http://cgi.ebay.de/20-Lei-Muenze-aus-Go ... 0146168655
Imaginea monedei de 20 Lei 1883 de pe Monede Romanesti:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ro20lei1883.html
.....no comment......
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Stiam aceasta treaba si faptul ca Domnul Alex Lazarovici este huck_1000 pe Ebay, i-a intrebatil daca a vîndut aceasta moneda cumva in Germania sau cunoaste vînzatorul, etc... si cum imaginea a fost taiata (crop) prin Photoshop ca sa stearga marginile de pe Monede Romanesti.Aldor scrie:Nu va grabiti sa trageti concluziile, poate d-l Alex Lazarovici vinde moneda respectiva, cel al cui e moneda din imaginea de pe romaniancoins
ZAR scrie:Poate fi acelasi vanzator sau vanzatori diferiti, asta e mai putin important.Ce vreau eu sa punctez este ca unii nu au imagini reale ale pieselor puse la vanzare.Iau de pe net poze similare si le folosesc pt. anuntul lor.Se intalneste nu numai pe Ebay ci si pe Okazii si alte site-uri.Personal practic asta pt. ca nu am posibilitate sa fac poza/scan dar precizez ca imaginile sunt cu titlu informativ.Cine e interesat sa cumpere de la mine stabilim o intalnire (daca e posibil) sa vada piesa fizic.Iar la faza cu dreptul de autor, sa fim seriosi, e o infractiune care nu merita deranjul din partea celui lezat, plus ca pirateria nu va dispare indiferent ce masuri se iau.
Olimpia scrie:... si cum imaginea a fost taiata (crop) prin Photoshop ca sa stearga marginile de pe Monede Romanesti.
Uite ca ma grabesc sa trag o concluzie, nu este prima si nici ultima persoana pe care o prind cu musca pe caciula ...
Exact acelasi lucru am spus eu dar cu alte cuvinte.Olimpia scrie: Nu ai imagine/scan/poza.....anunti frumos ca nu ai si dai ca referinta o imagine similara, stipulînd clar acest fapt in descriptia monedei, bancnotei, etc....
De acord cu dvs., asa este corect iar eu procedez intocmai.As putea lasa anuntul si fara imagine (doar descriere) dar prefer sa dau o poza informativa care e destinata in special pt. cei mai putin cunoscatori (incepatori) sau care nu stiu cum arata piesa respectiva.vladmario scrie: Eu personal consider total incorect sa folosesti in descrierea unui obiect oferit spre vinzare texte si imagini luate de-a gata de pe internet, si sa nu mentionezi foarte explicit ca obiectul vindut nu este cel din imagine.
Exact. Eu am cumparat unele monede ca sa le revand ulterior. Nu am folosit pozele/scanurile de la vanzator si am preferat sa le scanez personal. Mie asa mi s-a parut corect, nu trebuie folosita munca altuia.vlahul scrie:Ce mai tura-vura? Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". Multi sunt subiectivi, poate de inteles, in a-si grada piesele, iar cei care privesc imaginea poate ca sunt grabiti si liciteaza ceva ce nu vor primi.
Nu de munca altuia era vorba aici, ci de faptul ca ceea ce vezi nu e real...muresanhd scrie:Exact. Eu am cumparat unele monede ca sa le revand ulterior. Nu am folosit pozele/scanurile de la vanzator si am preferat sa le scanez personal. Mie asa mi s-a parut corect, nu trebuie folosita munca altuia.vlahul scrie:Ce mai tura-vura? Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". Multi sunt subiectivi, poate de inteles, in a-si grada piesele, iar cei care privesc imaginea poate ca sunt grabiti si liciteaza ceva ce nu vor primi.
De ce simplu, cînd se poate complicatvlahul scrie:...Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". ...