Am vazut acum cateva luni catalogul targului World Money Fair pe internet.
Printre alte prezentari era si o pagina a Monetariei Statului si D-l Director promitea printre altele o emisiune dedicata lui Traian Vuia si una lui Constntin Moisil.
Desi pe 10 martie s-au aniversat cei 100 ani de la primul zbor realizat de Vuia , BNR si MS au ramas insensibile.
Chiar in acea perioada am auzit la radio un reportaj si cineva spunea ca a primit un " plic prima zi " emis la Montesson pe 10 martie 2006 insotit de o medalie comemorativa. Francezii erau recunoscatori celui care le-a onorat localitatea cu geniul sau.
Din pacate doar ei.....
Si daca ne gandim ca a fost PRIMUL ZBOR DIN LUME in adevaratul sens al cuvantului.
Traian Vuia
Re: Traian Vuia
In legatura cu medalia, vroiam sa va anunt ca a aparut la data de 18 martie 2006.
Am eu un exemplar acasa.
Daca va intereseaza o poza trimiteti-mi un mail la obrejabaloo@yahoo.com
By,
Daniel
Am eu un exemplar acasa.
Daca va intereseaza o poza trimiteti-mi un mail la obrejabaloo@yahoo.com
By,
Daniel
Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo ---
Inca o medalie aparuta in dulcele stil romanesc, fara sa se anunte nimic.
Foarte ermetici spre deosebire de alte tari care platesc spatiu de reclama pentru orice emisiune numismatica oficiala sau privata.
Totusi scuze pentru acuzele de ignorare a evenimentului si pentru data gresita . Intradevar aniversarea a avut loc pe 18 martie 2006.
Domnule Daniel, v-as fi recunoscator daca mi-ati trimite si mie imaginile la sorin_cn@yahoo.com. Multumesc anticipat.
Pentru delectare puteti vedea situl www.montesson.fr si veti avea surpriza sa-l intalniti pe Vuia chiar pe prima pagina iar plicul " prima zi "de care auzisem la radio , apare anuntat in ziarul local.
Ca o paranteza , m-a surprins placut situl unui orasel cu doar 13000 locuitori, frumoasa realizare si artistica si totodata o bogata sursa de informare pentru clocuitori sau turisti.
Foarte ermetici spre deosebire de alte tari care platesc spatiu de reclama pentru orice emisiune numismatica oficiala sau privata.
Totusi scuze pentru acuzele de ignorare a evenimentului si pentru data gresita . Intradevar aniversarea a avut loc pe 18 martie 2006.
Domnule Daniel, v-as fi recunoscator daca mi-ati trimite si mie imaginile la sorin_cn@yahoo.com. Multumesc anticipat.
Pentru delectare puteti vedea situl www.montesson.fr si veti avea surpriza sa-l intalniti pe Vuia chiar pe prima pagina iar plicul " prima zi "de care auzisem la radio , apare anuntat in ziarul local.
Ca o paranteza , m-a surprins placut situl unui orasel cu doar 13000 locuitori, frumoasa realizare si artistica si totodata o bogata sursa de informare pentru clocuitori sau turisti.
Am vazut si eu pozele medaliei, e frumoasa.
Cand am vazut anuntul de la Worls Money Fair am crezut ca va fi o moneda. Cred ca ar fi meritat si Vuia o mica recunoastere.
Americanii au facut o adevarata isterie cu fratii lor Wright iar noi nu stim cum sa ne mai ascundem , sa trecem cat mai neobservati.
O moneda intr-un tiraj adecvat ar fi fost o ocazie excelenta pentru a spune lumii ca a mai zburat si romanul Vuia acum 100 de ani si inca mai bine decat altii .
Poate la aniversarea zborurilor lui Coanda sau Vlaicu vor fi mai indrazneti.
In alta ordine de idei , unde anume in Bucuresti este acest Muzeu al Aviatiei ca sunt interesat si eu sa-l vizitez ?
Cand am vazut anuntul de la Worls Money Fair am crezut ca va fi o moneda. Cred ca ar fi meritat si Vuia o mica recunoastere.
Americanii au facut o adevarata isterie cu fratii lor Wright iar noi nu stim cum sa ne mai ascundem , sa trecem cat mai neobservati.
O moneda intr-un tiraj adecvat ar fi fost o ocazie excelenta pentru a spune lumii ca a mai zburat si romanul Vuia acum 100 de ani si inca mai bine decat altii .
Poate la aniversarea zborurilor lui Coanda sau Vlaicu vor fi mai indrazneti.
In alta ordine de idei , unde anume in Bucuresti este acest Muzeu al Aviatiei ca sunt interesat si eu sa-l vizitez ?