie spus ca cea din colectie fusese adaugata la inceputurile colectiei si nu i-am mai acordat mare, sau suficienta, atentie ulterior.) Si, desigur, am avut surpriza sa constat ca aveam in colectie un fals...
Scrie răspuns