Hmm...ceva e neclar aici!!!

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Olimpia

Hmm...ceva e neclar aici!!!

Mesaj de Olimpia »

Imaginea monedei de 20 Lei 1883 pe Ebay:
http://cgi.ebay.de/20-Lei-Muenze-aus-Go ... 0146168655

Imaginea monedei de 20 Lei 1883 de pe Monede Romanesti:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ro20lei1883.html

.....no comment......
:evil:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu va grabiti sa trageti concluziile, poate d-l Alex Lazarovici vinde moneda respectiva, cel al cui e moneda din imaginea de pe romaniancoins :D
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Aldor scrie:Nu va grabiti sa trageti concluziile, poate d-l Alex Lazarovici vinde moneda respectiva, cel al cui e moneda din imaginea de pe romaniancoins :D
Stiam aceasta treaba si faptul ca Domnul Alex Lazarovici este huck_1000 pe Ebay, i-a intrebatil daca a vîndut aceasta moneda cumva in Germania sau cunoaste vînzatorul, etc... si cum imaginea a fost taiata (crop) prin Photoshop ca sa stearga marginile de pe Monede Romanesti.
Uite ca ma grabesc sa trag o concluzie, nu este prima si nici ultima persoana pe care o prind cu musca pe caciula :wink:
Ebay poate suspenda userul din Germania (2 feedbackuri!!!) pentru Copyright Infringements daca Domnul Lazarovici face o plîngere, si asta în caz ca este pus la zi cu acest fapt.

...hmmm, ma mir de ce o moneda asa de splendida s-a vîndut atît de ieftin....sînt sigura ca aveti un raspuns ''potrivit'' la acest mister :P
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Wow, acelasi vînzator...inca una similara... ce coincidenta :twisted:
http://cgi.ebay.de/Rumaenische-20-Lei-M ... 0150170857
ZAR

Mesaj de ZAR »

Poate fi acelasi vanzator sau vanzatori diferiti, asta e mai putin important.Ce vreau eu sa punctez este ca unii nu au imagini reale ale pieselor puse la vanzare.Iau de pe net poze similare si le folosesc pt. anuntul lor.Se intalneste nu numai pe Ebay ci si pe Okazii si alte site-uri.Personal practic asta pt. ca nu am posibilitate sa fac poza/scan dar precizez ca imaginile sunt cu titlu informativ.Cine e interesat sa cumpere de la mine stabilim o intalnire (daca e posibil) sa vada piesa fizic.Iar la faza cu dreptul de autor, sa fim seriosi, e o infractiune care nu merita deranjul din partea celui lezat, plus ca pirateria nu va dispare indiferent ce masuri se iau.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

ZAR scrie:Poate fi acelasi vanzator sau vanzatori diferiti, asta e mai putin important.Ce vreau eu sa punctez este ca unii nu au imagini reale ale pieselor puse la vanzare.Iau de pe net poze similare si le folosesc pt. anuntul lor.Se intalneste nu numai pe Ebay ci si pe Okazii si alte site-uri.Personal practic asta pt. ca nu am posibilitate sa fac poza/scan dar precizez ca imaginile sunt cu titlu informativ.Cine e interesat sa cumpere de la mine stabilim o intalnire (daca e posibil) sa vada piesa fizic.Iar la faza cu dreptul de autor, sa fim seriosi, e o infractiune care nu merita deranjul din partea celui lezat, plus ca pirateria nu va dispare indiferent ce masuri se iau.

Deci, este normal sa mizezi pe o moneda(ex. BU sau Proof) si te trezesti in posta cu o moneda XF sau AUNC :? foarte interesant....
Nu toata lumea locuieste in aceeasi tara la cîtiva km de distanta si chiar in Romania, moneda ar trebui sa fie ceva unicat ca sa merite deplasarea de la Arad la Bucuresti(exemplu) pentru a o examina in persoana.
Ce faceti daca locuiti in Franta, Italia, USA si cumparati din Romania......va deplasati sa o vedeti/inspectati :twisted: ......let's be serious!!!!
Nu ai imagine/scan/poza.....anunti frumos ca nu ai si dai ca referinta o imagine similara, stipulînd clar acest fapt in descriptia monedei, bancnotei, etc....
...''Iar faza cu dreptul de autor'' sa stii ca este foarte serios, si Ebay nu glumeste cu acest lucru, din experienta proprie, ei iau masuri serioase în 24 de ore daca le dai dovezi si probe exacte in cauza unui plagiat de scan, foto sau text. :wink:
ZAR

Mesaj de ZAR »

Doamna Olimpia, eu nu fac tranzactii decat in Romania si numai cu cei din Bucuresti indiferent daca vand sau cumpar, deci exista posibilitate sa ma intalnesc cu cel care vinde/cumpara.Se exclude orice tranzactie in tara sau in strainatate.Nu cumpar niciodata doar in baza unor imagini sau descrieri, trebuie sa studiez fizic piesa inclusiv la lupa (10X) si apoi iau o hotarare daca cumpar sau nu, pt. ca in general achizitionez piese scumpe si nu imi convine sa risc.Foarte rar fac exceptii si ma deplasez in tara pt. anumite piese care consider ca merita, dar in strainatate sigur nu.
Ultima oară modificat 19 Sep 2007, 12:19 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
vladmario

Mesaj de vladmario »

Olimpia scrie:... si cum imaginea a fost taiata (crop) prin Photoshop ca sa stearga marginile de pe Monede Romanesti.
Uite ca ma grabesc sa trag o concluzie, nu este prima si nici ultima persoana pe care o prind cu musca pe caciula ...

Referitor strict la imaginile folosite pe cele doua licitatii incriminate, ele sint luate evident de pe Romanian coins/Monede romanesti. Imaginile arata ca acum pentru ca fisierele scanate pe care le-am primit de la domnul Lazarovici sint au fost editate de mine (rotite si taiate la dimensiune).
Marginile ce apar in jurul imaginilor de pe Romanian coins nu fac parte din imagini, ci sint adaugate cu BORDER in codul HTML al paginii. Asa ca vinzatorul nu a trebuit nici macar sa deschida un program de editare imagini...

In ceea ce priveste fondul discutiei, aveti perfecta dreptate, intr-adevar e ciudat ca o moneda - aceeasi moneda, de fapt - sa tot apara iar si iar la vinzare. O fi el comertul liber, dar nici nu sintem la studiul circuitului apei in natura! Cazurile similare sint destul de multe, si o parte au fost discutate chiar pe acest forum.
Eu personal consider total incorect sa folosesti in descrierea unui obiect oferit spre vinzare texte si imagini luate de-a gata de pe internet, si sa nu mentionezi foarte explicit ca obiectul vindut nu este cel din imagine.
Intr-un astfel de caz greseala e dubla in cazul vinzatorului: o data ca intri in conflict cu legea dreptului de autor si o data ca poti fi usor acuzat ca folosesti alte imagini cu scopul de a-l pacali pe cumparator.
Si sa spunem drept: la noi in Romania azi nu sint prea multi cei care isi bat capul cu legea drepturilor de autor. In cazul internetului, exista intotdeauna o scuza acceptabila: multi descarca imagini interesante de pe net, si dupa ceva vreme uita de unde e luata fiecare imagine in parte. Dar si in acest caz in descriere ar trebui scris ca "imaginea e luata demult de pe internet, din pacate am uitat de unde". (Pina si un ziar national a luat o poza de pe Romanian coins si a folosit-o fara nici o jena.)
Daca cumva vinzatorul a pus cu buna stiinta si fara a mentiona sursa imaginii o poza de moneda necirculata si vinde de fapt una zgiriata, lovita si circulata cu anii ... ne apropiem de inselatorie, sau ceva asemanator.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Olimpia scrie: Nu ai imagine/scan/poza.....anunti frumos ca nu ai si dai ca referinta o imagine similara, stipulînd clar acest fapt in descriptia monedei, bancnotei, etc....
Exact acelasi lucru am spus eu dar cu alte cuvinte.
vladmario scrie: Eu personal consider total incorect sa folosesti in descrierea unui obiect oferit spre vinzare texte si imagini luate de-a gata de pe internet, si sa nu mentionezi foarte explicit ca obiectul vindut nu este cel din imagine.
De acord cu dvs., asa este corect iar eu procedez intocmai.As putea lasa anuntul si fara imagine (doar descriere) dar prefer sa dau o poza informativa care e destinata in special pt. cei mai putin cunoscatori (incepatori) sau care nu stiu cum arata piesa respectiva.
-In legatura cu dreptul de autor este necesar in multe cazuri sa punem poze sau link-uri pt. a da informatii exacte si dovezi celor care intreaba si nu numai la vanzari/cumparari, stiu ca se incalca legea dar altfel nu ii putem ajuta.Ca sa fim total corecti, pe forum nu ar trebui sa existe imagini sau link-uri care nu sunt propietatea userilor ce le posteaza, ori asa ceva nu se poate, forumul ar fi foarte sec.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ce mai tura-vura? Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". Multi sunt subiectivi, poate de inteles, in a-si grada piesele, iar cei care privesc imaginea poate ca sunt grabiti si liciteaza ceva ce nu vor primi.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

vlahul scrie:Ce mai tura-vura? Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". Multi sunt subiectivi, poate de inteles, in a-si grada piesele, iar cei care privesc imaginea poate ca sunt grabiti si liciteaza ceva ce nu vor primi.
Exact. Eu am cumparat unele monede ca sa le revand ulterior. Nu am folosit pozele/scanurile de la vanzator si am preferat sa le scanez personal. Mie asa mi s-a parut corect, nu trebuie folosita munca altuia.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

muresanhd scrie:
vlahul scrie:Ce mai tura-vura? Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". Multi sunt subiectivi, poate de inteles, in a-si grada piesele, iar cei care privesc imaginea poate ca sunt grabiti si liciteaza ceva ce nu vor primi.
Exact. Eu am cumparat unele monede ca sa le revand ulterior. Nu am folosit pozele/scanurile de la vanzator si am preferat sa le scanez personal. Mie asa mi s-a parut corect, nu trebuie folosita munca altuia.
Nu de munca altuia era vorba aici, ci de faptul ca ceea ce vezi nu e real...
ZAR

Mesaj de ZAR »

Domnilor va dau dreptate, dar sa nu uitam ca o poza/scan poate induce in eroare, eu oricum intentionez sa cumpar o camera digitala, e mai rentabila decat un scanner, avand facilitati multiple.Momentan pot sa folosesc poze facute cu tel. (daca se cer) dar nu are rost, pt. monede se impune claritate mare a imaginii.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... =poza+scan
Ultima oară modificat 19 Sep 2007, 15:21 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este de bun simt sa pui chiar imaginea monedei pe care o vinzi. Asta pentru ca o moneda nu este o simpla emisiune, si poate arata in multe feluri. Cum sa ceri un pret pentru ceva care nu se vede? Mai consider culmea prostiei sa postezi anunturi de genul "Vand moneda foarte veche" fara nicio imagine si sa ceri sume considerabile :D Dar asta nu mai tine de subiectul prezent ci de altceva...
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

vlahul scrie:...Corect este sa postezi imaginea piesei pe care o detii si cu asta basta! Nu-mi plac anunturile in care imaginea este "cu titlu informativ". ...
De ce simplu, cînd se poate complicat :twisted:

Stim cu totii ca daca obiectul de vînzare nu are imagine, sansele devin minime ca el sa se vînda...si cum am demonstrat la inceputul subiectului, unii abuzeaza de bunul simt....''vînd ciori vopsite si zic ca sînt papagali''....ca sa ma rezum mai precis :lol:...si acest lucru în dauna colectionarului :(

...sînt curioasa cum arata în realitate moneda de vînzare....si expresia pe fata clientului cînd nu primeste aceeasi moneda ca cea anuntata pe Ebay :shock: :shock:
Scrie răspuns