ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

valentinian

ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...

Mesaj de valentinian »

am achizitionat mai multe monede antice de la dealeri recunoscuti inclusiv pe vcoins!![exemplu windsorantiquities sau harlan j.berk ]insa piesele erau de fapt falsuri grosolane platite cu cateva mii de euro...platesc clar lipsa de expertiza dar nu mi se pare bine sa tot recomandati ebay pt achizitii [cel putin de antice]
Fişiere ataşate
piesa de la windsor
piesa de la windsor
IMGA0114.JPG (55.14 KiB) Vizualizat de 18070 ori
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

aversul...
Fişiere ataşate
IMGA0112.JPG
IMGA0112.JPG (55.14 KiB) Vizualizat de 18067 ori
.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Cine cumpara piese de pe net doar in baza unor poze isi asuma anumite riscuri.Aproape orice poza poate induce in eroare in special la falsurile foarte bine realizate.Personal nu cumpar o moneda decat dupa ce o studiez fizic si la lupa (10X) mai ales daca e vorba de o piesa scumpa (rara), uneori dupa expertiza proprie cer si alte pareri chiar daca nu am dubii.Un colectionar (vanzator) serios returneaza banii in caz ca a vandut un fals fara sa stie initial ca e de fapt fals.Sunt de condamnat cei care vand un fals cu buna stiinta si il dau drept original.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

In general majoritatea vanzatorilor seriosi garanteaza reurnarea banilor in cazul cand cumparatorul nu este multumit de piesa achizitionata. Puteti posta eventual niste imagini aici cu toate falsurile respective?
valentinian

Mesaj de valentinian »

voi incerca sa le fac poze si sa le descarc aici pentru o discutie mai ampla
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

p.s. eu am cumparat piesele prin intermediul altui colectionar si astfel ca pana sa ajunga piesele la mine trecuse demult termenul de posibila returnare
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:Cine cumpara piese de pe net doar in baza unor poze isi asuma anumite riscuri.Aproape orice poza poate induce in eroare in special la falsurile foarte bine realizate.Personal nu cumpar o moneda decat dupa ce o studiez fizic si la lupa (10X) mai ales daca e vorba de o piesa scumpa (rara), uneori dupa expertiza proprie cer si alte pareri chiar daca nu am dubii.Un colectionar (vanzator) serios returneaza banii in caz ca a vandut un fals fara sa stie initial ca e de fapt fals.Sunt de condamnat cei care vand un fals cu buna stiinta si il dau drept original.
Si ce vanzatori (sau cati) ati gasit care sa accepte ca piesa lor sa treaca prin mai multe maini pentru un singur cumparator? In felul asta este foarte greu sa colectionezi. Oricum atunci cand ai suficienta experienta in materie de colectionat, o poza iti este suficienta de cele mai multe ori. Asta daca-i bine realizata. Daca nu, nu te bagi.
berserkr
moderator
moderator

Re: ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...

Mesaj de berserkr »

valentinian scrie:am achizitionat mai multe monede antice de la dealeri recunoscuti inclusiv pe vcoins!![exemplu windsorantiquities sau harlan j.berk ]insa piesele erau de fapt falsuri grosolane platite cu cateva mii de euro...platesc clar lipsa de expertiza dar nu mi se pare bine sa tot recomandati ebay pt achizitii [cel putin de antice]
Nu vad ce recomandare speciala s-a dat aici pentru ebay. Orice magazin electronic e bun (inclusiv vcoins). Chiar ati platit mii de euro lui harlan j berk si ati fost inselat? Interesant, atunci va recomand sa postati toate piesele pe care le considerati false pe forumancientcoins.com. Acolo exista "lista neagra" cu cei care vand (sau au vandut) falsuri inclusiv pe ebay. Oricum nici un magazin nu este recomandat daca nu stii exact ce iei (nu vreau sa sugerez c-ar fi cazul dvs).
banivechi

Re: ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...

Mesaj de banivechi »

valentinian scrie:insa piesele erau de fapt falsuri grosolane platite cu cateva mii de euro
eu am cumparat piesele prin intermediul altui colectionar
Falsuri grosolane cumparate prin intermediul altcuiva... de mii de euro...
Ati cumparat bratarile cu numarul "...spe"?
Sincer nu credeam ca cineva ar investi mii de euro fara a avea nici cea mai mica garantie de autenticitate... Ati investit banii astia la sfatul intermediarului? Intermediarul n-a observat falsurile "grosolane"?
Hmmm
ZAR

Mesaj de ZAR »

berserkr scrie:
ZAR scrie:Cine cumpara piese de pe net doar in baza unor poze isi asuma anumite riscuri.Aproape orice poza poate induce in eroare in special la falsurile foarte bine realizate.Personal nu cumpar o moneda decat dupa ce o studiez fizic si la lupa (10X) mai ales daca e vorba de o piesa scumpa (rara), uneori dupa expertiza proprie cer si alte pareri chiar daca nu am dubii.Un colectionar (vanzator) serios returneaza banii in caz ca a vandut un fals fara sa stie initial ca e de fapt fals.Sunt de condamnat cei care vand un fals cu buna stiinta si il dau drept original.
Si ce vanzatori (sau cati) ati gasit care sa accepte ca piesa lor sa treaca prin mai multe maini pentru un singur cumparator? In felul asta este foarte greu sa colectionezi. Oricum atunci cand ai suficienta experienta in materie de colectionat, o poza iti este suficienta de cele mai multe ori. Asta daca-i bine realizata. Daca nu, nu te bagi.
In primul rand nu cumpar prin intermediari, in al doilea rand cumpar piese numai daca exista posibilitatea sa ma intalnesc cu vanzatorul.Stiu ca in felul asta se strang mai greu piese, dar nu ma grabesc, o colectie cere timp.In ultima vreme am achizitionat mai mult monede din Aur si nu imi asum riscuri sa le iau pe nevazute mai ales ca am platit sume mari.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:
berserkr scrie:
In primul rand nu cumpar prin intermediari, in al doilea rand cumpar piese numai daca exista posibilitatea sa ma intalnesc cu vanzatorul.Stiu ca in felul asta se strang mai greu piese, dar nu ma grabesc, o colectie cere timp.In ultima vreme am achizitionat mai mult monede din Aur si nu imi asum riscuri sa le iau pe nevazute mai ales ca am platit sume mari.
N-am spus eu de intermediari. Nici eu nu cumpar prin intermediari dar ati spus ca mai dati moneda si altora sa-si dea cu parerea inainte de a o cumpara. La asta se refera "trecutul prin mai multe maini". Cat despre cum isi face colectia fiecare, e treaba lui, eu doar mi-am exprimat parerea ca la o oarecare experienta cazurile care necesita atentie mare (examinari cu lupa puternica, solicitarea parerii altora etc) se micsoreaza considerabil. Am vazut ca sunteti excesiv de prudent (a fost un caz pe forum cu o moneda vizibil autentica pe care incepuseti s-o "disecati" :D) si probabil sunteti mai nou intre colectionari. Eu va urez succes!
ZAR

Mesaj de ZAR »

Nu sunt nou in domeniu, colectionez de peste 20 ani, dar sigur mai am multe de invatat.Am strans piese putine in acest timp pt. ca iau doar anumite monede, nu sunt genul care colectioneaza de ex. toate monedele romanesti cum sunt majoritatea dintre colectionarii pe care i-am intalnit.Aleg piesele dupa grafica, iar aici e kestie de gust, nu conteaza valoarea, tara sau metalul, important este sa ma incadrez in buget.Doar cand achizitionez monede din Aur sunt mai prudent pt. ca sunt bani multi in joc.Multumesc la fel pt. urare. :)
valentinian

Mesaj de valentinian »

''Nu vad ce recomandare speciala s-a dat aici pentru ebay. Orice magazin electronic e bun (inclusiv vcoins). Chiar ati platit mii de euro lui harlan j berk si ati fost inselat? Interesant, atunci va recomand sa postati toate piesele pe care le considerati false pe forumancientcoins.com. Acolo exista "lista neagra" cu cei care vand (sau au vandut) falsuri inclusiv pe ebay. Oricum nici un magazin nu este recomandat daca nu stii exact ce iei (nu vreau sa sugerez c-ar fi cazul dvs).

'' nu s-au dat recomandari speciale dar din tonul discutiileor ebay aparea ca o sursa viabila si chiar ca un termen de comparatie superior .chiar am platit mii de usd lui hjberk .o sa postez poze peste tot nu doar acolo . nu am nici o scuza pentru teapa luata... doar dorinta exacerbata si avantul de inceput intr-un domeniu necunoscut dar totusi foarte atractiv -numismatica. precizez ca am inceput sa colectionez diferite lucruri de la varsta de 9 ani dar monedele antice -care m-au cucerit definitv - doar de max 3 ani . am fost foarte atras de aceste monede''dacice '' dar mai ales de istoria lor si a acestor locuri.totusi cand am facut acele achizitii am lasat inima sa ia locul ratiunii si acum regret ...si atat.
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

Iata piese in aceeasi situatie ...
Fişiere ataşate
IMGA0195.JPG
IMGA0195.JPG (54.58 KiB) Vizualizat de 17788 ori
.
valentinian

Mesaj de valentinian »