monede cu imagini dinamice si "orbital coin"
monede cu imagini dinamice si "orbital coin"
monetaria din Perth a emis, pentru a comemora 35 de ani de la primul pas pe luna, o moneda cu "imagini dinamice". prima din lume. ce face moneda? daca schimbi unghiul sub care te uiti la ea (la avers) isi schimba imaginea. aici gasiti un link pentru a vedea aceste curiozitati si de ce nu pentru a le achizitiona: http://www.perthmint.com.au/catalogue/a ... -walk.aspx
o alta moneda emisa tot de aceeasi monetarie australiana este asa numita moneta orbitala; "orbital coin" emisa pentru a celebra 50 de ani de la zborul Sputnikului rusesc din 1957. pe aceasta moneda este reprezentat sputnikul care se roteste la propriu in jurul pamintului. Iata linkul: http://www.perthmint.com.au/catalogue/5 ... .aspx.aspx
interesante monede. in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
o alta moneda emisa tot de aceeasi monetarie australiana este asa numita moneta orbitala; "orbital coin" emisa pentru a celebra 50 de ani de la zborul Sputnikului rusesc din 1957. pe aceasta moneda este reprezentat sputnikul care se roteste la propriu in jurul pamintului. Iata linkul: http://www.perthmint.com.au/catalogue/5 ... .aspx.aspx
interesante monede. in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
-
Olimpia
Re: monede cu imagini dinamice si "orbital coin"
Nu este de mirare, mai ales la marimea unui microprocessor, in cîtva timp vom observa o moneda care chiar sa ''vorbeasca'' si sa ne dea imagini reale in plina actiune(ex. sa exprime însusi detaliile ei în loc de panfletul de hîrtie obisnuit, cu ajutorul fotocelulelor nu este nevoie de baterie....este si mai ecologica în acelasi timp). Este usor sa imaginez miezul unei monede umplut cu cîteva circuite electronice prin care pot fi activate micile detalii vizuale de pe aversul/reversul unei monede.dorelb scrie:...in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
Este un început, iar tehnologia avanseaza la un ritm fulgurant si este pusa si la serviciul numismaticii.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Moneda computer cu valoare variabila care se schimba automat in orice valuta vrei.dorelb scrie:... in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
Moneda ofensiva care explodeaza in mana inamicului.
Moneda cu aparat de fotografiat deja a aparut..
Moneda cu interior lichid care isi schimba centrul de greutate...
Moneda cu microfon..
Moneda ceas, moneda radio..
Moneda cu statuie - se face reclama la televiziunea americana la o moneda comemorativa 9/11 cu turnurile din New York, unde turnurile par ca au balama si se pod ridica perpendicular pe planul monedei.
Despre moneda chitara, floare, sabie, masina, capac de canal s-a mai discutat aici.
Moneda cu microfon...asta cred ca e inventata de mult.
Prietenii de la STASI, KGB, FBI etc stiu de ce
Prietenii de la STASI, KGB, FBI etc stiu de ce
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
-
Olimpia
Deci daca inteleg bine, toate aceste monede ''futuriste'' sint niste batai de joc si nu au nici o legatura cu numismatica....poate ca sînt singura care traieste in prezent si viitor........restul grebleaza inca antichitatea si evul mediu....personal este haios acest subiect, un pic in genul te confirmezi sau te dam pe mîna inchizitiei, imi dau seama cum se simteau Leonardo da Vinci, Nicolas Copernicus si altii cînd isi prezentau teoriile si viziunile lor într-o epoca neagra!...Mircea scrie:Moneda computer cu valoare variabila care se schimba automat in orice valuta vrei.dorelb scrie:... in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
Moneda cu microfon..
Moneda cu statuie - se face reclama la televiziunea americana la o moneda comemorativa 9/11 cu turnurile din New York, unde turnurile par ca au balama si se pod ridica perpendicular pe planul monedei.
Despre moneda chitara, floare, sabie, masina, capac de canal s-a mai discutat aici.
Viitorul monedei
Cred ca reactia / intrebarea mai aproape de realitate ar fi sa ne intrebam despre viitorul monedei?
Si la fel ca Solomon eu spun ca ambele grupuri au dreptate.
Doamna Olimpia: moneda este un simbol static al unei valori. Daca valoarea devine fluida iar moneda devine si mai fluida
cum mai putem noi - cei mai conservatori si mai legati de valori fixe - sa cantarim valoarea?
