intrebare
Re: intrebare
In albume fabricate din materiale inerte chimic. Leuchtturm de exemplu are gama VARIO de albume si foi.rdalidis scrie:As vreau sa stiu parerea celor care au experienta in numismatica despre conditiile de pastrare a bacnotelor in asa fel incat sa se deterioreze cat mai putin. Va multumesc mult!

- BAIDA DORU

Textual = batere dubla"
Inseamna:
- re- baterea unei monede noi cu o matrita noua, folosind o moneda mai veche: de exemplu monedele de 7 kreuzer 1802, batute peste monede mai vechi de 12 kreuzer
sau
- rebaterea datei la o moneda emisa intr-un an anterior: de exemplu rubla 1821/0, cu baterea cifrei "1" peste '0"...probabil pentru a face economie de argint
-------------------------------------------------------------------------------
Explicatia e gresita, vezi mai jos. Datele de mai sus corespund la ceea ce se cheama overstrike = suprabatere
Inseamna:
- re- baterea unei monede noi cu o matrita noua, folosind o moneda mai veche: de exemplu monedele de 7 kreuzer 1802, batute peste monede mai vechi de 12 kreuzer
sau
- rebaterea datei la o moneda emisa intr-un an anterior: de exemplu rubla 1821/0, cu baterea cifrei "1" peste '0"...probabil pentru a face economie de argint
-------------------------------------------------------------------------------
Explicatia e gresita, vezi mai jos. Datele de mai sus corespund la ceea ce se cheama overstrike = suprabatere
Ultima oară modificat 20 Mar 2008, 22:31 de către vasil, modificat 1 dată în total.
Gresit. Vasil ce explici acolo se cheama overstrike (suprabatere).vasil scrie:Textual = batere dubla"
Inseamna:
sau
Double strike e acea moneda care n-a iesit din matrita dupa batere, si a mai fost batuta inca o data. Se observa liniile de contur ale desenului sau literelor dublate datorita rotirii piesei. Talerul meu leu care e acum la concursul de frumusete pe coinpeople e un double strike infiorator. La medievale diferentele (rotirea) intre prima si a doua batere pot fi si de 90 grade. La moderne de multe ori e insesizabil cu ochiul liber.
Un detaliu al unei monede de 20 bani 1900 double strike la rezolutie acceptabila e pe site-ul meu. http://www.banivechi.com/bani/mai_noi/d ... etaliu.jpg
Cunosc site-ul (www.banivechi.home.ro).Am comandat niste monede de acolo, dar inca mai astept. 
Ceea ce trebuia sa fac eu inainte de a da sfaturi.....
Iata lexiconul numismatic wikipedia cu o gramada de termeni folositi in numismatica printre care si "double strike" foarte frumos exemplificat cu o poza.
http://en.wikipedia.org/wiki/Numismatic_terminology
Iata lexiconul numismatic wikipedia cu o gramada de termeni folositi in numismatica printre care si "double strike" foarte frumos exemplificat cu o poza.
http://en.wikipedia.org/wiki/Numismatic_terminology