Evaluare timbre - bloc 5x5 - Carol I

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
drmau

Evaluare timbre - bloc 5x5 - Carol I

Mesaj de drmau »

Scuze ca pt moment nu pot da mai multe amanunte asa ca pun o intrebare extrem de generala...
Cam cum asi putea evalua un bloc 5x5 de timbre Carol I - 5 bani.
Din pacate nu pot identifica emisiunea pt ca nu ma prea pricep dar dupa efigie pare un Carol I din zona 1880 - 1890.
Starea blocului este buna - are doua sarniere.
Multumesc!
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cred ca cel mai usor o sa puteti identifica emisiunea aici: http://www.stamps.ro/catalog/
maryyy

Mesaj de maryyy »

...sau.... incearca si aici :
http://www.romaniastamps.com/

Este un site foarte detaliat !
drmau

multumesc

Mesaj de drmau »

Multumesc stimati domni!
Foarte bine informati ca intotdeauna.
Voi incerca sa postez in curand un scan... sper sa si reusesc.
Pare o emisiune 1890... dar trebuie sa studiez bine.
Am mai vazut blocuri ca de exemplu 2x2 dar nu 5x5. Adica parca a fost ceva pe okazii mai demult de la Rophila...
Nu sunt pasionat de timbre dar n-am rezistat tentatiei...
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
drmau

Imagine

Mesaj de drmau »

Atasez imagine. Se vede ca e bloc 5x5 dar n-am putut sa-l afisez ok pt ca depaseam dim admisa pt fisiere atasate... Dar cred ca ce trebuie sa se vada se vede.
N-am reusit inca sa identific emisiunea. Dupa efigia lui Carol pare o emisiune in jur de 1880 - este interesant de comparat cu efigia clasicilor 5 lei...
De asemnea apare doar "Romania" nu "Posta Romana" ceea ce imi aduce amine de situatia cu inscriptiile pe monezi inainte de 1881...
Va rog frumos poate stiti mai multe...
Pe rophila nu l-am contactat inca - daca este membru in acest forum il rog de-o parere...
Multumesc!
Fişiere ataşate
bloc 5x5.jpg
bloc 5x5.jpg (75.33 KiB) Vizualizat de 15140 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Re: Imagine

Mesaj de PRONUMISMATICA »

drmau scrie:Pe rophila nu l-am contactat inca - daca este membru in acest forum il rog de-o parere...
Din cate stiu nu are cont pe forum.
drmau

Spic de grau

Mesaj de drmau »

Pare sa fie un "Spic de grau" deci in jurul lui 1900.
Foarte interesanta efigia ... mult diferita de cea de pe monezile 1894... Cumva aseamanatoare cu emisiunile de dupa 1900?
Personal mie mi s-a parut aici o efigie de maturitate nu de tinerete.
Mai studiez... Sper sa nu ma prinda si boala timbrelor :oops:
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

Emisiunea spic de griu 1893-1908. Exista mai multe tipuri la val de 5 bani(si nu numai)Anul exact al emisiunii poate fi stabilit numai dupa o examinare f precisa(culori,tip de hirtie, dantelura,nr de linii la coloane,etc)Deci numai cineva avizat va poate da o lamurire exacta asupra anului de emisie(inca o data spun dupa o examinare amanuntita cu respectivul bloc in fata)In speranta ca nu v-am incurcat mai rau va doresc o zi buna!
drmau

Opinie experta

Mesaj de drmau »

Am reusit sa-l contactez pe dl Rofila (nu rophila cum scriam eu).
Acesta este user name okazii.
Dupa cate am observat in timp dansul este o autoritate filatelica - mare pasionat - a se vedea si nick-ul.
De asemenea i-am sugerat dansului sa se inscrie in acest forum (best of the best pt numismatica / bun simt si istorie dar nu numai).
Sper ca dansul sa ne onoreze si sa se inscrie...

Afisez in continuare informatia primita de la dumnealui.

---------------------------------------------------------
Valoarea de 5 bani albastru Spic e destul de comuna in blocuri de 25 (pe hartia cu filigran PR). Cea verde e mai rara. Un numar de coli de 5 bani au ramas din cele cu eroarea de 25 bani albastru spic, apoi au fost fragmentate pentru ca eroarea sa fie vanduta in blocuri mai mici si restul colilor s-a vandut in bloculete de 15 - 25 bucati.

Cred ca 10-20 euro e o cota corecta pentru un bloc de 25, dar amatori sunt putini la o astfel de formatiune greu de integrat intr-o colectie.

-------------------------------------------------------------

Multumesc celor care m-au ajutat in forum. Vorba cuiva de astazi - opiniile conteaza - eu adaug atunci cand sunt oferite cu buna vointa si bun simt.
maryyy

Mesaj de maryyy »

Salut!

Eu mai colectionez si timbre.....si in special in blocuri ( imi plac dpdv vizual )
Daca esti interesat sa o vinzi...te rog contacteaza-ma pe PM.

Multumesc !
Scrie răspuns