Pentru restul: fratilor - ce-ar fi sa ne apucam sa colectionam arta? Ati auzit de faza aceea cu pictorul care si-a facut autoportretul cu un galon din propriul sange (cat inseamna asat?) si asta valora milioane? doar ca exponatul era tinut in muzeu in vitrina frigorifica. Intr-o seara un angajat a scos stecherul din priza ... reszultatul ... o opera de arta s-a stricat iar milioanele s-au dus.
Credeti ca faza de mai sus are legatura cu topicul?
Si la fel ca Solomon eu spun ca ambele grupuri au dreptate.
Doamna Olimpia: moneda este un simbol static al unei valori. Daca valoarea devine fluida iar moneda devine si mai fluida
Pentru restul: fratilor - ce-ar fi sa ne apucam sa colectionam arta? Ati auzit de faza aceea cu pictorul care si-a facut autoportretul cu un galon din propriul sange (cat inseamna asat?) si asta valora milioane? doar ca exponatul era tinut in muzeu in vitrina frigorifica. Intr-o seara un angajat a scos stecherul din priza ... reszultatul ... o opera de arta s-a stricat iar milioanele s-au dus.
Credeti ca faza de mai sus are legatura cu topicul?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
A colectiona e in firea omului. Tot in firea omului sta ca gusturile sa fie diferite. Insa numismatica, prin insasi definitia ei se ocupa cu studiul monedelor vechi. Asadar, cei ce colectioneaza discuri de metal noi, cu o valoare artificial ridicata (valoarea nu e egala nici cu cea oficial inscrisa, si nici cu cea a metalului continut), dupa umila mea parere nu se numesc numismati.Olimpia scrie:Deci daca inteleg bine, toate aceste monede ''futuriste'' sint niste batai de joc si nu au nici o legatura cu numismatica....poate ca sînt singura care traieste in prezent si viitor........restul grebleaza inca antichitatea si evul mediu....personal este haios acest subiect, un pic in genul te confirmezi sau te dam pe mîna inchizitiei, imi dau seama cum se simteau Leonardo da Vinci, Nicolas Copernicus si altii cînd isi prezentau teoriile si viziunile lor într-o epoca neagra!...Mircea scrie:Moneda computer cu valoare variabila care se schimba automat in orice valuta vrei.dorelb scrie:... in curind probabil va aparea si moneda cu TV.
Moneda cu microfon..
Despre moneda chitara, floare, sabie, masina, capac de canal s-a mai discutat aici.![]()
![]()
Sa nu uitam ca numismatica este o ramura a istoriei.
NUMISMÁTIC, -Ă, numismatici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Disciplină auxiliară a istoriei, care se ocupă cu istoricul monedelor, al medaliilor vechi etc., studiind evoluţia acestora din punctul de vedere al formei, al gravurii, al baterii, al circulaţiei etc., precum şi documentele conţinând date referitoare la monede. 2. Adj. Care aparţine numismaticii (1), privitor la numismatică. – Din fr. numismatique.
Sursa: DEX '98
[quote="Mircea
Despre moneda chitara, floare, sabie, masina, capac de canal s-a mai discutat aici.[/quote]
in CR10 am scris un articol despre skulptur munze sau monedele statuie cum ziceti, inclusiv despre monedele chitara, harta, floare etc. in toate exista evolutie. e normal.
Despre moneda chitara, floare, sabie, masina, capac de canal s-a mai discutat aici.[/quote]
in CR10 am scris un articol despre skulptur munze sau monedele statuie cum ziceti, inclusiv despre monedele chitara, harta, floare etc. in toate exista evolutie. e normal.
in CR10 am scris un articol despre skulptur munze sau monedele statuie cum ziceti, inclusiv despre monedele chitara, harta, floare etc. in toate exista evolutie. e normal.[/quote]dorelb scrie:[quote="Mircea
Multumesc Dorel, de la articolul tau am plecat si asteptam sa aflu undeva pe piata ciudateniile astea si iata ca le-am gasit.
Concluzii partiale
Poate ar fi cazul sa tragem niste concluzii partiale.
Dna Olimpia
Nu va suparati - nu o luati in nume personal. Este si un forum de idei - nu-i asa? Dar de ce sa nu va sustineti ideile? Chiar asi fi interesat! (intotdeauna este nevoie de un avocat al diavolului ... acum deipnde de definitia sistemuli de referinta
)
Banivechi
Sunt absolut deacord cu opinia dvstr! Nu am placere sa colectionez ciudatenii moderne ... prefer raritati vechi - raritati confirmate de timp. Si in plus raritati ca efect al istoriei sau al intamplarii nu raritati artificiale.
