clasor

Moderatori: Deus, Comboloi

brutussas
**
**

clasor

Mesaj de brutussas »

De unde pot cumpara clasor pentru monede? Se gasesc si la magazine mai ''comune''?
ZAR

Mesaj de ZAR »

Mai comune inseamna papetarii, aici nu am gasit si am cautat in multe locuri.Gasiti in magazine specializate pe numismatica dar sunt ceva mai scumpe, mai ieftin se gasesc prin targuri.Eu nu cumpar decat folii pe care le atasez ulterior in bibliorafturi.Monedele mai valoroase (din Aur) le tin in capsule din plastic individuale.Clasor am doar unul de buzunar.Am cumparat de curand din targ Sutu folii la 1.50 lei/buc. format A4.Domnul care le vindea avea cateva mii de bucati cu spatii pt. toate marimile (mici-mijlocii-mari).
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Dar sa va feriti de clasoarele ieftine, acestea sunt facute in general din materiale care ataca monedele dupa un timp.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:Dar sa va feriti de clasoarele ieftine, acestea sunt facute in general din materiale care ataca monedele dupa un timp.
Aveti dreptate, am obs. la unicul pe care il am ca dupa un timp monedele capata un fel de oxid (galbui sau rosiatic la culoare - functie de moneda).Clasorul e bine realizat tehnic dar probabil materialul din care e facut nu e special conceput pt. monede plus ca nu e de firma.Am intrebat alti colectionari si majoritatea recomanda ca firma LINDNER.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

ZAR scrie:
Aldor scrie:Dar sa va feriti de clasoarele ieftine, acestea sunt facute in general din materiale care ataca monedele dupa un timp.
Aveti dreptate, am obs. la unicul pe care il am ca dupa un timp monedele capata un fel de oxid (galbui sau rosiatic la culoare - functie de moneda).Clasorul e bine realizat tehnic dar probabil materialul din care e facut nu e special conceput pt. monede plus ca nu e de firma.Am intrebat alti colectionari si majoritatea recomanda ca firma LINDNER.
ce ati cumparat la pretul respectiv sunt folii manufacturate de o persoana din bucuresti.materialul de fabricatie este folie de plastic obisnuit (aceeasi folie ca si la mapele pentru hartii) .clasoare sau folii "de firma" gasiti la targul de la brasov cu siguranta.cel mai convenabil pret il are un negustor din polonia care este aproape nelipsit de la targ.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Eu sunt multumit de folii, sunt bine realizate tehnic si materialul pare calitativ ma refer ca monedele nu se lipesc de plastic in locasul lor si nici nu oxideaza cum se intampla la cele din clasorul meu dupa un timp.Personal nu sunt genul care sa investeasca mult in accesorii, cele de firma sunt foarte scumpe, prefer de acei bani sa cumpar monede.Multumesc pt. toate informatiile. :) La Brasov nu ajung.
brutussas
**
**

Mesaj de brutussas »

ZAR scrie:Eu sunt multumit de folii, sunt bine realizate tehnic si materialul pare calitativ ma refer ca monedele nu se lipesc de plastic in locasul lor si nici nu oxideaza cum se intampla la cele din clasorul meu dupa un timp.Personal nu sunt genul care sa investeasca mult in accesorii, cele de firma sunt foarte scumpe, prefer de acei bani sa cumpar monede.Multumesc pt. toate informatiile. :) La Brasov nu ajung.
Din pacate nici eu nu pot ajunge la Brasov :( chiar daca sunt aproape de Brasov in Sibiu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Re: targuri

Mesaj de PRONUMISMATICA »

stbucur scrie:Exista un program al targurilor?
In general sunt anuntate toate din timp aici pe forum. Iar data urmatoarelor targuri este afisata in caseta "Anunturi, noutati" de pe pagina principala a forumului.
Freddy

Mesaj de Freddy »

Si de unde stim care clasoare sunt bune si care nu pentru pastrarea monedelor???
Puteti da niste exemple de clasoare care sunt bune??
Unii spun sa le pastram in pliculete de hartie, altii in clasoare. Pana la urma cum e mai bine??
dorinn_m

Mesaj de dorinn_m »

Rugaminte-intrebare: Despre clasoarele marca "SCHULZ", ce imi puteti spune? Sunt bune? Se pot pastra in conditii bune monede antice ?
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Parerea mea ar fi ca monedele antice si medievale arata cel mai bine in cutii cu locasuri ( munzen-box) iar monedele moderne se preteaza a fi pastrate in rame autoadezive puse in coli speciale, indosariabile.
In cursul anilor mi-am pastrat monedele in diverse moduri dar acum am adoptat solutiile descrise mai sus si sunt foarte multumit.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
dorinn_m

Mesaj de dorinn_m »

Asta deja la "avansati", domnule Bogdan. :oops:
Eu ma refeream la incepatori, ca mine, care nu au piese de valoare mare si nici foarte multe monede. Daca as adopta sfaturile dumneavoastra in actualele conditii, "ambalajul" ar valora poate de zeci si sute de ori mai mult decat colectia in sine. Asa ca revin la intrebarea mea: clasoarele "SCHULZ" sunt bune pentru pastrarea anticelor? Le foloseste cineva? A avut probleme cu ele ?
La monedele moderne nu am vazut sa apara probleme deocamdata, dar as vrea sa stiu daca sa le folosesc pe termen lung pentru romane in special.
ZAR

Mesaj de ZAR »

dorinn_m scrie:Asta deja la "avansati", domnule Bogdan. :oops:
Eu ma refeream la incepatori, ca mine, care nu au piese de valoare mare si nici foarte multe monede. Daca as adopta sfaturile dumneavoastra in actualele conditii, "ambalajul" ar valora poate de zeci si sute de ori mai mult decat colectia in sine. Asa ca revin la intrebarea mea: clasoarele "SCHULZ" sunt bune pentru pastrarea anticelor? Le foloseste cineva? A avut probleme cu ele ?
La monedele moderne nu am vazut sa apara probleme deocamdata, dar as vrea sa stiu daca sa le folosesc pe termen lung pentru romane in special.
Cea mai ieftina solutie e cea indicata de mine in primul post, mai ales ca sunteti incepator si inteleg ca nu aveti monede de valoare.Este indicat pt. cele valoroase sa fie pastrate in capsule individuale.Nu stiu cum se comporta clasoarele Schultz pe termen lung, eu nu sunt incepator, am ceva monede de mare valoare dar totusi nu investesc mult in accesorii.Pe scurt: folii A4 atasate in bibliorafturi.E buna si varianta cu rame autoadezive dar are dezavantajul ca nu poate fi studiata muchia monedei plus ca e o solutie mai scumpa.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Despre clasoarele SCHULTZ am gasit ceva pareri aici:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=
Scrie răspuns