Hmm...ceva e neclar aici!!!
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Nu se exclude nici varianta ca piesa vanzatorului sa fie falsa, nu ma refer special la cea de pe Ebay, ci in general.Am mai spus si in alte posturi: cine cumpara doar in baza unor imagini si descrieri isi asuma anumite riscuri, constient sau nu.Personal imi asum aceste riscuri doar la sume mici (piese comune).
Treaba cu drepturile de autor este cu adevarat complicata. Cred ca situatia descrisa de dumneavoastra se incadreaza la categoria "fair use" din SUA, si nu este o incalcare a legii copyrightului.ZAR scrie:-In legatura cu dreptul de autor este necesar in multe cazuri sa punem poze sau link-uri pt. a da informatii exacte si dovezi celor care intreaba si nu numai la vanzari/cumparari, stiu ca se incalca legea dar altfel nu ii putem ajuta.Ca sa fim total corecti, pe forum nu ar trebui sa existe imagini sau link-uri care nu sunt proprietatea userilor ce le posteaza, ori asa ceva nu se poate, forumul ar fi foarte sec.
In principiu am voie sa preiau un citat (la nevoie chiar si o imagine) dintr-o carte (sau orice alta sursa, inclusiv site internet), daca nu copii "halci" imense din respectiva sursa, daca spun de unde am luat, si daca nu obtin cistig material in urma actiunii mele. Mai ales daca citatul nu reprezinta "inima" textului meu, ci este folosit pentru a argumenta sau demonstra o idee/opinie.
Citarea in scopuri educationale este aproape intotdeauna inclusa la utilizare corecta. Imaginile puse pe forum intra in aceasta categorie. Utilizarea link-urilor este perfect acceptabila, si nu cred ca am nevoie de acordul proprietarului unui site pentru a recomanda una din paginile lui.
Incalca legea doar cel ce scoate la vinzare o moneda sau bancnota si pune o imagine a unei piese superioare calitativ, dind de inteles ca este chiar imaginea obiectului aflat in vinzare, cu scopul de a pacali cumparatorii. Mi se pare ca asa ceva intra la inselaciune.
-
Olimpia
Perfect de acord!vladmario scrie:...Utilizarea link-urilor este perfect acceptabila, si nu cred ca am nevoie de acordul proprietarului unui site pentru a recomanda una din paginile lui.
Incalca legea doar cel ce scoate la vinzare o moneda sau bancnota si pune o imagine a unei piese superioare calitativ, dind de inteles ca este chiar imaginea obiectului aflat in vinzare, cu scopul de a pacali cumparatorii. Mi se pare ca asa ceva intra la inselaciune.
Asta-i buna! Adica sa nu ma incred in imaginile reale ale monedei, dar sa ma incred in imagini "cu titlu informativ"!!!ZAR scrie:Nu se exclude nici varianta ca piesa vanzatorului sa fie falsa, nu ma refer special la cea de pe Ebay, ci in general.Am mai spus si in alte posturi: cine cumpara doar in baza unor imagini si descrieri isi asuma anumite riscuri, constient sau nu.Personal imi asum aceste riscuri doar la sume mici (piese comune).
Cea mai tare pe ziua de azi!!!
Eu am vorbit la modul general, indiferent ce imagine este afisata.Sunteti sigur ca primiti exact moneda din imaginea vanzatorului, presupunand ca este piesa reala?Daca are dublura si va da una mai slaba calitativ sau chiar falsa?Eu nu am patit, dar am prieteni care s-au fript.vlahul scrie:Asta-i buna! Adica sa nu ma incred in imaginile reale ale monedei, dar sa ma incred in imagini "cu titlu informativ"!!!ZAR scrie:Nu se exclude nici varianta ca piesa vanzatorului sa fie falsa, nu ma refer special la cea de pe Ebay, ci in general.Am mai spus si in alte posturi: cine cumpara doar in baza unor imagini si descrieri isi asuma anumite riscuri, constient sau nu.Personal imi asum aceste riscuri doar la sume mici (piese comune).
Cea mai tare pe ziua de azi!!!
:D:D
Ceea ce am spus eu era: sa ma incred intr-o imagine "cu titlul informativ" sau intr-una autentica? Ceea ce e diferit de faptul ca un vanzator ofera alta piesa in loc de cea prezentata. Fapt, de altfel, similar cu cel in care se pune o moneda "cu titlul informativ".
Insa atunci cand este specifica intr-o licitatie ca se vinde piesa din imagine tind sa ma incred in ceea ce a spus vanzatorul, nu 100% daca nu il stiu sau are calificative putine sau negative. Dar il cred mai degraba pe unu care pune imaginea piesei decat pe unu care zice " stiti, cam asa arata, da' ... nu e asta!" 
Stiu cazul respectiv.Acel vanzator demonstreaza ca nu stie ce inseamna gradarea monedelor sau anuntul e destinat pt. naivi daca luam in calcul si pretul, dar macar ''vorbeste'' imaginea. 
Ultima oară modificat 21 Sep 2007, 08:28 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
-
Olimpia
Eu cred ca personajul este incorigibil
Cred ca la prima licitatie a fost vorba de shill bidding(vîndut 9 sept---relistat 23 sept).....a asteptat sa se calmeze treburile si ''cumparatorul'' a scos-o la vînzare
:
http://cgi.ebay.de/20-Lei-Muenze-aus-Go ... 0164558473
La cea dea doua licitatie moneda a ajuns la 200 EURO(se termina in cîteva ore) si de data asta (IDul este ascuns
)
http://cgi.ebay.de/Rumaenische-20-Lei-M ... 0150170857
Aceeasi moneda identica, vînduta simultaneu.
Cred ca o sa vizionam pentru înca cîtva timp telenovela acestei monede
stylaboy85 si stylerchick18 ....''baiatul si fetita''
Cred ca la prima licitatie a fost vorba de shill bidding(vîndut 9 sept---relistat 23 sept).....a asteptat sa se calmeze treburile si ''cumparatorul'' a scos-o la vînzare
http://cgi.ebay.de/20-Lei-Muenze-aus-Go ... 0164558473
La cea dea doua licitatie moneda a ajuns la 200 EURO(se termina in cîteva ore) si de data asta (IDul este ascuns
http://cgi.ebay.de/Rumaenische-20-Lei-M ... 0150170857
Aceeasi moneda identica, vînduta simultaneu.
Cred ca o sa vizionam pentru înca cîtva timp telenovela acestei monede
stylaboy85 si stylerchick18 ....''baiatul si fetita''
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
este foarte riscant sa cumperi de pe net monede sau orice altceva in general pentru ca de exemplu daca cumperi bacnote , poti sa gasesti in colet ziare ( si exemplele pot fi multe
si ai dat banii degeaba la ridicarea coletului .Eu personal nu am luat o teapa de genul asta dar parerea mea este ca o sa ne vina randul la fiecare sa ne trezim cu o tzeapa din asta

-
Olimpia