Un 20 lei 1868 a avut un motiv fffffff bine intemeiat pt 200 piese (fundamentat istoric), 100 lei 1938 a avut un motiv bine intemeiat sa fie retras de pe piata (demonetizat ca urmare / se apropia razboiul - era evident pt analistii rationali si ca urmare era nevoie de Nichel Crom pt inarmare), etc...
(am auzit si o poveste despre aluminiul 1952!...)
Aceste aspecte sustin numismatica ca ramura a istoriei...
Totusi sa nu o luam asa in serios
... sau nu toti
pana la urma e un hobby
Revenind insa la niste realitati ... ciudate
Dar ce sens au tirajele monezilor jubiliare de 500 ex? Nu ma intelegeti gresit. Ar avea rost cand cerearea ar fi de 400-600 ex. Dar cand cererea e cat e... ce rost au aceste tiraje? Ca sa apara pe eBay localizate in tari mai calde?
OK - sa nu amestec monetaria noastra cu cea Canadiana. Asta ar fi o reactie de asteptat. Corect! Dar parca mai inainte se ajunsese la ideea ca dealeri care cumpara en gross exista peste tot. Imi aduc aminte corect? Si atunci vorbim de un grad de raritate istoric sau comercial?
Ceilalti numismati
Am mai scris - poate ar fi bine sa ne apucam de colectionat arta. Sa reformulam: sa colectionam mici piese artistice produse de entitati comerciale in legatura cu emiterea de moneda... O fi arta - n-o fi? O fi numismatica, n-o fi? Timpul o va hotara...
Scriind mi-am dat seama ca s-ar apropia de medalistica ... pt ca in final ce este o medalie decat o piesea de arta comemorand ceva si care are in general ceva comun cu moneda
Sper ca si criticii si suporterii ideii de monede ciudat/complexe/inovativ/artistice sa gaseasca aici opinii echidistante. Sper...
Dna Olimpia
Nu va suparati - nu o luati in nume personal. Este si un forum de idei - nu-i asa? Dar de ce sa nu va sustineti ideile? Chiar asi fi interesat! (intotdeauna este nevoie de un avocat al diavolului ... acum deipnde de definitia sistemuli de referinta
Banivechi
Sunt absolut deacord cu opinia dvstr! Nu am placere sa colectionez ciudatenii moderne ... prefer raritati vechi - raritati confirmate de timp. Si in plus raritati ca efect al istoriei sau al intamplarii nu raritati artificiale.
Un 20 lei 1868 a avut un motiv fffffff bine intemeiat pt 200 piese (fundamentat istoric), 100 lei 1938 a avut un motiv bine intemeiat sa fie retras de pe piata (demonetizat ca urmare / se apropia razboiul - era evident pt analistii rationali si ca urmare era nevoie de Nichel Crom pt inarmare), etc...
(am auzit si o poveste despre aluminiul 1952!...)
Aceste aspecte sustin numismatica ca ramura a istoriei...
Totusi sa nu o luam asa in serios
Revenind insa la niste realitati ... ciudate
Dar ce sens au tirajele monezilor jubiliare de 500 ex? Nu ma intelegeti gresit. Ar avea rost cand cerearea ar fi de 400-600 ex. Dar cand cererea e cat e... ce rost au aceste tiraje? Ca sa apara pe eBay localizate in tari mai calde?
OK - sa nu amestec monetaria noastra cu cea Canadiana. Asta ar fi o reactie de asteptat. Corect! Dar parca mai inainte se ajunsese la ideea ca dealeri care cumpara en gross exista peste tot. Imi aduc aminte corect? Si atunci vorbim de un grad de raritate istoric sau comercial?
Ceilalti numismati
Am mai scris - poate ar fi bine sa ne apucam de colectionat arta. Sa reformulam: sa colectionam mici piese artistice produse de entitati comerciale in legatura cu emiterea de moneda... O fi arta - n-o fi? O fi numismatica, n-o fi? Timpul o va hotara...
Scriind mi-am dat seama ca s-ar apropia de medalistica ... pt ca in final ce este o medalie decat o piesea de arta comemorand ceva si care are in general ceva comun cu moneda
Sper ca si criticii si suporterii ideii de monede ciudat/complexe/inovativ/artistice sa gaseasca aici opinii echidistante. Sper...
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi