Caut un articol din Revista Apulum 2002

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
popesque
**
**

Caut un articol din Revista Apulum 2002

Mesaj de popesque »

Mureşan, Angela; Pleşa, Ioan. Două medalii ale Asociaţiei pompierilor voluntari din Alba Iulia. In: Apulum, 2002, 39, p.587-590.

Poate ma puteti ajuta cu un scan sau cu o adresa de web unde pot gasi acest articol. Va multumesc.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu cred sa puteti gasi Apulum-ul pe undeva in format electronic, puteti incerca eventual sa-i contactati direct pe cei de la muzeul din Alba Iulia, poate or sa aibe amabilitatea sa va trimita un scan. Sau eventual sa cautati in biblioteca locala, in general muzeele trimit volume din publicatiile similare la toate bibliotecile mari.
popesque
**
**

Multumiri.

Mesaj de popesque »

Voi incerca cum m-ati sfatuit. Sper sa am noroc.
Nu stiu insa daca la biblioteca din oraselul meu pot gasi asa ceva. Poate eventual cand voi merge la Iasi sa caut pe la biblioteca Academiei Romane.
Oricum daca cineva mai vede mesajul rog sa ma contacteze.
Multumiri inca o data domnului Aldor.[/url]
dorelb

Re: Multumiri.

Mesaj de dorelb »

exista mai multe publicatii ale muzeelor judetene de istorie, asa cum este Apullum, Pontica, Carpica, in care apar multe articole interesante. din pacate aceste publicatii se tiparesc in putine exemplare (mai ales dupa 1989) si sunt greu de gasit in alte judete decit cel in care isi are sediul muzeul.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Vin si eu sa fac "reclama" muzeului local: la Galati exista "Danbius", a ajuns pe la numarul 26. Din pacate periodicitatea e cam un numar pe an, iar pretul in ultima vreme (ulimele 4-5 numere): 15 lei/numar. Exista uneori si informatii numismatice (cate un tezaur descoperit, analize de circulatie monetara etc.)
dorelb

Mesaj de dorelb »

Mihai scrie:Vin si eu sa fac "reclama" muzeului local: la Galati exista "Danbius", a ajuns pe la numarul 26. Din pacate periodicitatea e cam un numar pe an, iar pretul in ultima vreme (ulimele 4-5 numere): 15 lei/numar. Exista uneori si informatii numismatice (cate un tezaur descoperit, analize de circulatie monetara etc.)
danubius, nu? intr-adevar cam asta este periodicitatea (in cel mai bun caz) la astfel de publicatii
PRONUMISMATICA
Site Admin

Daca vizitati vreun muzeu mai mare care are si publicatie proprie (de ex. Apulum, Acta Musei Porolisensis, Marisia, etc.) puteti sa-i intrebati daca mai au cumva din publicatiile ceva mai vechi, la pretul vechi. Cu putin noroc puteti achizitiona cateva la pret modic. Chiar daca articole numismatice nu apar foarte multe in ele, totusi sunt destule articole interesante, pentru cei pasionati de istorie. Eu de ex. am cumparat cateva la muzeul din Zalau si doamnele de acolo mi-au zis ca daca veneam cu cateva saptamani mai repede, puteam sa cumpar cateva zeci de volume pe maruntis. Erau la preturi de genul 3000-5000-10000 lei (lei vechi).
Mihai

Mesaj de Mihai »

Danubius, scuze.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

In vara aceasta am avut ocazia sa vizitez Muzeul de Istorie si Arheologie-Constanta,am ramas surprins ca la intrare se mai gasesc si acum diferite carti despre Pontica la preturi de 3-4 lei in care sunt destule capitole despre descoperiri monetare de pe teritoriul tarii noastre.aviz-amatorilor.
krazy

Mesaj de krazy »

pysy1984 scrie:In vara aceasta am avut ocazia sa vizitez Muzeul de Istorie si Arheologie-Constanta,am ramas surprins ca la intrare se mai gasesc si acum diferite carti despre Pontica la preturi de 3-4 lei in care sunt destule capitole despre descoperiri monetare de pe teritoriul tarii noastre.aviz-amatorilor.
Intr-adevar, Pontica o gasiti la preturi rezonabile in special numerele mai vechi. Tin sa mai precizez ca recent a avut loc sesiunea de comunicari stiintifice "Pontica" cu cea de-a 40-a editie dedicata implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Vasile Parvan.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Am gasit revista Apulum in format electronic:

http://www.mnuai.ro/apulum.php
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
PRONUMISMATICA
Site Admin

Anul trecut au fost puse pe siteul muzeului anuarele (Apulum), pana atunci nu erau (a fost dat linkul si pe forum acum vreo 2 luni). Din cate am inteles in curand toate muzeele vor trebui sa faca disponibile pe siteul lor aceste publicatii in format electronic. Unele muzee au inceput deja: exemplul de fata - Alba Iulia, sau Sibiu - Brukenthal.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@toti Revista Apulum figura deja la subiectul de legaturi utile pentru numismatica antica. De aceea am deschis acel subiect. Va rog sa-l folositi cu incredere, este pentru toti :)
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns